Anasayfa
7 Aralık 2023, 5:19
Kavramlar
Abone

Mekke Neresidir? Medine Hakkında Bilgi

Mekke Neresidir? Medine Hakkında Bilgi

Hoca
Mekke nedir
Mekke ne demek

Mekke, Arabistan yarımadasının batısında yer alan, İslam âleminin merkezi olan mübarek şehirdir. Bu şehri bizim için özel kılan o kadar çok şey vardır ki: Kıblemiz olan Kâbe buradadır, Peygamber Efendimiz bu şehirde doğmuş, büyümüş ve ömrünün büyük kısmını yine burada geçirmiştir, Kur’an-ı Kerim bu şehirde indirilmeye başlanmıştır, İlk Müslümanlar bu şehirde yaşamışlardır…

Okudunuz mu?  Lütufkâr Ne Demektir?

Cevap: Mekke Neresidir? Medine Hakkında Bilgi

Muhammed
Mekke nedir kısaca anlamı

Mekke
(Arapça:مكة), Suudi Arabistan’da Mekke Bölgesi’nin yönetim merkezi olan şehir.


Mekke, Arap Yarımadası’nın batısında bulunan eski Hicaz bölgesinde ve Kızıldeniz’in doğusunda yer alır. İslam dinininde önemli yeri olan kutsal bir şehirdir. Zira İslam dininin peygamberi Muhammed burada doğmuş, kutsal kitabı Kur’an burada indirilmeye başlanmış ve Beytullah denilen Kabe de yine bu şehirde yer almaktadır. Kur’an’da ‘şehirlerin anası’(ummu’l kur’a) sıfatıyla anılır. Günümüzde ise her yıl milyonlarca müslümanın ziyaret ettiği kent Riyad ve Cidde’den sonra ülkenin 3. büyük kentidir.

Okudunuz mu?  Ganimet Ne Demektir?

Medine Hakkında kısaca Bilgi

Medine (Arapça: المدينة المنورة veya المدينة), Suudi Arabistan’ın Mekke kuzeyinde yer alan şehridir. Eski adı Yesrib (Arapça: يثرب)’dir. Medine’ye, Medirra, Medirke, Meddiyne, Mezzine de denmiştir. İslam dini için özel bir şehirdir.

Bu kategoride yer alan Haşr Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mekke Neresidir? Medine Hakkında Bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.