Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:29
missa6
Abone

Peygamberimize neden muhammedül emin denilmiştir?

Peygamberimize neden Muhammedül emin denilmiştir?

Kayıtsız Üye
peygamberimize neden Muhammedül emin denilmiştir


Cevap: Peygamberimize neden Muhammedül emin denilmiştir?

Hoca
El-Emin, Peygamberimiz Hz. Muhammed -sallâllâhu aleyhi ve sellem-e güvenirliliğinden dolayı Mekke halkı tarafından takılan bir lakaptır.

O "el-Emîn"di. O, mâlum ve mâruf bir emîn şahsiyetti. Herkes tarafından bilinen, tanınan ve emin oluşunda herkesin ittifak ettiği kimse idi.
İlâhî bir terbiyenin altında olan Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, çocukluğunda da, gençliğinde de "emîn" sıfatı ile meşhur olmuştu.
______________
Hz. Muhammed, içinde bulunduğu toplumda zaten Muhammedu’l-Emîn olarak biliniyordu. Onun için o vasfını bir daha vurgulamaya gerek yoktur. Önemli olan kendisine vahiy getirenin de onun gibi emin olduğuna dikkat çekmektir.

Okudunuz mu?  Dişlerin üzerindeki beyaz yumuşak tabaka (krem gibi) gusul abdestine mani mi?

Bütün siyer, hadis ve tarih kaynakları şu hususta ittifak etmişlerdir ki; Hz. Muhammed (a.s.m) bir beşer olarak dünyaya gelmiş ve içinde bulunduğu topluma onun bir üyesi olarak katılmıştı. Fakat, o günkü cemiyette insanlar babalarından, dedelerinden miras aldıkları hareket ve davranış kalıplarını uygulamakta, onların değerlerini paylaşmakta ve yaşamakta son derece kararlıydılar. Bunların kendilerinden sonra evlatlarına intikali için de tavizsiz bir tutum içindeydiler. Bütün bunlara rağmen, bu insanlar kendi hareket ve davranışlarını kabul etmeyen, değerlerini paylaşmayan, aksine cemiyete yeni değerler teklif eden Hz. Muhammed (sav)’i emin sıfatı ile tavsif ediyorlar, O’na Muhammedü’l-Emin diyorlardı.

Okudunuz mu?  Dayı yeğenine aşık olur mu ?

peygamberimize neden Muhammedül emin denilmiştir, peygamber efendimize neden Muhammedül emin denilmiştir, gençken PEYGAMBERİMİZE NEDEN MUHAMMEDÜL EMİN DİYORLARDI

Bu kategoride yer alan Yemin edip alınan ürün haram mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimize neden muhammedül emin denilmiştir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.