Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:29
Diyanet
Yönetici

Hanefi ve Şafiiye göre Kamet

Hanefi ve Şafiiye göre Kamet

Hoca
Hanefi mezhebine göre kamet, ezanda olduğu gibi tekbirler dörder, diğer sözler ikişer defa tekrarlanır. Hayye ale’l-Felâh sözünden sonra iki defa; Kad kâmeti’s-Salâh cümlesi ilave edilir.

Şafii mezhebine göre, Tekbirler ikişer defa, diğer sözler ise birer defa tekrarlanır ve Hayye ale’l-Felâh sözünden sonra iki defa; Kad kâmeti’s-Salâh cümlesi ilave edilir.

Okudunuz mu?  Muharrem ayı ve aşure günü cuma hutbesi

Abdullah İbn-i Amr İbni’l-Âs (r.a)’dan rivayet edildiğine göre, Hz. Peygamber (a.s.v) bir Hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur;
"Ezanı işittiğiniz zaman müezzinin söylediğini aynen (kelime kelime) tekrar edin. Sonra bana salât u selâm okuyun. Zîra kim bana salât u selâm okursa Allah da ona on misliyle rahmet eder.

Okudunuz mu?  İbadette Samimiyetin Önemi (İhlâs) vaaz konusu

Sonra benim için el-Vesîle’yi taleb edin. Zîra o, cennete bir makamdır ki, mutlaka Allah’ın kullarından birinin olacaktır. Ona sahip olacak kimsenin ben olmamı ümid ediyorum.

Kim benim için Allah’tan el-Vesîle’yi taleb ederse, şefaat kendisine vâcib olur." (Müslim, Ebû Dâvud, Nesâî)

Okudunuz mu?  Camilerin gruplandırılması (A, B, C, D, E)

Hanefi ve Şafii mezhebine göre, ezan duasını, ezan bitiikten sonra okumak sünnettir.
Ayrıca Şafii mezhebine göre, kametten sonra hem müezzinin hemde cemaatin salevat getirmesi ve müteakiben vesilenin istendiği ezan duasını okumak da sünnettir.


Yorum: Hanefi ve Şafiiye göre Kamet

YAĞMUR
bu mesheplere göre çok farklılık yoktur ezan meselesinde ezan duası iki mesebe göre ezan bittikten sonra yapılır çok sevaptır bu ezana olan saygıyı gösterir

Okudunuz mu?  Hutbe: içkinin zaraları hakkında cuma hutbesi

Yorum: Hanefi ve Şafiiye göre Kamet

Kayıtsız Üye
ALLAH razı olsun ilminize ilim katsın rabbim.Daha nice faydalı bilgiler almak dileğiyle


şafiilere göre kamet

Bu kategoride yer alan Cana Kiyma Ve İntİhar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi ve Şafiiye göre Kamet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.