Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
sizden0
Abone

Dinimizce Resim yapmak günahmı?

Dinimizce Resim yapmak günahmı?

Almuel
Selamun Aleyküm Herkese.Benim sorum lisede resim bölümünde okudum.Şimdi üniversiteye geçtim bölümüm yine resimle alakalı bir bölüm . Dinimizce ressamların cehenneme ilk gideceği sözünü duydum :((((yardım ederseniz sevinirim. Selam ve dua ile.. Elif..:((:(:(:(:(:(:(


Cevap: Dinimizce Resim yapmak günahmı?

ResûlÖzlemi
Duydugunuz sey oncellikle hurafedir. İlk cehenneme girecek kisileri Efendimiz sav. soylemistir. İlk cehenneme girecek kisi zalim emirlerdir. (Devlet baskani vb) Resim konusuna gelince kendi gorusum olarak sakincali bir şey olarak goruyorum. Sizin yapmaniz gereken bulundugunuz ilce muftulugune giderek bilgin kisilerden sorunuza cevap aramak olmalidir. Cunku hafife alinabilecek bir şey degildir.

Okudunuz mu?  Korku endişe ile edilen yemin kabul olur mu

Cevap: Dinimizce Resim yapmak günahmı?

Darusselam
Ders olarak çizmeniz için belki ruhsat bulunabilir, meslek olarak işe başladığınızda yapacağınız işin canlı resmi olması durumunda haram olacağını bilin.

Bu kategoride yer alan Balgam yutmak haram mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizce Resim yapmak günahmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.