Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:31
dinisorular
Yönetici

Darül Harp ülkelerinden faiz almak caiz midir ?

Darül Harp ülkelerinden faiz almak caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Darül Harp ülkelerinden faiz almak caiz midir ?


Cevap: Darül Harp ülkelerinden faiz almak caiz midir ?

Hoca
Hiç bir DAR’da faiz almak caiz değildir.


Darulharpte faiz

Kayıtsız Üye
selamun aleykum. nisanlim darulharpte faiz alinabilecegine dair fetva oldugunu ve Turkiye nin darulharp oldugunu kabul ediyor. Türkiye de darulharp oldugu için zaruri durumlarda ruhsat verldigi için faiz haram olmaz diyor. dilimin dondugunce anlatmaya calistim riskli durum Turkiye darulharp olmaz dedim ama anlatamadim. beni korkutan şu faiz haram, harama helal demek insani imanini zayiflatir dinden cikarir diye biliyorum. ama normal zamanda darulharp olmazsa nisanlim faize haram diyor.Darulharp oldugunu kabul ederek darulharp doneminde faiz e ruhsat var haram değil demesini imanini etkiler mi ? dinden cikarir mı ? normal dönem haram kabul etsede imanini etkiler mi ? nisanlimin imanini sorgulamak benim imanimi etkiler mi ? gunaha giriyor muyumdur ?

Okudunuz mu?  Yüzüstü yatmak haram mı?

Yorum: Darül Harp ülkelerinden faiz almak caiz midir ?

mum
< darulharp doneminde faiz e ruhsat var haram değil demesini imanini etkiler mi ? dinden cikarir mı ? >
Türkiye darılharp değildir ve darul harp olsa bile faiz hiç bir zaman helal olmaz.
Bu sadece nefislerini tatmin etmek için uyduruyorlar
———————–
Bir bahane yani kendilerince delil ile faiz alınabilir dedikleri için dinden çıkmazlar

Okudunuz mu?  Vefat eden birinin tekrar hayata dönmesi için dua etmek

Kayıtsız Üye
bir bahane yani kendilerince delil ile faiz alinabılır dediklerinden dinden çıkmaz demissiniz hocam. hocam bilmedigim için soruyorum kusura bakmayın. harama helal , helali haram demek imani etkiler dinden cikarir diye biliyorum. darulharp döneminde de faiz haram degildir deniliyor bir nevi harama haram değil deniliyor bu dinden cikarir mı ? yoksa sadece darulharp dönemi dedigi için belirli kosulda dedigi için dinden çıkarmaz sıkıntı olmaz mı ıns. direk normalde faize haram değil dese sıkıntı o zaman mı olur ?

Okudunuz mu?  Azamete de Kibriyaya da Allah'ın büyüklüğü diyoruz. Bu kavramları ve ikisi arasındaki farkı açıklayabilir misiniz?

ACİLSERVİS
Dinden çıkma ile ilgili cevabını zaten yazmış.

Bu kategoride yer alan İnsanlar maymunlardan mı türemiştir ? Darwin teorisi nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Darül Harp ülkelerinden faiz almak caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.