Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:16
missa93
Abone

Hayvanlar cinleri görebilir mi?

Hayvanlar cinleri görebilir mi?

Kayıtsız Üye
Hayvanlar cinleri görebilir mi?


Cevap: Hayvanlar cinleri görebilir mi?

Darusselam
Hayvanlar cinleri görebilir mi?

Ruhani varlıkların temessül edebileceklerine, yani bir kısım insan veya hayvanlar şekline girip insanlara görünebileceklerine dair gerek Kur’an’da gerekse sünnette işaretler vardır.
Mesela; Hz. Cebrail’in Hz. Meryem’e düzgün bir insan şeklinde görünmesi buna işaret etmektedir. Ayrıca Cebrail (a.s), hem asli heyetiyle(Necm, 52/6-14), hem de sahabeden Dıhyetü’l-Kelbi(Buhari, Fedailü’l-Kur’an, 1) şeklinde Peygamberimize görünmüştür. Bunu da yalnız Peygamberimiz (s.a.v) değil yanında bulunan ashabı da görmüştür.

Okudunuz mu?  Kaçarak evlenmek günah mı ve kader mi?

Bu hadis tevatür derecesinde sağlam olarak ve Cibril hadisi adıyla rivayet edilmiş ve böyle meşhur olmuştur.

İslam kaynaklarında Azrail ve Cebrail’in ve Allah’ın takdir ettiği diğer bazı meleklerle cinlerin de farklı şekillerde temessül ederek insanlara görünebileceklerine dair görüşler vardır. (bk.Aynî, Umdetü’l-Kari, VII, 102; Razi, Mefatihu’l-Gayb, XIV, 54; Ferra, el-Mutemed fi Usüli’d-Din, s. 174-175; Nursi, Sözler, (20), 235)

Okudunuz mu?  İlk 100 müslüman kimdir

Buna göre, bazı şekillere girerek insanlara görünen cinlerin, hayvanlara da görünmeleri de mümkündür.


kediler cinleri görebilir mi

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz nasıl istiğfar ederdi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayvanlar cinleri görebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.