Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden1
Abone

Sevgilimle ayrıldık ne yapmalıyım?

Sevgilimle ayrıldık ne yapmalıyım?

azeri
ilk defa biriyle çıkmıştım ve aramızda kötü bir şey geçmedi asla Allahtan korkarım ama bana çok sözler verdi umutlandırdı sonrada terk etti ve bende dolayısıyla çok üzüldüm ahirette ondan alabileceğim bir hak varmı ?


Cevap: Sevgilimle ayrıldık

Şema
Nikahsız birliretlik haramdır günahtır
Allah ikimize hesap soracak


Cevap: Sevgilimle ayrıldık

azeri
aramızda kötü bir şey olmadı

Okudunuz mu?  Namaza başlamak için ergenlik çağı ve belirtileri nelerdir?

Cevap: Sevgilimle ayrıldık

Şema
Biriyle çıkmak ne demek?
Çıkınca neler yapılır?


Huzurlu
Günümüzde yaygın olarak yapılan yanlışlardan biri de ” çıkmak ” ve ” flört ” fiilleridir.Yabancı bir kadın ile yabancı bir erkek başbaşa kalırlarsa üçüncü kişi şeytandır.Kesinlikle ve kesinlikle yukarıda belirttiğim fiilleri yapmak caiz değildir.Zinaya sürüklenebilirsiniz mazALLAH.

Allah cümlemizi böyle kötülüklerden muhafaza etsin…!

Selametle

Okudunuz mu?  Namaz kılmaya üşenmek

Nurdur_iman
”azeri” Kardeşim zamanında bende yaptım böyle bişi ( flört ) seviyordum kız kapalı idi hemde beni namaz kılmam için zorluyordu evlenmek için birbirimize sözde verdik fakat ; benden ayrıldı… Ama şimdi iyiki ayrılmış diyorum 😀 Çünkü; 3.sü gerçekten şeytan oluyor nefis taşıyoruz sonuçta!!! Yaşın kaç bilmiyorum ama eğer seviyorsan Allah’ın emri ile iste ve evlen onunla! Yaşın küçüksede ileride çık karşısına iste ailesinden evlen!! (Ki o zamana kadar unutursun ) Bide evlilikte saygı sevgiden önce gelmelidir!! Öyle kişiler varki flört ediyorlar evlendikten sonra yapacak bişey kalmıyor 😀 o yüzden ayrılıyorlar ! Bu işin espirisi ama Bnden tavsiye haramdan uzak dur! < ”Karşı cinse ilgi normaldir.
buna aşk derler. Geçici bir hevestir.
kalıcı olan sevgidir. sevgi zamanla olur ve geçici değildir.” >


azeri
eyvAllah kardeşim bazen bende iyiki ayrılmışız diyoruz Allah neylerse güzel eyler vardır bir hayır

Okudunuz mu?  Namazda okunan dualar ayetler

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Yaklasım 3 ay önce sevgilim tarafından terk edildim ve bu süreç zarfında çok zorlandım. Allah’a yöneldim namaz kılıyorum çok şükür 2 aydır. Fakat lakin bazen aklıma geliyor kalbim sıkışıyor onu özlüyorum. İnşirah suresi okuyorum ediyorum fakat baska bir önerisi olan var mıdır?

Okudunuz mu?  Bir şey çaldım ne yapmam lazım

misafir4
yeryüzündeki herkes, sağlıklı tek ilişkinin evlilik olduğunu bilir. bunun yolu da, bu doğrultuda; somut, basit ve açık adımlar atmakdır. mutluluk balonlarına binip, mutluluk diyarlarında gezmek değildir. bu durum, insanların; kirlenmelerinden ve kirletmelerinden, oyalamalarından ve oyalanmalarından, üzmelerinden ve üzülmelerinden başka bir sonuç da çıkarmamaktadır.

Okudunuz mu?  Sinir uyarıcı ilaçlar oruç bozar mı

öncelikle tevbe edin, az zarar vererek ve az zarar görerek kurtulduğunuz için şükredin ve artık Allah a yönelmemiz için tek sebeb: başarısızlıklarımız, çaresizliklerimiz, yalnızlıklarımız veya terkedilmişliklerimiz olmasın. yaradılış maksadımız çerçevesinde şekillenmiş, temiz ve varış yerine hazırlıklı; basit ve açık bir hayat sürmemiz gerektiğini bellememiz gerekiyor. biraz da insanın, geçmişin mezarlıklarında dolaşmakdan vazgeçmesi gerekiyor. insan hayatından bir dönemi kesiyor çıkarıyor, o dönemin bütün olumsuzluklarını unutuyor ve sadece hatıraları veya hayalleri üzerinden bir özlem çekiyor. görüşmeye devam etseniz on kere daha mı ayrılır mıydınız, boşuna mı ayrıldınız, ayıplarla ve günahlarla karşılaşsaydınız daha mı iyiydi, ortada bir sorumluluk yokken böyle olan evlilikle veya çocuklarla nasıl olur. bazen çocukların, anne babalarının aralarını düzeltmek için sordukları sorulara bakıyorum, on yaşındaki çocuklar dökülüp gidiyor, halleri içler acısı. daha doğrusu büyüklerin halleri içler acısı. küs olan anne babayı barıştırmak ve benzeri başlıklarla da aratabilir, bakabilirsiniz. o vakit insan çok seviyordum, sıkışmıştım demeyecekdir. erkekler ve kadınlar birbirlerine sevimli gelmeleri, birbirleriyle imtihan edilmek için yaratımıştır. dolayısıyla bugün karşı cinse olan meylinize bakmayın, neler olup bittiğine ve yarın nasıl bir hayat inşa edeceğinize bakın. yani diyeceğim yaradılış maksadınız çerçevesinde şekillenmiş, önünüze gelenlerden temiz olanları seçdiğiniz ve varış yerine hazırlıklı bir hayat sürmeye bakın. çıkın ve hem dünya hayatınız hem de ahiret hayatınız için hakiki faydaların peşinden koşun. dediğim gibi sağlıklı ilişkinin tek yolu evlilik, bunun tek yolu da sorumluluklarını üstlenmek ve ne istediğini bilmekdir. bunun içinde bugününüze veya dününüze değil yarın ne yapacağınıza bakın. Allah kolaylık versin.

Okudunuz mu?  Namazda Okuduklarımı Unutuyorum

sevgilimle ayrıldık, sevgilimle sevistik ayrildik

Bu kategoride yer alan Allah'a Küfür Vesvesi (Tövbe Haşa)? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgilimle ayrıldık ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.