Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:30
missa2
Abone

Orucluyken banyo yapmak caiz mi?

Orucluyken banyo yapmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
orucluyken banyo yapmak caiz mi


Cevap: Orucluyken banyo yapmak caiz mi?

Darusselam
Orucluyken banyo yapmak caiz mi?

Oruçlu iken banyo yapmak caizdir. Ancak Ramazan-ı şerîf`te serinlemek maksadı ile ağza burna su almak veya soğuk suyla yıkanmak, İmam-ı A`zam`a göre mekruhtur. Ebû Yûsuf`a göre bunda hiçbir kerâhet yoktur.

Okudunuz mu?  İnsan öldükten sonra amel defteri tamamen kapanır mı?

Kulağa su kaçmasıan gelince: Kulak ile boğaz arasında da bir kanal bulunmaktadır. Ancak kulak zarı bu kanalı tıkadığından, kulağa giden su boğaza ulaşmaz. Bu nedenle kulağa giden su orucu bozmaz.

Kulak zarında delik bulunsa bile, kulağa giden su boğaza ulaşıp mideye gitmedikçe oruç bozulmaz.

Okudunuz mu?  Esma-ül hüsna el-habib

Cevap: Orucluyken banyo yapmak caiz mi?

Ramadan
Oruçlu kişi banyo yapması caizdir.
Dikkat ederek banyosunu yapabilir.


Yorum: Orucluyken banyo yapmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Malum ramazan geldi ve insan nasıl banyo yapması gerektiğini bilmiyor. Yok boğazımdan kaçar korkusuyla yok burnumda kaçar korkusuyla zaten yıkanamazken bir de öğrendim ki makattan giden su da bozuyormuş orucu.
Peki biz nasıl banyo yapacağız veya nasıl gusül alacağız bu korkuyla ? yok oramdan su girmesin yok burumdan su girmesin. Şu an banyo yaptım ama sanki orucum bozulmuş gibi hissediyorum 🙁
Bir de oruçluyken banyo yaparken ağızda şampuan tadı hissetmek orucu bozar mı ?
Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Haramı beğenmek küfür müdür ?

ACİLSERVİS
Makattan su girmez bunu yanlış öğrenmişsin. Bu kadar gevşek olsaydı altımıza sürekli kaçırırdık. Diğerleri de tamamen vesvese yapıyorsun. Ağzına az su al ver tedbirli ol bir şey olmaz. Şampuanın tadıda orucunu bozmaz.

Bu kategoride yer alan Gün içinde kullanılan dini ifadeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Orucluyken banyo yapmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.