Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:41
missa04
Abone

Ağaç kesmek günah mıdır?

Ağaç kesmek günah mıdır?

Kayıtsız Üye
bugünlerde gündem olan yol yapım,inşa etme gibi sebeblerden dolayı ağaç kesmek doğru mu?bu kesilen ağaçların yerine daha fazla yeşillendirme çalışmalarıda iyi niyet değil midir?


Yorum: Ağaç kesmek günah mıdır?

arifselim
Her türlü yeşillik veya ağaçları ancak bir ihtiyaç üzerine kesmek caiz olur. Hiç bir ihtiyaç olmadığı halde kesmek, zarar vermek günahtır. İslam dini sürekli çevrenin, yeşilliklerin ve ağaçların korunmasına önem vermiş ve teşvik etmiştir.

Okudunuz mu?  Ahirette çocuğu olmayanlar

Ağaç ve yeşillik hakkında peygamber aleyhisselam şöyle buyurmaktadır:

Her kim boş, kuru ve çorak bir yeri ihya edecek olursa, bu amelinden dolayı Allah tarafından mükafatlandırılır.İnsan ve hayvan ondan menfaatlandıkça orayı ihya edene sadaka yazılır. ( F. Kadir: 6/39 )

Elinizde bir ağaç fidanı varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile eğer onu dikecek kadar vaktiniz varsa, mutlaka dikin. (Buhari : Kahire , S:168)

Okudunuz mu?  Hint Kınası ve abdest

Yerde bitmiş olan hiçbir nebat yoktur ki, onu bekçi bir melek korumuş olmasın. Bu durum bitkinin hesap edilmesine kadar devam eder. Kim bu bitkiyi basıp ezerse, o melek kendisine lanet eder. ( El- Muttaki : K. Ummal : 3-905 )


Yorum: Ağaç kesmek günah mıdır?

Kayıtsız Üye
çam agacı kesmek dinen yeri nedır yakmak için kesmek mesala doğrumudur

Okudunuz mu?  Hicri takvimin aylarının süresi

Yorum: Ağaç kesmek günah mıdır?

arifselim
Çam ağacı, ceviz, hurma veya herhangi bir ağaç olsun farketmez ancak ve ancak geçerli bir mazeret bir ihtiyaç bir gereklilik olursa kesilmesi caiz olur. Aksi takdirde çam ağacıda diğer ağaçlar gibi kesilmesi günah olur. Yeşilliğin bu denli azaldığı ve ağaçların katledildiği bu zamanda dikkatli olmak gerekir.

Okudunuz mu?  Bolluk,bereket,rızık anlamına gelen erkek ismi

Kayıtsız Üye
Bizim beyaz dut ağacımız var ve bu ağacın gövdesine aşılanmış kara dut var senelerdir duruyordu dedem evin önünü kapatıyor beyaz dutun büyümesine engel oluyor dedi benim de kalbim keselim diyordu kestik ve abim meyve veren bir şeyi kestin günaha girdin dedi sanki kendimi suçlu hissediyorum.. Günaha girdimmi

Okudunuz mu?  Cuma namazın diğer namazlardan farkı nedir?

imam
Kişi kendi ektiği ağaçları kesebilir Onun bir günahı yoktur


Kayıtsız Üye
Bahçemde ki talana benzeyen bir ağaç kestirdim ama çok üzüldüm onun biraz uzağıma kesilen dallardan diktim günah oldum o ağacı kestirdim diye çünkü üzüldüm


ağaç kesmek günah mı, agac kesmek gunahmi , agac kesmek günah mıdır

Bu kategoride yer alan Kişi gelinine, kayınpederine fitre verebilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağaç kesmek günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.