Anasayfa
23 Mayıs 2022, 21:51
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede görülen nesnenin rengi haricinde ne olduğunun önemli midir

İstiharede görülen nesnenin rengi hariçinde ne olduğunun önemli midir

Kayıtsız Üye
istihare rüyamda yemyeşil bir ormanda birilerinden kaçıyorum sanki jandarma gibi ama onları görmüyorum bir dağdan aşağıya doğru iniyorum dereye inince 2 tane nehir çıkıyo karşıma bulanık akıyor suları sonra bu nehirler birleşip akıp gidiyor bu arada bende bir kasaba gibi bir yerleşim yerine varmaya çalışıyorum oraya varınca kaçtığım adamlardan kurtulacam diyorum rahata erecem, bir sıkıntım kalmayacak diyorum. Karşıma köylüler falan çıkıyo onlara soruyorum gideceğim yeri tarif ediyorlar ormanın içinden gidiyorum en sonunda o kasabaya ulaşıp rahatlıyorum. Benim sorum bu rüyanın anlamı ve rüyada yeşil gördüm iyi güzel ama bulanık su ne oluyor. Gördüğüm ormanın ağacın suyun manası önemli mi?

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı gül bahçesi görmek

Cevap: Istiharede görülen nesnenin rengi hariçinde ne olduğunun önemli midir

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz: Rüya genel olarak iki kısma ayrılır:

Birincisi: Doğru ve güzel olan rüyalar. Bu tür rüyalar, uyanıklık âleminde doğru çıkan rüyalardır. Peygamberlerin, onlara uyan salih müminlerin gördükleri rüyalar bu tür rüyalardır. Bazan dindar olmayan insanlar da bu tür rüyaları görürler.

Bu tür rüyalar üç grupta ele alınabilir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında aydınlık odada olduğunu görmek

1- Yoruma ve tabire ihtiyaç göstermeyecek kadar açık seçik rüyalar, Hz. İbrahim’in rüyası gibi…

2- Kısmen yoruma, ihtiyaç gösteren rüyalar. Hz. Yusuf’un rüyası gibi…

3- Tamamen tabir ve yoruma ihtiyaç gösteren rüyalar. Mısır hükümdarının gördüğü rüya gibi…

İkincisi: Adğâs adı verilen karmakarışık ve hiç bir anlam taşımayan rüyalardır. Bu tür rüyalar da bir kaç kısma ayrılır

a- Şeytanın uyuyan kişiyle oynaması ve onu üzmesine sebep olan rüyalar. Mesela kişi rüyasında başının koparıldığını ve kendisinin başının peşinden gittiğini görür. Ya da korkunç ve tehlikeli bir duruma düştüğünü ve hiç bir kimsenin kendisini kurtarmaya gelmediğini görür.

Okudunuz mu?  İstihare namazı sonrası görülen renkler

b- Meleklerin haram bir şeyi uyuyan için helal kıldığına veya haram bir iş teklif ettiklerine dair olan ve aklen muhal ve imkansız olan buna benzer işlerle ilgili rüyalar.

c- Kişinin uyanık iken üzerinde konuştuğu veya olmasını temenni ettiği bir şeyi uyanık iken itiyad haline getirdiği bir şeyi rüyasında görmesi.

Bu durumda rüyanın üç çeşit olduğu görülmektedir.

a- Allah tarafından bir müjde olabilen bir rüya. Buna rahmanî rüya denir. b- Kişinin uyanık iken önem verip kalben meşgul olduğu bir şeyle ilgili olarak gördüğü rüya. c- Şeytan tarafından korkutulan kişinin gördüğü rüya. Buna şeytanî rüya adı verilir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında bataklığa düşmek

Kötü bir rüya gören bir müslümanın yapacağı işler:

Gördüğü rüyanın şerrinden ve şeytanın şerrinden üç kez Allah’a sığınır. Şöyle der: "Allah’ım, bu rüyanın şerrinden ve rahmetinden uzak kalmış olan şeytanın şerrinden sana sığınırım." Rüyanın hayra dönüşmesi için dua eder. Bu tür rüyayı hiç bir kimseye anlatmaz.

Müslüman gördüğü iyi bir rüyadan ötürü uyanınca Allah’a hamdeder. Bu rüyadan dolayı sevinir, bunu bir müjde kabul eder. Rüyayı sevdiği bir kimseye anlatır, sevmediğine kesinlikle arılatmaz.

Okudunuz mu?  İstiharede şiddetli bir patlama ateş görmek

ben istaharede çay bardagi ve bulaşık singeri gördüm

Ömrüm
ben istaharede çay bardagi ve bulaşık sungeri gördüm


Yorum: İstiharede görülen nesnenin rengi hariçinde ne olduğunun önemli midir

Kayıtsız Üye
Hayirli gunler ben evlilik uzerine istihare namazı kıldım ikinci rüyamda siyah bur tesbih ve siyah cantada siyah bir nesne gördüm sizce nasıl yorumlamaliyim simdiden ilginiz için teşekkür ederim:)

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında tatlı yemek

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. İstihare renk önemli olabilir ama asıl önemli olan rüyanın genel bir yorumudur. Bu görmüş olduğun rüyadan içine ferahlık ve huzur hissi doğmuşsa hayırlı olarak yorumlanır. İçin daralmış ve sıkılmışsan olumsuz olması anlamındadır. Her iki durumda yoksa ve için rahat etmemişse istihareni tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda koyu yeşil nişanlık giymiş merdivenden cikiyordum. Büyük bir balık tuttugumu gördüm. Sigara da gördüm. Kırmızı haşlanmış biber yiyordum çok severimde 🙂 anlamları nelerdir


arifselim
Görmüş olduğun bütün bu şeyleri hayırlıdır ve olumludur. İstihare içinde olumlu manada yorumlanır. İstiharede ise senin kalbin neye meylettiğine bakman gerekir. Hayırlı rüyalar görüldüğünde ise zaten insanın içine bir ferahlık gelir ve bu ona bir işaret olur.

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı ve beyaz renk görmek

Seposs
İstiareye yattım ve karlar vardı her yerde beni büyük bir köpek koruyordu daha sonra çığ düştü ve ben kaçtım kurtuldum. Yengemde yattı benim adıma rüyada kızı yeşil ferace giymiş ve beyaz şal takmış babası dışarı göndermiş yengem karanlığı görmemiş fakat karanlık olduğunu biliyormuş gidersen helal etmem hakkımı demiş kuzenim çok mutlu ve guluyormus. Sizce hayırlı bir rüya mı? Evlilik amaçlı yattık.

Okudunuz mu?  İstihare namazı hakkında bir soru

arifselim
Senin görmüş olduğun rüyan olumlu manada yorumlanmaz. Başkasının yatması ise sünnete aykırıdır. Herkes kendisi için istihare etmesi gerekir. Ayrıca istiharede esas önemli olan işaret ise insanın içine gelen hissi yani kalbinin neye meylettiğidir. Bu daha doğru bir işaret olur.


Ziynet
Selamun aleykum Ilk istihareye yattigimda bisi gormedim.2. Gece Namaz kıldim dua ettim yattım uykum yoktu ama bir anda uykuya daldım yani icim gecmis anlamadim tek basima odada yattim simsiyah bişey gözümün önüne geldi içinde milyonlarca yıldız gibi beyaz ışık wardi bende diyordum beyaz biraz daha çok olsaydi yani parlasaydi falan değişikti korktum uyandım tekrar yattim bisi gormedim. şimdi ne anlama geliyor siyah mi gördüm beyaz mi tekrar yatmam gerekiyor mu we bunu 7 gece mi yapmaliym

Okudunuz mu?  İstihare namazına niyet nasıl yapılır?

arifselim
Aleykum selam. İstihareyi 7 defa yapmak şart değildir ancak bir işaret alamayan 7 kereye kadar yapabilir. Esas olan işaret, insanın kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan hissidir. Bu his en makbul olan işaret sayılır. Eğer rüya çok açık ise bir işaret verebilir ama yinede daima önemli olan kalbin hissetmesidir. Eğer için rahat etmediyse tekrar edebilirsin.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında sarımsak görmek

istiharede renkler, İstiharede renk mi önemli, istiharede gorulen nesneler onemli midir

Bu kategoride yer alan İstihare Namazıyla İlgili Bir Soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede görülen nesnenin rengi haricinde ne olduğunun önemli midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.