Anasayfa
25 Haziran 2022, 0:58
missa01
Abone

Haramı beğenmek küfür müdür ?

Haramı beğenmek küfür müdür ?

Kayıtsız Üye
Mumsema Haramı beğenmek nedir ? Ne Değildir ? Küfür müdür ?


Cevap: Haramı beğenmek küfür müdür ?

99/1
Nefis, harami begenir ve ister. Bu, insanin bir imtihanidir. Ancak bir harami yapmak ve artik bu harami helal sayarak ( yuzde yuz bilincli olarak) hasa Allahin verdigi bir hukmu adeta yalanlamak kufurdur.

Okudunuz mu?  Dua en kolay nasıl ezberlenir

Selametle!


Cevap: Haramı beğenmek küfür müdür ?

Kayıtsız Üye
Yok bende haramlıgını inkar etmiyorum haram olduğunu biliyorum . Helal sayarakta yapmıyorum yani günaha gireceğimi biliyorum. Ama bişi oluyor o an haramı beğendim sanıyorum küfür sanıyorum sonra .


4 mezheptede haramı beğenmek küfür mü ?

Can42928
Arkadaşlar gerçektende 4 mezheptede haramı beğenmek küfür mü ?
2.Küfür ya da haram olan söze gülmek küfürmü ?

Okudunuz mu?  Hasetle İlgili Dini Yazılar

Tevbe
Harama bakmak günahtır. Haramı beğenmek te günahtır. Haramı desteklemekte günahtır. Adı üstünde bu haram sana allah-ü Teala tarafından yasaklanmış olan şey.


Kayıtsız Üye
Haram bişeyler alırken veya verirken, yada isterken, teşekkür ederim, lütfen gibi sözler kullanmak dinden çıkarır mı? Yada haram bişeylerde başarısız olurken, üzgünüm, affet gibi sözler kulanılırsa. Tabi bunları yine haramların haram oldugunu bildiginiz ve tersini söylediğimiz halde yapsak bile.

Okudunuz mu?  Arefe günü Peygamber efendimizin tavsiye ettiği tesbihat ve dualar

harama teşekkür etmek

Bu kategoride yer alan Bayan kuaförlerin mahrem bölgelere ağda yapması caiz midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haramı beğenmek küfür müdür ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.