Anasayfa
4 Aralık 2021, 20:57
missa94
Abone

Firuze taşı ne işe yarar?

Firuze taşı ne işe yarar?

Kayıtsız Üye
firuze taşı ne işe yarar


Cevap: Firuze taşı ne işe yarar?

Hoca
Turkuaz (firuze) taşının fiziksel etkileri

◦Tansiyonu düzenler ve kalp hastalıklarına iyi gelir.

◦Sindirim sorunları için; kemer tokası, bileklik ya da yüzük olarak kullanılabilir.

Okudunuz mu?  Geçmişi saklamak ne kadar doğru?


Metafiziksel ve psikolojik etkileri

◦Kaygıyı teskin eder.
Takı olarak, hergün kullanılabilecek bir taştır. Özellikle gümüş içine gömüldüğünde etkisi artar ve dengeyi sağlar.

◦Kendisini taşıyan kişilerin iyileştirici güçlerini artırır ve bilgeliklerini artırmalarına yardımcı olur.

◦Kederli insanların kederlerini gidermede, ya da bir olayın şokunu yaşayan kişileri o halden kurtarmada faydalıdır. Onlara, bu durumdaki kişilerin ihtiyacı olan huzur duygusunu verir.

Okudunuz mu?  Ailemize karşı görevlerimiz nelerdir

Cevap: Firuze taşı ne işe yarar?

Hoca
Firuze (Turkuaz) Taşı ve Özellikleri

—————————————

Fransızların "Türk Mavisi" yani "Turquoise" olarak adlandırdıkları; günümüzde daha çok, Fransızca’dan dilimize giren, "türkuaz" adıyla bildiğimiz değerli bir taş.

Fransa’ya Türkler eliyle getirilmiş ilk kez. Eski Fransızca’daki, "Türkten" anlamına gelen "turqois" adı, sonraları "turquoise" diye anılmış ve böylece tüm dillere yerleşmiştir.

Okudunuz mu?  Sevdiklerini annem diye çağırmak

Gök mavisi ile yeşilimsi mavi arasında değişen tonlardaki bu değerli taşın bileşimi ise; hidratlı doğal alüminyum fosfat ve bakır. Büyük kütleler arasına dağılmış ince damarlar ya da serbest olarak, böbrek büyüklüğünde yumrular halinde bulunur türkuaz. Çoğunlukla da içinde bakır, demir ve gümüş cevherlerinin damarcıkları vardır. Bileşimindeki cevherlere göre yeşile, hatta sarıya çalan mavi renkli türleri varsa da en değerlileri yine, gök mavi renkli ve iç damarsız olanlardır.

Okudunuz mu?  Diğer Namaza Kısa Süre Kala vakit farz namazı kılınır mı

Bu değerli taşı tanımlamak için "gök mavisi" demek yeterli olacaktır. Saydam ve parlak olmadığı halde, değerli sayılan nadir taşlardan biri olan türkuazın, çok eski çağlardan bu yana tılsımlı gücüne inanılır. Eski Türkler’de, Tibet’te, Güney Amerika’nın Colombus öncesi kültürleri olan Maya ve Aztekler’de, Kuzey Amerika’da Kızılderililer’de hep tılsımlı gücüne inanılmış, kutsal sayılmıştı. İnanışa göre; bu kutsal taşı üzerinde taşıyan insanların, kemiklerinin kırılmayacağı ve hem kendilerinin hem de atlarının kaza geçirmeyeceği inanışı yaygındı.

Okudunuz mu?  İmama uymak

Nazardan ve kem gözlerden koruduğuna inanılması günümüze kadar uzamış ve yeni doğan bebeklere göz şeklinde türkuaz taşlı altın nazarlıklar ya da türkuaz bezenmiş altın toplar takılması hala yaygındır.

Eski mısırlıların çağında bile çoktan mücevher yapımı için kullanılmıştır. Günümüzde suni üretilen Turkuaz taşları gerçek Turkuaz’ın önemini azaltmıştır. Uzmanlar bile gerçek Turkuazları sunilerinden ayrıt etmekte zorlanırlar.

Okudunuz mu?  Hilkatte Kardeşlik, Dinde Kardeşlik

Genel olarak

Kategori : Mineral
Kimyasal förmülü : CuAl6(PO4)4(OH)8•5H2O

Özellikleri

Renk : Mavi, Mavi-yeşil, yeşil
Kristal biçimi : masif, tanesel, kriptokristalin
Kristal sistemi : triklinik
Dilinimi : {001} mükemmel, {010} iyi
Kırılışı : konkoidal
Sertliği : 5 – 6
Parlaklığı : camsı, mumsu
Kırılma indisi: 1,61 bis 1,65 (DR + 0,040)
Çizgi rengi : Beyaz ya da yeşilimsi
Özgül ağırlığı : 2,6 – 2,9
Kaynak: Vikipedi

Okudunuz mu?  Kuran harfleri ile Yazı yazabilmek için

firuze taşı ne işe yarar, firuze taşı nedir, furize tasi nasi kullanilir

Bu kategoride yer alan Kızıma mina ismini koymak istiyorum acaba dinimizde geçen güzel isimlerden mi? Koymalı mıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Firuze taşı ne işe yarar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.