Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:49
Hadisler
Yönetici

Secde Suresi ile ilgili hadisler

Secde Suresi ile ilgili hadisler

@hmet
Secde Suresi ile ilgili hadisler

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v)’in secde suresi hakkındaki hadisleri nelerdir?

734 – Hz. Cabir (radıyAllahu anh) anlatıyor:

"Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Elif-Lam-Mim Tenzil ve Tebâreke’llezi bi-Yedihi’l-Mülk surelerini okumadan uyumazdı."

Tâvus (rahimehullah), bu iki surenin faziletce Kur’ân’daki diğer surelerden herbirine yetmiş kat üstün olduğunu söylerdi.

Okudunuz mu?  Dünya gidiyor,Ahiret ise geliyor

Tirmizî, Sevabu’l-Kur’ân 9, (2894), Da’avât 22, (4001).

735 – Hz. Enes (radıyAllahu anh), "Yanları yataklarından uzaklaşır, korku ve ümid ile Rablerine dua ederler.." (Secde 16) mealindeki ayetin, Atame denen yatsı namazını bekleyenler hakkında indiğini söylemiştir."

Tirmizî, Tefsir, Secde (3194); Ebu Davud’daki vechi müteakip rivayette görüldüğü üzere biraz farklıdır. Tirmizî hadisin sahih olduğunu söylemiştir.

Okudunuz mu?  Sebebsiz yere boşanmayı isteyen kadınlar münafıktır

736 – Hz. Enesin rivayeti Ebu Davud’da şu şekilde gelmiştir: Müslümanlar, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) zamanında) akşamla yatsı arasında nafıle namaz kılıyorlardı. Bunun üzerine "Yanları yataklarından uzaklaşır, korku ve ümid ile Rablerine dua ederler..:’ âyeti nazil oldu."

Hasan Basri merhum: "Ayet-i kerime kıyâmu’l-leyl yani gece namazı ile ilgilidir, o kastedilmektedir" demiştir.

Okudunuz mu?  Fidye ile ilgili Hadisi Şerifler

Ebu Dâvud, Salât 312, (1321).

737 – Übey İbnu Ka’b (radıyAllahu anh), "Biz, o en büyük azabtan önce de onlara mutlaka yakın azabtan tattıracağız, tâ ki, ric’at etsinler" (Secde 21. ) mealindeki ayet hakkında şunu söylemiştir: (Yakın azab) dünya musibetleri, Rum ve Batşa veya Duhan’dır. -Hadisin ravisi, Batşa mı derdi duhan mı derdi tereddüt eden kimsenin Şu’be olduğunu belirtir.

Okudunuz mu?  Kadınların ve çocukların öldürülmesi

Müslim, Münâfıkün 42 (2799).


secde suresi ile ilgili hadisler, Secde ile ilgili hadis ve sozler, secde suresi hakkında bilgi

Bu kategoride yer alan Rum Suresi ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Secde Suresi ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.