Anasayfa
27 Mayıs 2023, 23:52
missa94
Abone

Sünnet-i müekkede nedir?

Sünnet-i müekkede nedir?

Kayıtsız Üye
Sünnet-i müekkede nedir?


Cevap: Sünnet-i müekkede nedir?

Darusselam

Sünnet-i müekkede nedir?

Sünnet-i müekkede, Peygamber efendimizin (s.a.s.) bunları devamlı yaptığı, nadiren terk etmiş olduğu farz ve vacib olmayan amelleridir. Buna Sünnet-i hüdâ da denmektedir. Ara sıra terk ettiği sünnetlere de "gayri müekkede" denir.

Okudunuz mu?  Tedavi amaçlı Fitil ilacı orucu bozar mı?

Sünnet-i müekkedeleri yerine getiren kişi sevap kazanır. Peygamber efendimizin (s.a.s.) sünnet-i müekkedeyi terk edenlere de bir şey dememiştir.

Sabah namazının farzından önce iki rekat, öğle namazının farzından önce dört rekat, sonra iki rekat, akşam namazının farzından sonraki iki rekat ile yatsı namazının farzından sonra kılınan iki rekatlık namazlar sünnet-i müekkede’ye örneklerdir. Cemaatle namaz kılmakta sünnet-i müekkededir.

Okudunuz mu?  Dini nikahta imam olmadan nasıl nikah kıyılır? hangi duayı kim okumalıdır?

Abdest alırken ağız ve burnu iyice yıkamak, parmakları hilallemek, abdest alırken abdest azalarını üç defa yıkamak, ezanı yüksekçe bir yerde okumak, sünnet-i müekkede’nin örnekleridir.

Bu kategoride yer alan Kadının evde durması ve dışarı çıkması konusu nasıl açıklanabilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet-i müekkede nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.