Anasayfa
6 Ağustos 2022, 22:02
sizden2
Abone

Gusül alırken makat temizliği

Gusül alırken makat temizliği

sofu007
iyi günler
geçen gün bir forumda normal wcdeyken alaturka tuvaletlerde sağ elle tası dökün sol elle avret yerini(popo) temizleyin diyordu ve parmaklarının uclarının dışkı gelen yere deymemesi gerektiği(orta parmağın ) deniliyordu.Bende daha önce gusül alırken avret yerini iyice temizlenmesi için uğraşıyordum ve parmak uçlarını oraya getiriyordum maksat suyun gelip gelmediğini anlamak için…
sorum şu böyle bişey varmı yoksa gusül abdesti geçerli olurmu ?


Cevap: Gusül alırken makat temizliği

Üstad
bu yazılanlar sadece tavsiyedir
dilediğiniz gibi temizleyebilirsiniz.
Sol elle yapılması sünnettir.

Okudunuz mu?  Namazda ayağın yerden kesilmesi

Gusül alırken makat temizliği

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim gusül alırken aklıma takılan bir sorun var onun cevabını almak istiyorum gusül almam gerektiği sırada çok affedersiniz büyük abdest geliyor ona gidiyorum makat bölgesini temizliyorum ama temiz olmamış gibi hissediyorum siliyorum hatta tahriş oluyor ama gene de temiz olmamış gibi hissediyorum ve o şekilde gusül abdesti alırsam kabul olmayacak gibi hissediyorum böyle bir şey var mı? Yoksa etkilemez mi gusül abdestini?

Okudunuz mu?  Cennette istediğimiz kişi görebilecek miyiz ?

Yorum: Gusül alırken makat temizliği

arifselim
Aleykum selam. Öyle bir şey yoktur ve gusle engel değildir. Sen bunu vesveseye çevirmişsin. Öyle hissediyorum diye bir şey oktur öyle hareket etmen zaten doğru değildir. Bir kere normal temizlendin mi bu bitmiş demektir.


Horozkentli
Üç yıldır hemeroid hastasıyım üçüncü dereceden gecen yaz ameliyat oldum bu yaz insAllah bir daha ameliyat olacağım . gusül abdesti alirken makat bilgesini yikamada zorluk cekiyorum çünkü içindeki hemeroidler disariya doğru cikiyor ve bu benim o günkü bütün işlerimi yapmada sıkıntı cektiriyor ne yapmam lazım? Gusül abdestinde makat bölgesi yikamasi şart mı? Lütfen Allah rızası için yardımcı olun şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  İhtilam olma yaşı nedir? Nasıl ihtilam olunur?

arifselim
Geçmiş olsun. Gusül abdesti alırken makat bölgesini yıkamak şarttır. Normal taharet alındığında dışarıdan görünen kısımları yıkamak gerekir. Eğer doktor su değmesini yasaklarsa o zaman su değdirmek zorunda olmazsın.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben boy abdesti alırken dışkı çıktı arka taraftan ve bunu elimle aldım ve elimi sadece suyla temizleyip abdeste devam etim. Sorum şu elimi sabunla yıkamam gerekir miyidi. Abdestim kabul oldu mu ? Lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Anneyi kandırmak

furkan
Guslün geçerli olsada insan elini vücuduna saçına değdirmeden hijyen açısından yıkamalıdır. Nasıl insan tuvalet çıkışından sonra ilk yaptığı şey elini sabunlamaksa sende bunu yapmalıydın. Tekrar gusül alman gerekmez ama banyo yapabilirsin.


Deniz deniz
Bismillah değerli kardeşim size sorum olcak,
3yıldır bir çok hastalık çekiyorum banyomu dahi birinin yaptırması gerekiyo, evde yürümekte bile birinin yardımı gerekiyor çoğu zaman,

Okudunuz mu?  Kabe imamları kametten sonra tekbir almadan önce birşeyler diyor istigfar mı yapıyor ?

yani eğilme doğrulma sağa sola dönme hiç bir hareketi yapamıyom,robot gibi ? 3 yıldırda oturarak uyuyorum, çünkü yatağa uzanıp kalkamıyorum,.
Uzanıp yatamadığım için oturarak yatmak zorunda kaldım yani kimseye muhtaç olmamak için bu şekilde uyuma yolunu seçtim, ama işte geldiğim nokta yine muhtaçlık oldu hergün ölümü diliyorum bu halden kurtulmak için, benden kurtulsunlar diye çocuklarım.

onlara muhtaç olcağıma ölmeyi isterdim oda olmuyo işte ölemiyom…
Evlatlar ağır imtihanmış bunu anladım… Onları ne zorluklarla büyüttüm ? şimdi onlar ise bana ölümü diletiyo ?

Okudunuz mu?  Hayvanlar ile ilişki yapanların durumu ne olacak

Sorum şu onlara muhtaç olmamak için namaz için teyemmüm yapabilir miyim,
Bide klozet kullandığım için elimi kullanamıyomda
Makat çevresi temizlenmiyo 20dkyıkama yapsamda ,defalarca silmeye çalışıyom yine kir kalıyo yani hep kirli oluyo tuvalet kağıdı..
Bu şekilde abdest namaz nasıl olcak ?abdest de teyemmüm yapsam olurmu,çocuklara bişey yaptırmak istemiyom yaptırdıkça acı çekiyom yük olduğumu görüyorum hemde hepsine…

Onlar için herşeyin en iyisini Yapmaya çalışmıştım elimden geldiğince,birgün onların eline kalcağım hiç aklıma gelmezdi..
Evlat çok ağır bir imtihanmış çok ağır,ne anneden ne hastadan anladıkları yok..boşunaymış emeklerim,mümkün olsa ayrı bir evde bir bakıcıyla yaşardım.

Okudunuz mu?  Eskiden yaptıklarımdan pişmanım

bunları buraya yazmak bana öylesine bir acı veriyor ki ama tıkandım çaresizim,RABBİMİZ ın yaşadığım acıları gördüğünü biliyorum ama işte aciz bir kulum? uzun oldu biraz dertler içime sığmıyo hakkı izi helal edin


Ensar
Öncelikle Allah hiç bir kimseye yapamayacağı bir şeyden dolayı hesaba çekmez. Siz temizleye bildiğiniz kadar necasetten temizliğinizi yapın ve oturarak ta eğer abdest almaya gidemiyorsanız oturduğunuz yerde teyemmüm alın ve namazlarınızı kılın.
Sizin durumunuza gerçekten çok üzüldüm, siler çocuklarınızı özenle yetiştirdiyseniz de malesef bazen böyle evlatlar çıkıyor. Allah yar ve yardımcınız olsun. Eğer o ilin belediye yada herhangi kuruluşuna mail vs yoluyla ulaşsanız belki size hizmet yolunda yardımcı olurlar. Allah’a tevekkül edin ve sabredin Allah size şifalar versin. Eli öpülesi Anne ama değer bilmeyen evlatlar yazıklar olsun böyle evlatlara…

Okudunuz mu?  İlim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı. sözü ne demektir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben güsul abdesti alırken makatın içini de temizleme ihtiyacı duyuyorum makat içine su değince de ağrı yapıyor rektuma zarar verme ihtimali oluyor ne yapmam lazım


Ensar
Gusülde makat yerini zorla temizleme gibi farz bir durum yoktur. Siz olanı yapın kendinize zarar vermeyin. Zaten size zor gelen şeyi dinimiz emretmemektedir. Temizliğinizi guslü düzgün aldıktan sonra sıkıntı yoktur.

Okudunuz mu?  Kul hakkı yiyip o kişiden helallik alıp ona dua edersek ALLAH bizi affeder mi?

gusül abdesti alırken avret temizliğinde vesvese temizliğini nasıl yapmali, Gusülde makat temizliği, gusülde makat yıkanır mı

Bu kategoride yer alan Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül alırken makat temizliği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.