Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:19
missa8
Abone

Anne sevgisi ve tavşan besleme

Anne sevgisi ve tavşan besleme

Çağrıı
Merhabalar değerli üyeler,

Olay biraz uzun ama benim için de cevabı çok önemli,
Öncelikle herkese selamün aleyküm,bize bir tanıdıktan tavşan gelmişti eve,bir süre evin balkonunda baktık(1 hafta kadar) bahçeyede betondan bir yer yapıyorduk ama benim alerjim olduğundan(birkezde hastahanelik oldum) ertesi gün tavşanı bir tanıdığımıza verdik daha doğrusu bakmak günahtır uğursuzluk getirir dediler,kışın dışarda donar dediler,neyse verdikten sonrada onlarda petshopa vermişler bizim pamuğu…Biz ona 10 metrekarelik balkonu ayırmıştık şimdi küçücük bir kafesteymiş,durumu anlattıktan sonra sorularımı sorayım,
1)Evde ve bahçede tavşan beslemek günah mıdır? Uğursuzluk getirir mi? (akrabalarımız öyle deyince verdik biraz zorlama gibi oldu ama)
2)Tavşan benim yüzümden evden gitti alerjim var diye annemde çok ağladı halada ağlıyo aşağıda büyük günah işlemiş gibi hissediyorum günahlarımın affedilmesi için bir çare yok mudur? Bize verilen din bilgisinde anneyi üzmenin çok büyük günah olduğu yazıyor.
3)Tavşanın büyük yerden ufak bir kafesin içine gitmesine sebep oldum büyük günaha girdim sanırım buna neden olarak.
Büyük vicdan azabı çekiyorum arkadaşlar,bir yol gösterin,daha yavruydu ama iyi besledik bence bir haftada büyüdü bile,bizi görünce hemen koşarak yanımıza gelirdi,tuvalet eğitimi vardı kabının dışına asla bir şey yapmazdı,gideceği günün öncesi bir seveyim dedim gidiyor diye ama hastahanelik oldum,saygısızlık ettiysem kusura bakmayın.
İyi akşamlar…

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin aile büyükleri anlatan 10 soru kimdir bu tekniği ile?

Cevap: Anne sevgisi ve tavşan besleme

99/1
forumduasi.com/soru/216895-evde-tavsan-beslemek-haram-veya-ugursuzlukmudur.html

Şu konuya da bakmanızda fayda var.

Burada onu tabii ortamından ayırmamaya dikkat etmelisiniz. Zaten ona doğal bir ortam da kurmuşsunuz bu noktada pek sıkıntı yok gibi… İslam’da uğursuzluk yoktur. Zaten o hayvanı Allah (CC) yarattığı için uğursuz olması da düşünülemez. Eti yendiği için necis bir hayvan da değildir. Dolayısıyla onu evde beslemenin hiçbir sakıncası görünmüyor.

Okudunuz mu?  Korktuğumuz şeyler başımıza gelir mi?

İkinci sorunuza gelince. Annenizle bu konuda hiç konuştunuz mu? Böyle bir şeyden dolayı sizi suçlayacağını sanmıyorum çünkü bu sizin elinizde olan bir şey değil (alerji) ve bilerek onu üzmediniz. Hatta tavşan sizin hastanelik olmanıza bile vesile olmuş. Bence onunla konuşun ve tatlı tatlı halledin. Burada önemli olan, annenizin size kırgın olmadığından emin olmanız ve annenizin sizden razı olması.

Okudunuz mu?  Cennette muhabbet kuşuma kavuşabilir miyim ?

Üçüncü sorunuza gelince. Sizin o tavşanı alıp yakın bir arkadaşınıza veya komşunuza falan verme ihtimaliniz yok mu? Belki onlar da sizin gibi doğal bir ortamda besleyebilir. Ayrıca eğer siz o tavşanı alır ve evde onu hiç görmeden yaşayabilirseniz-ki bu çok zor- o zaman bu da bir ihtimal. Ama bundan başka sizin yapabileceğiniz bir şey görünmüyor.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz (S.A.V.) 'in eşleri ve cariyeleri kimlerdir ?

Allah yardımcınız olsun İnşAllah yardımcı olabilmişizdir.
Selametle!


Cevap: Anne sevgisi ve tavşan besleme

Kayıtsız Üye
Keşke besleyebilsek ama maalesef benim alerjim yüzünden mümkün değil,annemle konuştum senin suçun değil diyor ama balkona girdiğinde gizlice ağlıyor görmüştüm birkez…Cevap için çok sağolun hayırlı günler..

Bu kategoride yer alan Arapçada şapkalı a nasıl okunur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne sevgisi ve tavşan besleme Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.