Anasayfa
14 Mayıs 2023, 1:32
sizden0
Abone

Online Film İzlemek Caiz Mi?

Online Film İzlemek Caiz Mi?

Müslüman
İnternetten film izlesem günhah olur mu?


Cevap: Online Film İzlemek Caiz Mi?

99/1
Öncelikle izleyeceğiniz film, ilmi/dini veya faydalı değilse şu fani dünyadaki değerli vaktinizi fuzuli işlerle harcamış olur, hoş bir amel işlemiş olmazsınız. Bu noktaya değindikten sonra şunu söyleyelim. İnternete konulan filmler genelde korsan olarak yayımlanıyor ve korsan yayıncılık, emeğe saygısızlık ve kul hakkı olduğundan elbette doğru değildir, günahtır. Ancak eğer bir lisans, resmi belge, vb. bir şeyi varsa izleyeceğiniz sitenin, o zaman diyeceğimiz bir şey yoktur ama yine tedbir amaçlı internet yayıncılığından uzak durmak daha iyidir. En iyisi parayı verip öyle yararlanmaktır. Film satın alma, kiralama, sinema vb. şekillerle…

Okudunuz mu?  Mezi akıntılarıyla birlikte namaz kılmaya devam edebilirmiyim?

İnşAllah yardımcı olabilmişizdir…
Selametle!


Cevap: Online Film İzlemek Caiz Mi?

Müslüman
Filmi kiralayacağım yerdeki adam filmi internetten indirmişse bir sorun olur mu?


Cevap: Online Film İzlemek Caiz Mi?

99/1
Adamın indirdiği yere bağlı. Dediğim gibi resmi, sertifikalı bir siteyse sorun olmayabilir ama yine de tedbir amaçlı almamakta fayda var.

Okudunuz mu?  Hangi sahabe ile tanışmak isterdiniz ?

qwert12380
Film kiralama devri biteli yıllar oluyor.Bulman çok zor.Ayrıca orjinal kiralayan bulman daha da zor 🙂 Ayrıca bu filmlerin parayla satılması çok saçma bence.Zaten film yapımcıları parayı sinemadan kazanıyor.Belli bir zaman sonra kendileri internette paylaşması gerekir.Açgözlülükten adamlar kafayı parayla bozmuş.Birkaç milyon TL daha kazanma derdindeler.

Okudunuz mu?  Şehitler için Fatiha okunur mu

hatalar
resmi, sertifikalı bir site var mı peki bildiğiniz ? ben bu yü<den netten filim izleyemiyorum ve müzikte indirmek istemiyorum.

Bu kategoride yer alan Hacet Orucu Olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Online Film İzlemek Caiz Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.