Anasayfa
18 Ekim 2022, 0:40
missa04
Abone

Evli birine aşık olmak günah mıdır ?

Evli birine aşık olmak günah mıdır ?

Kayıtsız Üye
Evli birine aşık olmak günah mıdır ? Bu konuda bilgi verir misiniz.


Cevap: Evli birine aşık olmak günah mıdır ?

Üstad
Başkasının namusuna göz dikmek şüphesiz haramdır.
Namusunuza bakılmasını istemeyen, başkasının namusuna bakmasın!!!


Cevap: Evli birine aşık olmak günah mıdır ?

Kayıtsız Üye
Ya kalbine soz geciremiyorsan


Cevap: Evli birine aşık olmak günah mıdır ?

Kayıtsız Üye
Kalplerdeki olmaz; yaşanması dinen haram olan sevgiler, sadece gönülde kalır da izhar olmaz, açığa çıkmazsa, kişi telefonla aramak, buluşmak, gizli birliktelik yaşamak şekline dönüştürmezse kalbindeki duygularından mesûl değildir. Nasıl ki kişi, bir kötülük düşünür, ama yapmazsa düşüncesinden dolayı günaha girmediği gibi…


Muhammed9
Öncelikle şunu söyleyeyim ; Bu çok masumane ve tamamen kalpden gelen bir duygu.Lise son sınıf öğrencisiyim ve bu son senenin başlarında,3 yıldır tanıdığım,büyüğüm,öğretemenim olarak gördüğüm kadına,bir gün sınıfa girdiğinde,daha önce hiç hissetmediğim bir duyguyla baktım.Ve çok ilginçtir ki ben o bayana (Öğretmenine) o günün bir önceki günü hiç o duyguyla bakmamıştım (Aşk).Her şey herzamanki gibiydi, görünüşü,giysisi.Ama benim o günki hislerim her zamanki gibi değildi.Öyle biri ki,alanı olmamasına rağmen,sınifta ders aralarında öyle güzel dini bilgiler,sohbetler anltıyor ki….

Okudunuz mu?  Satranç oynamak günah mı?

Asıl konuya geleyim ;
Farkındayım, ve defalarca dualarda af diledim ama bir yandan da bu duyguyu kalbime Allah(c.c) nin verdiğinude biliyorum.Kendime hep "Evli,baban yaşında kocası var,senden kaç yaş büyük,günah değil mi ) diye soruyorum .Ve dualarımda " Allahım,bu münasip bir sevgi değil,sen kalbimden bu duyguları def et" şeklinde oluyor.(Her ne kadar ÇOK BÜYÜK VE MANEVİ BİR DUYGU hissetsemde )

Asıl sorum ;

Rabbimizin adaleti ve merhameti çok büyükyür…Ahirette rabbim beni bir şekilde kavuştururmu ? ama dünyada evli olan bir kadınla nasıl ahirette kavusabilirim ? Allah’ın bana ahirette bir mükafatı olur mu ?


vel Fecr
@misafir. sen cennete girde kavuşması kalsın.
acaba gözlerin onu ararmı orada ?

bu sisteme karşıyız diyoruz bize medeniyetsiz kaçıncı asırdayız kimse kimseye haram gözle bakmaz diyorlar.
al işte bariz örneği. insan fıtratını inkar etmemeli. ne zaman fıtratı inkar ederiz hep kaybedenden oluruz.
bizi bizden iyi bilen Allah teala yasaklamışsa bizi zaten bildiği için.

şimdi sen o öğretmene bakıyorsun. örnek veriyorum. senin annende öğretmen olsa ve sınıfta ona birtakım duygular besleseler ve hatta cennette ona kavuşmak isteseler ne düşünürsün ?

Okudunuz mu?  Tilavet secdeleri biriktirilmişse nasıl kılınır

annenin öğretmen olmasını ister misin ?
diyelim öğretmen erkeklere ders vermesini ister misin ?

baktığın zaman islam zaten bunun önüne direk set çekmiş. en büyük hürriyet islama esir olmak diyoruz dinletemiyoruz.


Kayıtsız Üye
Slm yazacaklarımı yadırgayacaksınız biliyorum ama kimseye anlayamadığım için sizle paylaşıyorum ben birine aşık oldum aşık olduğum adam geçmişte kaybettiğim sevdiğim adama çok benziyor adam evli eşini tanıyorum ve çok iyi eşi kuran okuyan namaz kılan biri vebalinde çok korkuyorum ben bu adamla yan yana gelmedim ama hep sanal ortamda takip ediyorum hep aklıma geliyor düşünmeden yapamıyorum nasıl unutmam gerekiyor nasıl süreler okumalıyım hep aklımda yüreğimde hayalimde çıksın istiyorum eşinin çocuklarının vebali olur diye çok korkuyorum


vel Fecr
ve aleykum selam, siz o adamı takip ettiğiniz sürece kalbinizde yer edecektir. kalbi neyle doldurursan ahvalinize o yansır.
bunun önüne geçmenin birçok yolu var ya adamı takip etmeyi bırakın ama o sosyal medya hesabında üye olduğunuz her süre onu bulmak isteyeceksiniz.
yada hesabınızı silin. veya evlenme durumunuz varsa evlenin.

bir müslüman en çok Allah ve rasulunu sevmek zorunda. Allah teala kendisinden ve rasulunden daha fazla sevilenle seveni imtihan edebilir.
bu bebek dahi olsa onu elinden alabilir.
geçen haftalarda amcam öldü Allah rahmet eylesin ama yengem ne diyordu biliyormusunuz ? " Allah’a dua ederdim ilk benim canımı al ben eşim olmadan yaşayamam " şimdi burda yengem dediğiyle aslında şuan imtihan oluyor ve yaşıyor. hatta kendisi daha önce ölmek istemiş o olmadan yaşayamam diye.

Okudunuz mu?  Ezan Duası sahih mi yoksa bidat mi?

rezzak olan Allah tealadır. rızık demek sadece ekmek su değildir. rızık çocuktur, rızık eştir, rızık ilimdir, rızık ölümdür, rızık hastalıktır. aslında bu meselelerin kendisinin tümü rızkın içersindedir.

yaptığınız davranış dinen zaten haram bir mesele. böyle bir şey yaparsanız, yani olayın ilersi seviyesi, aleyhinize çok büyük delil olur. evet kadın sizden mahşerde hakkını köküne kadar alır. o ailenin yıkılışını düşünün. çoluk çocuk perişan halde babasız büyümesi ? annesi evde rahat rahat ibadet yaparken senin yüzünden dışarlarda elin erkekleriyle çalışma durumunun ortaya çıkması girebileceği haramlar vs vs bunlar uzar gider. ve bunların hepsine siz sebep oldunuz.

siz şuan nefsinizi doyurmak istiyorsunuz ve şeytanda bunu size vesveseliyor, şeytanı iyi tanıyın, o Adem aleyhisselatu vesselam’dan beri var ve kulun zayıf güçlü hallerini kuldan daha iyi biliyor. sizide sapıtmak istiyor.
Allah sizi ve hepimizi muhafaza etsin.

Okudunuz mu?  Fakirin ve zenginin aldığı kurbanlar ölürse ne yapılması gerekir?

Kayıtsız Üye
Evli birine aşık olmak sorusuna cevap aşık olmak güzeldir. Bekarların suyu mu çıktıda evliye aşık oluyorsunuz. Utanma duygunuz mu kalmadı. Bu soru sorulurmu ? Ahlak diye bir şey kalmamış.aşk bahanesiyle yuva yıkıyorsuz. Sizin aklınızdan zorunuz mu var. Bu soru ya çocuklar bile güler. Aşık olun ne olacaksanız olun ama yuva yıkmayın
Biraz Allah korkunuz varsa böyle soru sorulmaz. Böyle sorularla meşgul etmeyin. Allah ıslah etsin.

Evli birine aşık oldunuz. Siz kendinizi evli olan kişinin yerine koyun. Kocanızı ya da karınızı çok seviyorsunuz. Başkası sizin karınız ya da kocanıza aşık olursa ne yaparsınız? Ya da sonuç ne olur? Düşün empati yap . E e kalbime söz geçiremiyorum diyorsun . Empati yap biraz vicdan ve Allah korkun varsa sorunun cevabını almış olursun.


Kayıtsız Üye
Merhaba , beni sakın yanlış anlamayın hocam ben karşı komşumuz olan birisine aşık oldum. Duygularımı belli etmedim oda beni seviyormuş fakat babası tarafından evlendirildi ama mutlu değiller nereden biliyorsam hani illaki olur ya dedikodu yapan kişiler öyle öğrendim.Şuan sol yanım öyle bir ağrıyorki anlatamam çok garip bir şey ilk defa yaşadım veşimdiye kadar kimseye yan gözle bakmadım kimsenin ahını almadım ve yan gözle bakmadım dedikodu yapmadım anlayacagınız Allah’ın haram kıldığı hiç birşeyi yapmadım. Neden böyle oldu bilmiyorum onu gördüğümde veya bakmasam bile en ufak hissetigimde kalbim çıkacak gibi oluyor evet biliyorum geçecek bir gün ama bu farklı sevmek değil bu… ve noldu biliyormusunuz çocugu olacakmış bu beni yıktı evet biliyorum seviyor beni çünkü yanlışlıkla da olsa 2 defa göz göze geldik ve biliyormusunuz 3 sn den fazla bakamadım çünkü sol yanım yanıyor agrıyor sanki çıkacakmış gibi oluyordu bırak elini tutmayı ona bakmaya kıyamıyorum ve karar verdim. Artık evli oo ben bu acıyla yaşayacam bu benim kaderim Yarabbim böyle bir şey verdi illaki bir nedeni vardır veya kaderdir nerden bilebiliriz ki ? ve bir şey diyimmi beni gerçekten seviyor bunu tüm kalbimle biliyorum ama artık olmaz o bana haram. Çok merak ettiğim konu bana bu sevgiyi aşkı veren Allah’ tır. Peki öldüğümüzde eğer cennetliksek ikimizde birbirimize kavuşurmuyuz ? bu dünyaki aşk gibi orda da olurmu ? ( kız benim sevdiğimi bilmiyor)

Okudunuz mu?  Cuma hutbesi basamak duaları

EL-MUCİB
sol yanım ağrıyor derken şaka yapmıyorum gerçekten ağrıyor ve şimdiye kadar her zaman mantığımla yürüdüm kaç kişi sevdi beni ama ben hiç bir şey hissetmedim kimsede ama bu farklı , hiç kimsenin şimdiye kadar elini tutmadım biliyorum ki kızlar duygularıyla daha çok hareket eder ama ben uslanmadım ahını ve duygularını ezmemek için ya şimdi neden böyle oldu nedeni ney , ama ne olursa olsun Allah’ in bir bildiği vardır kaderime razıyım.

Okudunuz mu?  Kısmet bağlama

byza00
Kardeşim ben hoca değilim fakat cevap vermek istedim. Sadece 2 kere yanlışlıkla göz göze geldin diye birbirinize aşık olduğunuzu mu düşünüyorsun?


Kayıtsız Üye
Aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben de öğretmenime aşık oldum. Yeni giren bir hocamızdı. İlkin hiç bir şey hissetmedim ama bir iki gün sonra düşüncelerim birden değişti. Kendime söz geçiremedim cidden aynı sizinki gibi adam biraz erken doğsa erken evlense babam bile olur saçmalama falan dedim kendimce ama olmadı. Kuran-ı Kerim mealinden bulmaya çalıştım bulamadım. Kesinlikle hiçbir şey belli etmedim tabii ki de hatta gözlerinin içine bile bakamıyordum uzun süre. Gülümseyince Ezhel’in Felaket şarkısındaki Güneşi gülüşüne nasıl sığdırdın? cümlesi hep aklıma geliyordu.. Neyse kardeşim sana da içimi döktüm rahatladım

Okudunuz mu?  Nazar - göz değmesi duası

karakiz
o kadar üzülüyorum ki bende aşık oldum hemde çalıştığım yerdeki ustama Allah kahretsin bir türlü vazgeçemiyorum ayrılamıyorum ondan sizlere soruyorum ne yapmam gerekiyor ben esiyle arasını bozmak istemiyorum sadece yasak bir aşk yaşamak istiyorum onunla benim ki de böyle işte imkansız aşk…


misafir1
çüşşş. eşiyle arasını bozmak istemiyormuş da sadece yasak aşk yaşamak istiyormuş.
sen sana ne yazılması gerektiğini yazılmış varsay, okumuş kadar ol.


Kayıtsız Üye
Kardeşim, o adam gibi karşına daha kimler , kimler çıkıcak. Yasak aşk insanı intahara bile götürebilecek bir şey , hiç mutlu olmazsın. Her gün onu gördüğün için için de böyle duygular uyanıyor. Kendine yazık etme. Bir gün evleniceksin bir yuvan olucak . Sonra işlediğin günahdan eşine karşı vicdan azabı duyarsın. Ben neden böyle bir şey yaptım . Gençtim cahildim dersin.
Aşk geçici bir duygudur. O ortamdan uzaklaştığında o adamı unutur gidersin. Kendini başka şeylere yönelt hobiler edin. Arkadaş ortamlarına katıl . Sakın böyle cahillik etme.

Okudunuz mu?  Ezberi unutmamak

Kayıtsız Üye
Ya ben bir erkeği seviyorum ama evli ve ben onu erkek kız düşüncesiyle değil sadece onun o güzel kalbinin yanına benim kalbimi koymak istiyorum o kadar masum ki nasıl anlatayım sadece seviyorum o evli ve eşine ait kesinlikle yuvasını bozma gibi bir niyetim yok. Bu dünyada eşi o ,ahirette ise eşi ben olmak istiyorum.ne bileyim sadece bana her zamanki baktığı gibi güzel baksın gülsün sabahlara kadar konuşalım hep yanında olayım istiyorum.ahirette eşi olabilir miyim ?


misafir1
ahirette beraber olabilirsiniz tabi de; helalleri ve haramları ayıran ve ırzını koruyup,
başkalarının ırzına musallat olmayanlarla beraber olmayabilirsiniz


ukbay66
ya arkadaş afedersin hepimiz evliyiz veya evlenecez Allah nasip ederse.evli bir insan aynı şeyi kendin açından değerlendir.vurmaya bile çıkarsın.olurmu hem kul katında hem Allah katında çok büyük günah.içinden çıkamazsın.merak etme bazı konuları bence.kırmızı çizgileri zorlama bence


Kayıtsız Üye
Slm arkdaslr Ben evli ve bir çocuğu olan bir Erkeğim, şeytana uyup sosyal medyada tanıştığım birinden hoşlandım, muhabbet sohbet derken evli olduğumu söyledim, ve oda bana Nişanlı olduğunu söyledi, 3-4 ay devam ettik sohbete, ve duygularımız değişti, ikimizde Aşıktık birbirimize,
Kendimi kötü hissetmeme rağmen kalbime söz geçiremedim, ve 1 kez buluştuk, konuşup sohbet ettik, sonra 2 ve 3üncü buluşma derken birbirimize daha çok bağlandık, Beni çok seviyordu tabi bende onu, ama 5 ay sürdü bu ilişki ve ilişkiyi bitiren mesaj ondan geldi, bana dedi ki:
KUSURA BAKMA BENDEN BU KADAR, AŞIK OLDUĞUM İNSANIN GECE OLUNCA BAŞKA BİRİNİN YANINDA OLMASI ÇOK ZORUMA GİDİYOR,
SEN KARINLA İLGİLEN BENDE NİŞANLIMLA,
BİZİM SONUMUZ YOK, BANA FACEDEN WHATSAPPTAN INSTAGRAM DAN ENGEL AT,
BU İŞ BURDA BİTSİN, SENİ ÇOK SEVİYORUM,
AMA ARTIK DAYANAMIYORUM, MESAJIMA CEVAP VERME LÜTFEN.. dedi ve gitti, bende hiç yazmadım ona, ve onu UNUTMAK ölüm gibi geliyor şimdi bana, napıcam bilmiyorum walaaaa 😔😔😔

Okudunuz mu?  Yalan ve riya (gizli şirk) aynı şeyler midir? Gizli riyakarlık ne demektir? Riyakarlık zaten gizli şirk değil midir?

Kayıtsız Üye
kardeşim bu aşk senin imtihanındır. daha yaşlar da küçük. normal boyle hissetmeniz. ben bir aşkın peşinde 10 yıl heba ettim. ama hepsi geçiyor. önemli olan Allahtan utanmak. hesabını veremeyeceğin yükler altina girmemek. sizin yaşlarinizda bu tür ilgileri duymak gayet normal. ama geçici bunu bilin. size hiç gecmez hiç bitmez gibi gelse de gercekten geciyor. onemli olan bu sureci kazasız belasız atlatabilmek. Allah yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimi niçin sevmeliyiz

Kayıtsız Üye
Merhaba ben arkadaşım sayesinde Bi işe başladım orda ki patrona aşık oldum ama adam evliydi benle hep flörytleşiyor gibiydi herkes hatta sevgilimisiniz
Diye soruyordu ama bu adam evliydi ben kendimi hep geri çekmeye çalıştım bu duygudan ama en sonunda sen beni aşk olarak mı seviyosun diye nama sordu bana bakışları dokunuşları hep beni düşünen hallerine hasta oluyorum karısıyla hep kavga ediyorlardı 2 senedir yanyana yatmıyolarmış
Bu adam niye ayrılmıyor derseniz 2 tane cocuğu var bende onlara acıdığım İcin hiç bir şey yapmadım ama gerekirse 10 sene bile beklerim cocuklar büyüyüne kadar


evli birine aşık olmak günah mı, evli adama aşık olmak günah mı, evli bir adama aşık olmak günah mı

Bu kategoride yer alan Eski çağlara ait insan bitki hayvan resim ve fosilleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli birine aşık olmak günah mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.