Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:13
missa94
Abone

Peygamberimiz neden gece defnedildi?

Peygamberimiz neden gece defnedildi?

Kayıtsız Üye
peygamberimiz neden gece defnedildi


Cevap: Peygamberimiz neden gece defnedildi?

Muhasibi
(Kütüb-i Sitte, Cild 1, s.78)
"Hz. Aişe (Radiyallâhu anha) buyurdu ki: "Ben on vasıfla üstün kılındım. Cebrail suretimi (resmimi Peygamberimiz (Sallallâhu aleyhi vesellem)’e getirdi (ve "Bununla evleneceksin" dedi).
Peygamberimiz (Sallallâhu aleyhi vesellem) bakire olarak sadece benimle evlendi. Annesi ve babası da muhacir olan zevcesi (ailesi, hanımı) sadece benim. Allah, benim suçsuzluğum üzerine semadan âyet indirdi. Rasûlullah (Sallallâhu aleyhi vesellem) benimle beraber iken vahye mazhar olurdu. Peygamberimiz (Sallallâhu aleyhi vesellem) ve ben aynı kabdan guslederdik. Ben onun önünde uzanmış yatarken namaz kılardı, (hastalığında ben tedavi ettim). Benim göğsüme dayalı olarak, benim odamda ve benim gecemde son nefesini verdi, benim odamda defnedildi."

Okudunuz mu?  Hz. Ömer'in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

peygamberimiz neden gece defnedildi, hz Muhammed cenazesi neden 3 gün bekledi

Bu kategoride yer alan Şiir ve Şairlerle İlgili Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz neden gece defnedildi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.