Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:37
Kavramlar
Abone

Alemi kebir nedir?

Alemi kebir nedir?

Sumame
Âlem-i Kebîr KELİMESİNİN SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?
İnsandan başka bütün mahlûkât, kâinat ve içindekiler.
Âlem-i kebîrdeki mahlûkların en şereflisi ve en büyüğüArş’dır. (İmâm-ı Rabbânî)


Cevap: Alemi kebir nedir?

Muhammed
Alemi kebir nedir kısaca sözlük anlamı

Birbiri içinde mütedâhil daireler var. Âlem-i asgarın içindeki kalpten tut âlem-i kebirin dışındaki halkalara kadar. Etkileyen ve etkilenen hendesedeki farazî hatlar misâli.

Okudunuz mu?  Mahşer Nedir Kısaca


Rahmetin mücessemi bir yağmur damlasının koca bir rahmet birikintisine temasının ertesinde yaratılan halkalar… Düşen rahmet ne kadar ağırsa, etkilediği rahmet o kadar… Uzun süredir, etkileyen halkalardan uzak bir hayat. Dokundurulan, tattırılan, söylettirilen şeylerden bigâne. Şey diyorum onlara, sadece şey . Zira; ötesini verenler, mâlikini kaybetmiş mülk gibi ya da mabudunu yitirmiş âbid veyahut mecâzî maşuklara müptelâ bir ap…

Okudunuz mu?  Cömertlik Ne Demektir?


Bu uzak duruş, bu yakın olmama hâli fıtrata bir nevî saygıdan ileri gelmekte. Öze dönüş yolculuğu; bilet kuyruğu uzun olan bir başvuru.
Helâket ve felâket fırtınalarında liman bulmak ve oraya sığınmak işlerin en çetrefillisi.
Etkileniyorum, etkiliyorlar, o yüzden soruların cevapları cevaplarımla denk düşmemekte. Cevaplar doğru ama nefis kendi kumlarından kule yapmak derdinde. Yaratılışı kırbaçlayanların kırbaçlandıkları bir dünya olmalı artık. Hakikati okumak veyahut dillendirmek hakikat zıllerine aykırı gelmekte, ağrına gitmekte ya da…

Okudunuz mu?  Tabaka Ne Demektir?


Cismaniyetin satırlara süzüldüğü, oradan da sayfalara döküldüğü ve nihayetinde de kana kana içildiği dakikalarda uçurumların en ucundan geri dönüşler. Belki İsveç, belki Norveç, belki Finlandiya, belki de tam da burası.


Bırakmak veya devam etmek git-gel’lerinde; âlem-i asgarın en küçük dairesine dönenlerin zafer çığlıklarıdır kulakları çınlatan.
Bırakmak kelâmına gülümseyenlerin galibiyeti. Ne iş yaparsın sorularına Mâlikimin mülkünde istihdam ediliyorum, sefine-i İlâhiyenin gemisinde hademeyim naraları atanların yeniden doğum sancılarının zahirî zorluklarıdır bunlar. Küllerinden doğmak da, tam burası değil mi zaten? Tedavî yolları ararken bir Lokman Hekim’e rast gelenlerin yaralarına merhem olan merhemin , artık başkalarına tavsiyesidir zaman…


alemi kebir ne demek, kebri alem nedir, alemi kebir

Bu kategoride yer alan Adalet anlamı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alemi kebir nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.