Anasayfa
2 Ekim 2023, 4:16
Kavramlar
Abone

Edebiyat terimi olarak vecd nedir?

Edebiyat terimi olarak vecd nedir?

Hoca
Edebiyat terimi olarak vecd ne demektir?

İstiğrak, hayranlık hali. Büyük bir manevî ve ruhî duygunun tesiri altında insanın kendinden geçmesi ve bîhuş bir hâle gelmesi. Bir güzelliğin karşısında insanın kendini kaybedecek dereceye gelmesi diye de tanımlanabilir. Vecd hâli,sanatkârın eser ortaya koymasında önemli bir rol oynar. Büyük sanat eserleri, insanı kendisine hayran eder, vecd içinde bırakır; en azından kendisine râm eder.

Okudunuz mu?  İstiva Ne Demektir?

Kaynak:Prof.Dr.Turan Karataş / Edebiyat Terimleri Sözlüğü


Cevap: Edebiyat terimi olarak vecd nedir?

Muhammed
Edebiyat terimi olarak vecd ne demektir kısaca sözlük anlamı

< İstiğrak, hayranlık hali. Büyük bir manevî ve ruhî duygunun tesiri altında insanın kendinden geçmesi ve bîhuş bir hâle gelmesi. Bir güzelliğin karşısında insanın kendini kaybedecek dereceye gelmesi diye de tanımlanabilir. Vecd hâli,sanatkârın eser ortaya koymasında önemli bir rol oynar. Büyük sanat eserleri, insanı kendisine hayran eder, vecd içinde bırakır; en azından kendisine râm eder.


Kaynak:Prof.Dr.Turan Karataş / Edebiyat Terimleri Sözlüğü

Okudunuz mu?  Muhsin Ne Demektir?

>


vecd kelimesinin anlamı

Bu kategoride yer alan Adalet anlamı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Edebiyat terimi olarak vecd nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.