Anasayfa
15 Ocak 2023, 16:03
sizden9
Abone

Alevi kardeşlerin Hz.Osman ve Hz Ömer hakkındaki düşünceleri

Alevi kardeşlerin Hz.Osman ve Hz Ömer hakkındaki düşünceleri

konya442
evet severiz tabikide lakin haksizliklarin yasandigini savurnuruz. ve sevmedigimiz iki kisi vardir. muaviya ve yeziddir. bunlar cünki ehli beyt soyuna haksizliklar yapmis ve islam ile insanlari kandirarak mülke oturmustur hatta peygamber efendimizin torunlarini öldürmüslerdir. ozaman zaten bu meshep olaylari cikmisdir birkac yüz sonra yanlis hatirlamiyorsam. ve hz ömer ve hz ebu bekire gelelim :)) hz ali ehli beyt soyundan oldugu için ve peygamber efendimize en yakinlardan sayildigi için ve peygamber efendimizin sözleri üzre islam alemi ozamanlar aliyi istemislerdir lakin halifelik tartismasi ciktiginda ali cekilmistir. ve bu yüzden biz o zamanda hz alinin haksizliga ugradigini düsünürüz. cünkü o alimdi ve Müslümanligi kabullenen ilk insanlardandi ve peygamberimizin sag koluydu. bilirsin belki… ve hz aise ye gelince. ben sahsen sevmiyorum cünki hz omerin ölümünden hz aliyi sorumlu tutarak ona savas acmistir ki bir kadin için savasmak haramdir. bunu sende bilirsin. ve hz aliyi öldürmeye calistigina dair çok söylem var.. burdan böyle kisa bir sekilde anlattim ki alsinda bukadar kisa anlatilmamali..


Cevap: Alevi kardeşlerin Hz.Osman ve Hz Ömer hakkındaki düşünceleri

silversoul
Mezhep fanatiklerinin birbirini tekfir etmeleri sonucu. sünni şii birbirine düşman olmuşlardır. Ancak Allah diyor ki müslümanlar ancak kardeştir.
Bir müslümana kafir demek küfre götürebilir.
İmam humeyni çok değerli bir İslam alimidir. Der ki biz kolları bağlayalım mı çözelim mi diye tartışırken siyonistler o kolları nasıl keseriz diye düşünüyorlar.

Okudunuz mu?  Talak Suresi 12.Ayetin Tefsiri

Cevap: Alevi kardeşlerin Hz.Osman ve Hz Ömer hakkındaki düşünceleri

silversoul
Şiilerin hepsi aynı olmadığı gibi sünnilerinde hepsi aynı değildir bana göre yanlış düşünceler şudur.
Ayşe müminlerin anasıdır Kur’an’da derki ”Peygamber, mü’minlere kendi canlarından daha önce gelir. Onun eşleri de mü’minlerin analarıdır. Aralarında akrabalık bağı olanlar, Allah’ın Kitab’ına göre, (miras konusunda) birbirleri için (diğer) mü’minlerden ve muhacirlerden daha önceliklidirler. Ancak dostlarınıza bir iyilik yapmanız başka. Bu (hüküm) Kitap’ta yazılıdır.” (AZHAB 6)
Uhud savaşında müslüman kadınların savaştığı kaynaklarda yazılıdır. Ümmü Seleme(Ra) üstelik aslanlar gibi cihad etmiştir.
Ayşe anamız Hz.Ali ye sen öldürdün demiyor sadece suçluların cezalandırılması konusunda anlaşmazlığa düşüyorlar.
Ömer(Ra) ve Ebu Bekir(Ra) Resulullah’ın en zor zamanlarında yanındaydı İslam için en çok infak edenlerin başındaydı ve ilk müslümanlardandı. Sahabe olmuş bu 2 değerli insana söz söylemek kimsenin haddi değildir. Bizim konumumuz bir sahabeyi eleştirecek konumda değildir.
Sünnilerin bana göre hatası 12 imama yeterince değer vermemeleri. Çoğu sünni 12 imamın ismini dahi bilmez hatta 12 imamın varlığından haberdar olup olmadığı meçhul. Resulullah’ın soyundan gelen bu değerli insanları tanımalıyız çünkü Hz.Hüseyin Tevhid uğruna kendini feda ediyor. Onun Kıyamı aslında bizlere örnek olmalı günümüzdeki tağutları yıkmak konusunda onu örnek almalıyız.
Bunlar benim naçizane görüşlerimdir hatalı olabilirim ama artık mezhepler kavgayı bırakıp kardeş olmalılar.

Okudunuz mu?  Dudak kabuğunu yanlışlıkla yutmak orucu bozar mı ?

Sonra insanlar kendi aralarındaki işlerini parça parça böldüler. Her grup, kendinde bulunan ile sevinip böbürlenmektedir. Müminun 53
Ve işte bu, bir tek ümmet olarak sizin ümmetinizdir. Ben de sizin Rabbinizim. O halde Bana takvâlı davranın. Müminun 52

Ve hep birlikte Allah’ın ipine sıkıca sarılın/Allah’ın ipi ile korunun, ayrılmayın ve Allah’ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Ali İmran 103
Dini ayakta tutun ve onda ayrılığa düşmeyin. Şura 13

Okudunuz mu?  Amellerini yazan melekler?

Cevap: Alevi kardeşlerin Hz.Osman ve Hz Ömer hakkındaki düşünceleri

Katade
Alevi kardeşlerin Hz.Osman ve Hz Ömer hakkındaki düşünceleri

< evet severiz tabikide lakin haksizliklarin yasandigini savurnuruz. ve sevmedigimiz iki kisi vardir. muaviya ve yeziddir. bunlar cünki ehli beyt soyuna haksizliklar yapmis ve islam ile insanlari kandirarak mülke oturmustur hatta peygamber efendimizin torunlarini öldürmüslerdir. ozaman zaten bu meshep olaylari cikmisdir birkac yüz sonra yanlis hatirlamiyorsam. ve hz ömer ve hz ebu bekire gelelim ) hz ali ehli beyt soyundan oldugu için ve peygamber efendimize en yakinlardan sayildigi için ve peygamber efendimizin sözleri üzre islam alemi ozamanlar aliyi istemislerdir lakin halifelik tartismasi ciktiginda ali cekilmistir. ve bu yüzden biz o zamanda hz alinin haksizliga ugradigini düsünürüz. cünkü o alimdi ve Müslümanligi kabullenen ilk insanlardandi ve peygamberimizin sag koluydu. bilirsin belki. ve hz aise ye gelince. ben sahsen sevmiyorum cünki hz omerin ölümünden hz aliyi sorumlu tutarak ona savas acmistir ki bir kadin için savasmak haramdir. bunu sende bilirsin. ve hz aliyi öldürmeye calistigina dair çok söylem varburdan böyle kisa bir sekilde anlattim ki alsinda bukadar kisa anlatilmamali >

Hz. Muaviye (radıyAllahü teâlâ anh), Peygamber efendimizinkayınbiraderi ve vahiy kâtibi idi. Resulullahın zevcelerinden Habibevalidemizin kardeşidir. Eshab-ı kiramın büyüklerindendir. Öleceğizaman, Resulullahın kendisine hediye ettiği bir gömleğe sarılıp,hazinesinde saklamış olduğu, Resulullahın mübarek saç ve tırnakkesintilerinin de gözlerine ve ağzına konularak defnedilmesini vasiyetetmişti. Kabri Şam’dadır.

Mekke fethedildiği gün babası ile beraber, Resulullahın önünde müslüman oldu.
Hz. Muaviye, Peygamber efendimizin kâtiplerinden idi. Yazısı güzel idi. Fasih, halim, vakur idi.
Zeyd ibni Sabit diyor ki:
Muaviye, Cebrailin getirdiği vahyi ve Peygamber efendimizin mektuplarını yazardı.

Okudunuz mu?  Cin neden insana gözükür ?

Fahr-iâlemin emniyetlisi idi. Bu yüksek rütbe, derecesinin ne kadar yukarıolduğunu gösterir. Bu büyük zata dil uzatanlar, Server-i âleminKur’an-ı kerimi yazmakta emniyet ettiğine dil uzatmış olurlar.
Abdullahibni Mübarek hazretlerinin ilminin derecesini bilmeyen bir müslümanyoktur. Din imamı idi. Her ilimde ileri, her işi ilmine uygun idi.Peygamber efendimizin ilmine tam vâris idi. İşte bu büyük âlimbuyuruyor ki:
(Hz. Muaviye, Resulullahın yanında giderken, bindiği atın burnuna giren toz, Ömer bin Abdülaziz’den bin kere efdaldir.)

Okudunuz mu?  Güsul alırken çok uzun kalmak

Hz. Muaviye, Huneyn GazasındaResulullahın önünde babası ile birlikte kahramanca çarpıştı. TebükGazvesine katıldı. Veda Haccında bulundu. Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömerzamanlarında Suriye taraflarındaki savaşlara katıldı. Hz. Ömer, onu Şamvalisi yaptı. Hz. Ömer zamanında 4 yıl, Hz. Osman zamanında 12 yıl, Hz.Ali zamanında 5 yıl, Hz. Hasan zamanında altı ay Şam’da 21.5 sene valioldu. [41.] senede, Kufe’de halife seçildi. 19 sene, dört ay halifelikyaptı.

İslamiyet’inyayılmasında kıymetli ve pek çok hizmetlerde bulundu. Miladi 662’deSicistan’ı, 663’de Sudan’ı, bir sene sonra Afganistan’ı, Kâbil şehrinive Hindistan’ın kuzey kısmını, 665’te Tunus’u (Afrikiyye’yi) aldı.668’de gemilerle gittiği Kıbrıs’ı ve iki sene sonra da İran’daki büyükKuhistan eyaletini fethetti. Yine aynı sene Bizans İmparatoru DördüncüKostantin zamanında, oğlu Yezid’i büyük bir ordu ile İstanbul’un fethiiçin gönderdi ve şehir kuşatıldı. Kostantin, her sene büyük miktardavergi vermek şartıyla barış yapmak zorunda kaldı.

Okudunuz mu?  Zikir konusunda işin ehli biri bana yardım edin

673’deUbeydullah bin Ziyad’ı Horasan’daki orduya kumandan yapıp, CeyhunNehrini develerle geçerek Buhara’yı aldı. Hz. Ömer tarafındanfethedilen Kudüs hıristiyanlara geçince, Hz. Muaviye şehri tekrar elegeçirdi. Yemen, Mısır, Kayrevan, Irak, Azerbaycan, Anadolu, Horasan veMaveraünnehire hakim oldu. Müslümanlar tarafından çok sevildi.Peygamber efendimiz, Hz. Muaviye’ye, (Ey Muaviye! Memleketlere hakimolduğun zaman, iyilik et!) buyurmuştur. Resulullahın sohbeti ve hayırdualarının bereketiyle, İslamiyet’in tesir sahasını çok genişletti veİslamiyet’ten hiç ayrılmadı.


Katade
sivri burun fitne yapma kurban ol h.z aişeye dört halifeye


Darusselam
h.z Aiyşe dört halifeye ve h.z muaviye bunlara sövenin ALLAH belasını versin ALLAH"ın laneti üzerlerine olsun..

Okudunuz mu?  İç çamaşırımda kalan idrar

umutlucan
kmse sahabelere sövemez !
ayıp be o temiz insanlara iftira atıyorlar.
ALLAH (c.c.) bunun hesabını elbette soracaktır onlardan


Şema
Konya442
Peygamber’imizin eşi ve tüm metinlerin annesine laf atmak neymiş ahirette görürsün
Aramızda işin yok
Allah ıslah etsin


Darusselam
< Sünnilerin bana göre hatası 12 imama yeterince değer vermemeleri. Çoğu sünni 12 imamın ismini dahi bilmez hatta 12 imamın varlığından haberdar olup olmadığı meçhul. Resulullah’ın soyundan gelen bu değerli insanları tanımalıyız çünkü Hz.Hüseyin Tevhid uğruna kendini feda ediyor. Onun Kıyamı aslında bizlere örnek olmalı günümüzdeki tağutları yıkmak konusunda onu örnek almalıyız. >

< İmam humeyni çok değerli bir İslam alimidir. Der ki biz kolları bağlayalım mı çözelim mi diye tartışırken siyonistler o kolları nasıl keseriz diye düşünüyorlar. >
< silversoul dan alıntıdır >

kardeş yazdığın cevaplara bakıyorum sen hep şiileri öve öve bitiremiyon yok bunu tanıyın yok şunları tanıyın cevaplarda senin şii olduğunu gösteriyor
şiilerin ne olduğu belli değil dörttane cennetle müjdelenmiş bir birinden değerli halifeler senin neyine yetmiyorda hümeyniyi tanıyın yok 12 imamı tanıyın diyon.

Okudunuz mu?  Arafa kimler gider

silversoul
Jerusselem yazdigimin sadece bir kismini okudun sanirim tamamini oku zanna gore konusma zannin bir kismi gunahtir ayrica bilmedigin seylerin pesine dusme kalp goz kulak bunlardan sorumludur.
Muslumanlik ahkami kesiliyor ama gazzeye sunniler 1 kursun vermemistir iransa bir çok askeri yardimda bulunmustur fecr fuzeleri gibi
ben hanefiyim ama mezhep fanatigi degilim. Kim birine kafir derse karsisindaki kafir degilse kendine doner.
Hakkinda yeterince bilgi sahibi olmadigin konularda konusma yaptiklarimizdan sorumluyuz.
Bana iftirada bulundun ve hakkima girdin.


silversoul
12 imam peygamberin soyundan gelen insanlardir onlara bugz edersen sonu nereye varir tahmin et. Humeyni İranda Amerikan piyonu Sah i devirip İranda taguti rejimi yikip yerine Allah in seriatini getirmistir. Hz huseyin taguta bas kaldirmis tevhid ugruna canini vermistir. 4 halife hepsi degerli insanlar yukarida yazdim 4 halifeyi az çok taniyoruz ancak 4 halifeden sonra İslam davasi bitmis gibi kestirip atamatiz. Tarihimizi ogrenip ders almaliyiz yoksa hz Osman zamanindaki gibi bir fitne cikip bütün musluman alemini sarar.

Okudunuz mu?  İnsanlarda günah yazılma işlemi kaç yaşında başlar?

Darusselam
Humeyninde İranında ALLAH belasını versin amerikayla iş birlikçiden ne bekliyon.
hanefi mezhebindenim diyon hem iranı destekliyon
Humeyni İranda Amerikan piyonu Sah i devirip İranda taguti rejimi yikip yerine Allah in seriatini getirmişmiş.


ayhancan
Ben 4 Halife nin dördunu de severim


Kayıtsız Üye
Ben de Sünni görüşe sahibim ama bu demek değil ki mezhep fanatiğiyim. Ortada gün yüzü gibi gerçekler var. Hz Aişe anamıza da küfür edenlerin sonu fenadır, Hz. Ali’ye küfr edenlerin sonu da fenadır. Amma burada Muaviye gibi Ehl-i Beyt düşmanlarına Hz. yakıştırmasını gösterenleri görüyorum. O Muaviye değil mi Hz. Ali’ye başkaldıran, peygamberimizin biricik torunu Hz. Hasan’ı zehirleten öldüren? Muaviye’nin oğlu Yezid değil mi Hz. Hüseyin’in kafasını kesen? Böyle bir adama nasıl hürmet ediyorsunuz merak ediyorum? Ben ki İmam-ı Azam Ebu Hanifeyi rehber edinmiş birisiyim bu Muaviyeye (ki kendisi müşrik iken müslümanların en büyük düşmanı Süfyan’ın oğludur) nasıl saygı duymamı bekliyorsunuz. Bir tarafta da Şia’nın diğer halifelere ettikleri lanetler var küfürler var şüphesiz ki onlarında sonu cehennem yoludur. Allah en iyisini bilir. O yüzden körü körüne mezhepçilik yapıp yok Sünniler şöyledir yok Şiiler şöyledir diye kesin yargıya varmayın.

Okudunuz mu?  Dini konularla ilgili espri ve şakalar yapmak doğru mudur? Espri ve şakanın sınırı nedir?

aleviler hz osmanı neden sevmez, hz ömer aleviler, alevilerin halifelere bakışı

Bu kategoride yer alan Ergenliği nasıl anlarım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alevi kardeşlerin Hz.Osman ve Hz Ömer hakkındaki düşünceleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.