Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:20
missa3
Abone

Yunus peygamberin duasının fazileti

Yunus peygamberin duasının fazileti

Kayıtsız Üye
Yunus peygamberin duasının fazileti nedir Hz. yunusun duasının faziletleri hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Yunus peygamberin duasının fazileti

Fetva Meclisi
Hz. Yunus Peygamberin duası ve anlamı, Hz. Yunus Peygamberin duasındaki incelikler,Hz. Yunus peygamberin duasını nasıl ve ne zaman söylemeliyiz

Okudunuz mu?  Kadınların yüzleri görülmeyecek şekilde sosyal medyada fotoğraf paylaşması

Rabbimizin Kuranda öğrettiği dualardan bir tanesi de Hz. Yunus peygamberin duasıdır.Bir çok konuda bizlere rehberlik eden Kuranı Kerim bu konuda da bizlere pek çok mesajlar vermektedir. Üstad Bediuzzaman Said Nursi Lemalar adlı eserinde 1. Lemada bu konuya temas etmiş ve bu duanın verdiği mesajları açıklamıştır.

Okudunuz mu?  Matematik sembollerinin tarihçesi

Hz. Yunus peygamberin duası

La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minezzalimin Kısaca meali Senden başka ilah yoktur, seni her türlü noksanlıklardan tenzih ederim ki Ben zalimlerden oldum.

Elbbette ayettin iktibas edilen bu dua bir iki satır ile ifade edilemeyecek kadar geniştir. Bunun manasını anlayabilmek için Kelime-i tevhidin ihtiva ettiği tüm anlamları, Subhaneke kavramının geldiği anlamlar ve zulüm kelimesinin hangi manalarda kullanıldığını çok iyi bilmek gerekir. Pek çok risalelerde bu kavramlar geniş bir şekilde izah edilmiştir.

Okudunuz mu?  Hz. Ali'nin Ailesi, Hanımları ve Çocukları

Hz. Yunus peygamber denizde balığın karnında yaptığı dua neticesinde bu dua süratli bir şekilde duasının kabul olmasına vesile olmuştur.

1- Bu dua Hz. Yunus peygamber sebeplerden tamamen ümidini kestiğinden sebepleri yaratan Allah’a yönelmiş ve burada tevhid sırrı inkişaf etmiştir. Bu sır duasının hızlı bir şekilde kabul olmasına vesile olmuştur.

Okudunuz mu?  Depresyon için tesbih/dua var mı?

2- Bizler bu asrın verdiği manevi hastalık dolayısıyla bu duaya Hz. Yunus peygamberden daha fazla muhtacız. Çünkü Hz. Yunus peygamber içerisinde bulunduğu tehlike Onun en fazla 100 senelik hayatına mal olurdu. Biz ize günahların, nefis ve şaytanın etkisiyle düştüğümüz tehlike ebedi ve sonsuz hayatımız tehlikeye düşmektedir. Elbette bu duaya Hz. Yunus peygamber den daha fazla söylemeye muhtacız.

Okudunuz mu?  Cömertlik ile ilgili yazılar

Bu duanın söylenebileceği en güzel vakit akşam ile yatsı namazı arasıdır. Akşam ile yatrsı namazı arasında 33 er defa söylenmelidir.

Ayrıntılı bilgi için Lemalar 1. lema


Yorum: Yunus peygamberin duasının fazileti

Kayıtsız Üye
Cok sıkıntıdayım çok çaresiz kaldım bu duayı bol bol okuyorum Allahim kısa zamanda kurtar beni bu sıkıntıdan

Okudunuz mu?  Ahirette insanların toplandıkları yere ne ad verilir

hz yunusun duasının fazileti, yunus peygamberin duası ve fazileti, yunus peygamberin duasının fazileti

Bu kategoride yer alan Üvey dayı ve üvey dede ile mahremiyet ölçüsü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yunus peygamberin duasının fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.