Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:23
missa2
Abone

İslam’da dolandırıcılığın cezası hırsızlık ile aynı mıdır ?

İslam’da dolandırıcılığın cezası hırsızlık ile aynı mıdır ?

Kayıtsız Üye
İslam’da dolandırıcılığın cezası hırsızlık ile aynı mıdır ?


Cevap: İslam’da dolandırıcılığın cezası hırsızlık ile aynı mıdır ?

Hoca
İslam dininde dolandırıcılık ile hırsızlık aynı kategoridedir.
Cezaları da aynıdır.

< Hırsızlıklara Örnekler (Dolandırıcılık, Üçkâğıtçılık, Kleptomani, İntihâl, Yol Kesme, Soygun, Zimmet, Rüşvet, Kumar…)Dolandırıcılık.

Okudunuz mu?  Dua ederken ''Bu işte şer varsa hayra çevir Allahım'' demekte bir yanlışlık var mıdır?

Farklı Hırsızlıklara Örnekler
Farklı Hırsızlıklara Örnekler (Dolandırıcılık, Üçkâğıtçılık, Kleptomani, İntihâl, Yol Kesme, Soygun, Zimmet, Rüşvet, Kumar…) Dolandırıcılık
Bir kimsenin malını ya da parasını hileli yollara başvurarak elinden alma işine dolandırıcılık denilmektedir. Dolandırıcılık, bir kişinin saflığından yararlanarak, ya da güven duygusunu istismar ederek onu kandırıp nitelikli hilelerin yapılması ve bunun sonucunda ondan yarar sağlanmasıdır. Türk ceza kanununda daha çok karşılıksız çek verme konusu bu kapsamda değerlendirilir. Dolandırıcılara üç aydan üç yıla kadar hapis ve para cezası verilir. Ama bu dolandırıcılık resmî daire ve kurumlara karşı işlenmişse, bir kimseyi askerlikten kurtarmak amacıyla işlenirse, verilecek ceza bir yıldan beş yıla kadar hapistir. Bunlar Türk cezâ kanunlarında belirtilir, ama kanunlarda günümüz hayatında sık karşılaşılan dolandırıcılık çeşitlerine pek yer verilmez. İslâm’da ise, her çeşit kandırmak, aldatmak, malın kusurunu gizlemek, hileli mal satmak, hatta alım-satıma en küçük bir yalan karıştırmak bu suç kapsamında değerlendirilir. "İnsanlarda zenginlik hırs ve tamahı olduğu müddetçe dolandırıcılar aç kalmaz" denir.
>

Okudunuz mu?  İlk Müslüman Türk Devleti Kim?

Cevap: İslam’da dolandırıcılığın cezası hırsızlık ile aynı mıdır ?

Kayıtsız Üye
Peki hukuki yollardan sonuç alınmamış bir vakada cebren alacağın tahsil edilmesı sakınca içerır mi? Dolandıran hayatını sürdürurken mağdur olan ve çocukları eziyet içindeyse rabbime mi havalı etmeli yoksa en son carede denenmelimidir?

Okudunuz mu?  Kalp kayması ve git gel yaşamak

islamda dolandırıcının cezası

Bu kategoride yer alan İslamda başlıca ibadetler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam’da dolandırıcılığın cezası hırsızlık ile aynı mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.