Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Kadınlar, makyaj ve oje ile namaz kılabilir mi?

Kadınlar, makyaj ve oje ile namaz kılabilir mi?

İsimsiz üye
Selamün aleyküm.

Namaza başlamak istiyorum ama başlayamıyorum. Günlük makyaj yapan biriyim. Ve bunun için biraz zor geliyor. Şöyle ki ; diyelim ki namaz vakti geldi, abdest almam lazım ve benim yüzümde makyaj var. Her abdest alışımda bu makyajı yıkamalıyım öyle değil mi ? Bir yerde abdestini önceden alıp, makyaj yapıp sonra namaz vakti gelince namaz kılınabileceğini duydum ama ben bunu pek doğru bulmıyorum. Başka bir çözüm var mıdır ? Makyajı bırakmak hariç 🙂
Makyajın günah olduğunu biliyorum ama maalesef alışkanlık haline geldi.

Okudunuz mu?  Subhanake den önce besmele çekmek namazı bozar mı ?

Allah razı olsun hepinizden.


Yorum: Kadınlar, makyaj ve oje ile namaz kılabilir mi?

Acizanekul
Makyajsiz iken abdest aldığınızda abdest bozulmadıkça namaz kılınabilir , abdest bozulursa yeniden almak gerekir


Yorum: Kadınlar, makyaj ve oje ile namaz kılabilir mi?

arifselim
Aleykum selam. Makyaj eğer yüzde bir tabaka oluşturur ve suyun deriye ulaşmasına engel oluyorsa abdest için temizlenmesi gerekir. Eğer makyajdan önce abdest alınırsa daha sonra yapılan makyaj abdeste zarar vermez. Ama abdestin bozulur ve yeni bir abdest alırsan temizlemen gerekir.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla kızlık zarı yırtılması

Abdest alanın yüzüne Allah nur ve güzellik verir. Helal olmayan bu şeyleri terketmeye çalış. Ahirette her namaz vakti için hesaba çekildiğinde, Allah’ım ben makyajdan dolayı kılmadım diyebilecek misin? Bunu kendine sormalısın.

Bu kategoride yer alan Şeker hamurundan insan ve hayvan figürü yapmak günah midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınlar, makyaj ve oje ile namaz kılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.