Anasayfa
6 Ağustos 2021, 23:52
Risale
Yönetici

Mehdi Said nursi mi?

Mehdi Said nursi mi?

İnşirah
Hem mehdilik isnadını hiç kabul etmediğimi bütün kardeşlerim şehadet ederler. Hatta Denizli’deki ehli vukuf (bilgi sahibi kişiler) eğer Said mehdiliğini ortaya atsa bütün şakirtleri (talebeleri) kabul edecek dediklerine mukabil (karşılık), Said itiraznamesinde demiş ki: ben seyyid değilim Mehdi seyyid olacak diye onları reddetmiş.

(Şualar, s. 365)


Cevap: Mehdi Said nursi mi?

Rengigül
Mehdilik konusu ehl-i islam içinde hep meraklı bir konu olmuştur.Ehl-i islamın arasını bozacak bir meseleye dönüşmemesi de gerekir,çünkü uhrevi amellerde kıskançlık olmaz.Tüm islam büyükleri Allah adına sevilir,tabi bu farklı düşünülmeyecek anlamına gelmez,her meşreb kendini hak bilecek ve meşrebine muhabbet edecek.Nur cemaati içinde farklı görüşler var,ancak ekserisi şu şekilde düşünür.


Yanıt: Mehdi Said nursi mi?

can oğlu
Mehdi de aranacak şartlar said nurside yok. Bazıları olabilir.Ama tamamı yok. Onun olması mümkün değil.


Soru: Mehdi Said nursi mi?

ilk_nefer
üstad saidi nursı k.s.al.mehdi değildir oda kendisi cevaplamıştır bu söylentiyi ben seyyitlerden değilim mehdi ise seyyitlerdendir onda şu üç şey bulunur alimlik,komutanlık ve siyset yani liderlik vasıfları üstad saidi nursi alimdi ve seyyitlerden değildi.Allah ondan ve onun yolunda olanlardan razı olsun ne güzel insandır said nursı.mehdinin öncü neferi dir o.yazdıkları ile.


eSiLaM
Fazl söze ne hacet bilen biliyor…
Biraz uzun bir yazı ama Mehdi ve Deccal hakkında güzel bilgiler veriyor;)


RoSe NurS
Herkes boşuna Mehdi a.s gelecek diye beklemesin…
Herkes bilmeyecek onun kim olduğunu…
Ama bilenlere yolundan gidenlere ne mutlu…
Rabbim bizleri de o bilenler taifesinden eylesin inşaALLAH…


yeşil sancak
< Herkes boşuna Mehdi a.s gelecek diye beklemesin… >

… böyle demekle bir çok Hadis i Şerif İnkar durumuna düşersin…

Okudunuz mu?  Kaynana ve kayın babaya zekât ve fitre verilebilir mi?

RoSe NurS
< … böyle demekle bir çok Hadis i Şerif İnkar durumuna düşersin… >
Kardeş neden bir cümlemi alıyorsun sadece. 🙂
Allah c.c muhafaza öyle demek istemedim..
Ne niyetle söylediğimi Allah c.c biliyor..
Tabiki de gelecek Hz.Mehdi ama herkes birisinin çıkıp "Ben Mehdiyim" demesini beklemesin anlamında söylemiştim
Haklısın gerci bende de hata var tam acıklamasını yapmamıştım..
Yanlış düşünceye sebep olduysam hakkınızı helal edin.
Hayırlı geceler…


yeşil sancak
siz hakkınız helal edin… yazı dili bazen farklı anlaşılabiliyor…


HaFZıNGöZYaŞı
Allah bilir kim olduğunu bakalım görecek miyiz.Belki de Üstadımızdır.


yeşil sancak
< Allah bilir kim olduğunu bakalım görecek miyiz.Belki de Üstadımızdır >
hayır değildir..

Mehdi aleyhisselam henüz gelmemiştir.


ehli-sunnet
Said-i Nursi Hazretleri Hz Mehdi Değildir Risale-i Nur’da açık açık ben değilim diyor Ya

Ayrıca ortalıkla Mehdiyim diye gezinen Masonlar var Dikkat edelim Kardeşlerim


VanLi
< Allah bilir kim olduğunu bakalım görecek miyiz.Belki de Üstadımızdır. >
Üstad hazretleri olmadığını belirtmiş ve izah etmiştir 🙂

< Mehdi aleyhisselam henüz gelmemiştir. >
Yalnızca Allah (c.c) bilir.


yeşil sancak
veyahut heniz kimliğini açıklamamıştır…


RoSe NurS
Birisi çıkıp Mehdiyim diye açıklarsa inanmayın çünkü mehdi kimliğini açıklamaz… Allah c.c en iyi bilendir…


ferah36
İnşirah < Hem mehdilik isnadını hiç kabul etmediğimi bütün kardeşlerim şehadet ederler Hatta Denizli’deki ehli vukuf (bilgi sahibi kişiler) eğer Said mehdiliğini ortaya atsa bütün şakirtleri (talebeleri) kabul edecek dediklerine mukabil (karşılık), Said itiraznamesinde demiş ki: "ben seyyid değilim Mehdi seyyid olacak” diye onları reddetmiş
(Şualar, s 365) >

Aşağıdaki bilgilere göre (Hidâyete eren veya hidayete vesile olan), Said Nursi Hz. yaşadığı zamanın Mehdisi idi. Vefat edince bu görevi bitmiştir.

Okudunuz mu?  Rabbimizi Nasıl Zikredebiliriz?

MEHDİ: Hidâyete eren veya hidayete vesile olan. Sâhib-üz-zaman. "Hususi ve şahsi bir tarzda Allah’ın hidayetine mazhar olan, kendisine Cenâb-ı Hak tarafından yol gösterilen" mânasınadır. Bu kelime ihtida etmiş olanlar için de kullanılmıştır. Mehdi-yi Resul, Mehdi-yi muntazır da denir. Ahir zamanda gelip bütün müslümanları Hakaik-ı imâniye ve Kur’âniyeyi câmi’ eserleri ile uyandıracak, dinlerini takviye ve imânlarını tecdit edecek olan ve Peygamberimizin (A.S.M.) Al’inden bir Zâttır. Hz. Peygamberimizin Mehdi hakkındaki tavsiflerinden anlaşılıyor ki; "Cenab-ı Hak kemâl-i kereminden Din-i Muhammedinin (A.S.M.) ebediyyetine bir alâmet olarak her asırda, her fitne zamanında Mehdi mânâsında bir zâtı gönderip onunla Din-i İslâmı te’yid buyurmuştur." Mehdi-misâl zâtlar gelmişlerdir. Deccâl ismiyle tâbir edilen dehşetli bir şahsın, Müslümanları İslâmiyetten uzaklaştırmak ve sefâhet ve dalâlete ve dinsizliğe sevk etmeğe çalışmasına karşı, İslâmiyyeti, Kur’ânî eserleriyle müdafaa eden ve Kur’ânın ve imânın hakikatlarını izah ve isbat ile müslümanların imânlarını kuvvetlendiren, taklidi imânları tahkiki imân kuvvetine tebdil eden ve ehl-i imânı ikâz edip uyandıran ve her hâliyle Hz. Peygambere (A.S.M.) tâbi olan evliyaullahtan, mücâhid, ferid ve cadde-i Kübra-i Kur’âniye yolunda giden ve bu cadde-i kübrayı gösteren rehber-i zaman, yüksek bir zâttır. (Bak: Deccâl)
(Suâl : Ahir zamanda Hz. Mehdi geleceğine ve fesada girmiş âlemi ıslâh edeceğine dâir müteaddid rivâyât-ı sahiha var. Halbuki, şu zaman, cemaat zamanıdır; şahıs zamanı değil. Şahıs ne kadar dâhi ve hattâ yüz dâhi derecesinde olsa bir cemaatin mümessili olmazsa, bir cemaatin şahs-ı mânevisini temsil etmezse; muhalif bir cemaatin şahs-ı mânevisine karşı mağlubdur. Şu zamanda kuvvet-i velâyeti ne kadar yüksek olursa olsun böyle bir cemaat-i beşeriyenin ifsâdat-ı azimesi içinde nasıl ıslâh eder? Eğer Mehdinin bütün işleri harika olsa, şu dünyada Hikmet-i İlâhiyyeye ve Kavânin-i Adetullâha muhalif düşer. Bu Mehdi mes’elesinin sırrını anlamak istiyoruz?
Elcevab: Cenâb-ı Hak, kemâl-i rahmetinden, Şeriat-ı İslâmiyyenin ebediyyetine bir eser-i himâyet olarak, her bir fesâd-ı ümmet zamanında bir müslih veya bir müceddid veya bir halife-i zişân veya bir kutb-u a’zâm veya bir mürşid-i ekmel veyahud bir nevi Mehdi hükmünde mübârek zâtları göndermiş, fesadı izâle edip milleti ıslâh etmiş.
Din-i Ahmediyi (A.S.M.) muhafaza etmiş. Mâdem âdeti öyle cereyan ediyor; âhir zamanın en büyük fesadı zamanında; elbette en büyük bir müctehid, hem en büyük bir müceddid, hem hâkim, hem mühdi, hem mürşid, hem kutb-u a’zâm olarak bir zât-ı nurâniyi gönderecek; ve o zât da Ehl-i Beyt-i Nebeviden olacaktır. Cenâb-ı Hak, bir dakika zarfında beynes-semâ ve-l arz âlemini bulutlarla doldurup boşalttığı gibi, bir saniyede denizin fırtınalarını teskin eder ve bahar içinde bir saatte yaz mevsiminin nümunesini ve yazda bir saatte kış fırtınasını icad eden Kadir-i Zülcelâl, Mehdi ile de Alem-i İslâmın zulumatını dağıtabilir ve vâdetmiştir, vâdini elbette yapacaktır. Kudret-i İlâhiyye noktasında bakılsa, gâyet kolaydır. Eğer dâire-i esbâb ve Hikmet-i Rabbâniye noktasında düşünülse, yine o kadar ma’kul ve vuku’a lâyıktır ki; "Eğer Muhbir-i Sâdıktan rivâyet olmazsa dahi, her hâlde öyle olmak lâzım gelir ve olacaktır", diye ehl-i tefekkür hükmeder. M.) (Osmanlıca ve Dini Terimler Lügatı)
————————
RoSe NurS
< Herkes boşuna Mehdi a.s gelecek diye beklemesin…
Herkes bilmeyecek onun kim olduğunu…
Ama bilenlere yolundan gidenlere ne mutlu…
Rabbim bizleri de o bilenler taifesinden eylesin inşaALLAH… >

Herkes boşuna Mehdi a.s gelecek diye beklemesin…
Doğru. "Mehdi a.s gelecek de beni kurtaracak" diye bekleyen aldanır. Kurtuluş her zaman vardır. Bir insan, mürşidini Allah’a hacet namazı kılıp sorarak, bulur ve ona tabi’ olursa, "kendi mehdisi"ni bulmuş ve de dolayısıyla Mehdiye de bağlanmış olur. Çünkü bütün Mürşidler Mehdi a.s. a bağlıdır.

Okudunuz mu?  Ölüm acısı çok şiddetlidir

Herkes bilmeyecek onun kim olduğunu…
Hacet namazı kılarak Allah’a soranlara gösterilir, eğer kalben samimi ise.
Ama bilenlere yolundan gidenlere ne mutlu…
Rabbim bizleri de o bilenler taifesinden eylesin inşaALLAH..
Amin!


egeli2040
Kurani kerime göre mehdi yok


ehli-sunnet
< Kurani kerime göre mehdi yok >
tamda adamından dinlemişsiniz:)

Okudunuz mu?  Günlük Zikir ve Evradın Hayatımızdaki Önemi (Virdi olmayanın, Varidi olmaz)

Mehdi hakkında hadisleri ne ben buraya sığdırabilirim nede siz okuyabilirsiniz


egeli2040
KURAN da yok
Hadisler celiskili.


ehli-sunnet
Peki Kardeşim

Kuranda namazın nasıl kılınacağı, hangi duaların okunacağı ve rekât sayısı yoktur, demek ki bakın her şeyi açıkça yazmıyormuş kuranda.

-Hacca gittiğimizde neler yapacağız detaylı anlatılmamıştır, örneğin şeytan taşlamayı kuran yazmaz, demek ki her şey açıkca yokmuş kuranda.

-Zekâtlarımızı nasıl vereceğiz, ne kadarını vereceğimiz yazmıyor, demek ki kuran her şeyi açıkca yazmıyormuş.

Hadis ne demek peki kardeşim sen biliyormusun ?


egeli2040
Kurani kerimde bir eksiklik yok.


ehli-sunnet
Eksiklik Olduğunu söyleyen kim

Hehe Boot’musun sen yoksa konumuzla alakasız yazı ve videolar paylaşıyorsun:p

hangi mezhebtensin acaba kardeşim:)


egeli2040
Konu mehdi
Konu ile alakali yaziyorum

Kurani kerime göre mehdi yok
Gelmeyecek.


ehli-sunnet
Hz. Mehdi’nin gelişi konusu İslam tarihinde her dönemde önemli bir yer tutmuştur. Peygamber Efendimiz (sav)’in çok sayıdaki hadisinde, ismiyle, vasıflarıyla, yardımcılarıyla, devrinin özellikleriyle ve yapacağı icraatlarla ayrıntılı olarak tarif edilen Hz. Mehdi’nin geleceğine dair müjdeler vardır. Tüm ehl-i sünnet alimleri de Hz. Mehdi’nin ahir zamanda geleceği konusunda ittifak halindedirler.

Okudunuz mu?  Fatih'in Yaktırdığı Hurufilik Tarikatı

peygamberimiz (sav)’in müjdelediği bu şahsın geleceği ve İslam ahlakını yeryüzüne hakim edeceği hakkında, muteber İslam alimleri arasında hiçbir görüş ayrılığı yoktur.

son günlerde islami sitelere özellikle dikkat ediyorum sizin gibi neyüdüğübelli olmayan insanlar saçma sapan sayfa sayfa çelişkili çelişkili yazılar yazıp duruyorsunuz Burda AMAC’ın ne olduğunu anlayamadım ama:) Bütün müslümanlar 12. İmam Hz Mehdi Aleyhiselam’ın Geleceğine inanıyouz siz inanmıyor olabilirsiniz Çokta Umrumda olduğu söylenemez inanıp inanmadığınız
Lekum dînukum ve liye dîni diyip işime bakıyım sabaha kdar yazsam gene anlamazsınız bişey 🙂

Derlerdi Ya "Bana Arkadaşını Anlat senin nasıl biri olduğunu söyliyim"

Şimdi de "Nickinize bakıyorum nasıl biri olduğunuzu anlıyorum"

o Yüzden Klavyemin tuşlarındaki harfleri silinmesin 🙂


egeli2040
Ben Maturidi-Hanefi mezhebinden bir müslümanim.
Benim Amentümde 12 imam inanci yok.
12 imam inaci Alevilikte iranda caferilikte var.

Kurani kerime göre mehdi yok
Gelmeyecek.


ehli-sunnet
Caferilik Şii’nin altıdır 😉

Ehl-i Sünnetin On iki İmama bakışına gelince; Peygamberimizin mübarek neslinden gelen on bir imam (Hz. Ali efendimizle birlikte on iki) olur fazilet, takva ve mânevî mertebe olarak büyük veli ve kutupturlar.
Bediüzzaman, "Ümmetimin âlimleri Beni İsrâil peygamberleri gibidir.” hadisinin sırrına mazhar olan zatları sayarken, on iki imamı da zikreder. (2) Başka bir ifâdesinde, "Ehl-i hakikat başta Eimme-i Erbaa [dört mezhep imamı> ve Ehl-i Beytin Eimme-i İsnâ Aşer [On iki İmam> olarak Ehl-i Sünnet” (3) diyerek on iki İmamı ehl-i sünnetin büyükleri olarak takdim eder.

On iki İmam şu zatlardır: Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Ali bin Hüseyin, Muhammed Bâkır, Câfer-i Sâdık, Musâ Kâzım, Ali Rıza, Muhammed Takî, Ali Nakî, Hasan Askerî ve Muhammed Mehdî (Allah hepsinden razı olsun olsun)

Okudunuz mu?  Zekatın sözlük ve Dini anlamı nedir?

egeli2040
siz alevi siisiniz galiba.
.
sizin amentünüzde olabilir, saygi duyarim
.
benim Amentümde yok
Ben Maturidi-Hanefi mezhebinden bir müslümanim.
Benim Amentümde 12 imam inanci yok.
12 imam inaci Alevilikte iranda caferilikte var.

Kurani kerime göre mehdi yok
Gelmeyecek.


ehli-sunnet
S. Ahmed Tahtavi hazretleri buyuruyor ki:
Bugün her Müslümanın dört mezhepten birinde bulunması vacibdir. Dört mezhepten birinde bulunmayan Ehl-i sünnetten ayrılır. Ehl-i sünnetten ayrılan da sapık veya kâfir olur. (Dürr-ül muhtar haşiyesi zebayih kısmı)

Maturidilik ile Eş’arilik de, Ehl-i sünnetten ayrı değildir. İtikadda hak mezhep tektir. O da Ehl-i sünnet vel cemaat’tir. Ehl-i sünnetin itikattaki iki büyük imamı, Ebu Mansur Maturidi ve Ebül-Hasan Eş’ari hazretleridir. İmam-ı Maturidi Hanefi mezhebinde, İmam-ı Eş’ari de Şafii mezhebinde olduğu için; Hanefiler genelde İmam-ı Maturidi’nin, Şafiiler de İmam-ı Eş’ari’nin açıklamalarını esas almışlardır.

Şafii âlimlerinden Ahmed Şihabüddin Mısri de buyuruyor ki:
Ebül-Hasan Eş’ari’nin veya Ebu Mansur Maturidi’nin bildirdiklerinden ayrılan kimse sünni değildir. Bu iki imam, Resulullahın ve Eshabının yolundadır. (Kenz-ür-ragıbin haşiyesi)

nickimde yazıyor ya ehli sünnet diye 🙂 Şafii


ehli-sunnet
Bak şimdi tanıdım sizi abdulaziz bayındırı dinliyorsunuz kendisini yakından uzaktan tanırım palavraları yalanları meşhurdur en meşhuru teravih namazını inkar etmesi 🙂 hatırlamışken reddiyemizide yapalım 🙂

😀 o kadar yalanları varki bak program bile yazmışlar abdulazize 🙂 burdan indir wwwgezginlernet/modules/mydownloads/singlefilephp?download=kuran-isiginda-tarikatciliga-bakisa-re&lid=2822http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=kuran-isiginda-tarikatciliga-bakisa-re&lid=2822

Buda başka reddiye 🙂 forumduasi.com/diger-islam-alimleri/135968-abdulaziz-bayindira-reddiye.html#post551782

Buhari ve Müslimde ittifakla rivayet edilen bir hadisi şerifi zikredeceğiz.

حديث عَائِشَةَ، أَنَّ رَسُولَ اللهِ صلى الله عليه وسلم خَرَجَ ذَاتَ لَيْلَةٍ مِنْ جَوْفِ اللَّيْلِ فَصَلَّى فِي الْمَسْجِدِ،

فَصَلَّى رِجَالٌ بِصَلاَتِهِ، فَأَصْبَحَ النَّاسُ فَتَحَدَّثُوا، فَاجْتَمَعَ أَكْثَرُ مِنْهُمْ فَصَلَّوْا مَعَهُ، فَأَصْبَحَ النَّاسُ فَتَحَدَّثُوا، فَكَثُرَ

أَهْلُ الْمَسْجِدِ مِنَ اللَّيْلَةِ الثَّالِثَةِ، فَخَرَجَ رَسُولُ اللهِ صلى الله عليه وسلم فَصَلَّوا بِصَلاَتِهِ، فَلَمَّا كَانَتِ اللَّيْلَةُ الرَّابِعَةُ

عَجَزَ الْمَسْجِدُ عَنْ أَهْلِهِ حَتَّى خَرَجَ لِصَلاَةِ الصُّبْحِ؛ فَلَمَّا قَضَى الْفَجْرَ أَقْبَلَ عَلَى النَّاسِ فَتَشَهَّدَ ثُمَّ قَالَ: أَمَّا بَعْدُ؛

فَإِنَّهُ لَمْ يَخْفَ عَلَيَّ مَكَانُكُمْ، لكِنِّي خَشِيتُ أَنْ تُفْرَضَ عَلَيْكُمْ فَتَعْجِزُوا عَنْهَا

أخرجه البخاري في: 11 كتاب الجمعة: 29 باب من قال في الخطبة بعد الثناء أما بعداللؤلؤ والمرجان فيما اتفق عليه الشيخان – (1 / 211 )

Aişe r. anha validemiz şöyle rivayet etti:

Resulullah s.a.v geceleyin mescide çıktı ve orda namaz kıldı, bazı kimseler de onunla birlikte kıldılar. Sabah olunca insanlar bu haberi konuştu. İkinci gece daha fazla insan toplandı ve O’nunla birlikte kıldılar. Bu haber de yayıldı. Üçüncü gece mescitte insanlar çoğaldı. Resulullah s.a.v çıktı ve onlarla birlikte namaz kıldı. Dördüncü gece olunca, mescid insanları almaz oldu. Resulullah s.a.v sabah namazı için çiktı. Sabahı kılınca, insanlara karşı dönüp diz üstü oturdu, sonra şöyle dedi. Bundan sonra; haliniz bana gizli değildi. Lakin üzerinize farz edilmesinden korktum, sonra bu namazdan aciz kalırsınız.

Şimdi birileri (Bayındır gibileri) çıkıp, Peygamberimiz teravih kılmadı, o yüzden ben kılmıyorum diye zırvalamasına artık ne demeli….

Hazreti Ömer’in r.a teravih namazını mescitte cemaatle kıldırması da ayrıca sünnet olduğunu sabitler, zira ashabın bilhassa halifelerin tatbikleri de sünnet kapsamındadır, zira onların sünnetine yapışılmakla emredildik.


egeli2040
konu ile alakali değil yaziniz bu yazinizi silin ve konu dagilmadan yeni konu acin.
yoksa konu baska yerlere gider.

Okudunuz mu?  Fakir kardeşe zekât fitre verilebilir mi?

ehli-sunnet
tabi kardeşim verecek cevap olmayınca konu başka yere gider konu şuraya gidip buraya gelecek dersiniz veya cevap vermessiniz bayındır’ın ne olduğu belli uyardım sadece sizi cevap yazmıcam artık 😉


nurcuuuu
merhaba :arkadaşlar Said Nursi mehdidir.deccalda atatürktür.hem diyorsunuzki mehdi ben mehdiyim demeyecek.Üstad çıkıp ben mehdiyim mi diyecekti.Mehdiyi beklemeyin.mehdi gelmiştir.bir anlamda Mehdi RİSALE-İ NURDUR.
atatürk de deccalın ta kendisidir.Üstadın haishanelerde süründürülmesi,zehirlenmesi ….atatürk zamanlarında olmadımı.tatil gününü cumadan pazar alması..bügünkü başörtü sorunları o zamanlardan kalma.
unutmayın deccalın kim olduğunu çoğu insan bilmeyecek.ancak onu İMAN NURUYLA bilecek.insanlar onu başkumandan sayacak ve seyyiatlarını(günahlarını) kapatmak isteyecek.atatürkün din lehine yaptığı icraatlar da hemdi gösteriş içindir.din sever olarak gözükmek istemektedir.ama çok yakında deccalin atatürk olduğunu herkes öğrenecek…bu yazılar RİSALEİ NURDAN alıntılar içerir.okuyan bilir

Okudunuz mu?  Ekin ve Meyvelerin Zekâtı

Burcuela
< merhaba :arkadaşlar Said Nursi mehdidirdeccalda atatürktürhem diyorsunuzki mehdi ben mehdiyim demeyecekÜstad çıkıp ben mehdiyim mi diyecektiMehdiyi beklemeyinmehdi gelmiştirbir anlamda Mehdi RİSALE-İ NURDUR >
Kardeş seni tebrik ediyorum gerçekten çok güldüm hayır Deccal Atatürk kısmı çok iyiydi cidden tebrik ediyorum kızma ha senin bu iddian karşısında benim gülmem sıfır kalır öndesin yani 😉

< Üstad çıkıp ben mehdiyim mi diyecekti >
Ne yani Said Nursi yalan mı söylemiş (Bence yalan söylemeyecek biriydi tanımasam da) Deccal değilim demiş işte bunu neden söylemiş , bir kişi hem mehdi olup kendi güzel yoluna insanların uymasını arzulayacak hem de mehdi değilim mi diyecek ?
2 + 2 = 3 mü ?
1 nereye gitti ?


t.yılmaz
nurcuuuu kardeş, Atamıza dil uzatacağına haçlı uşağı hocana hesap sor bence.


ehli-sunnet
< merhaba :arkadaşlar Said Nursi mehdidir.deccalda atatürktür.hem diyorsunuzki mehdi ben mehdiyim demeyecek.Üstad çıkıp ben mehdiyim mi diyecekti.Mehdiyi beklemeyin.mehdi gelmiştir.bir anlamda Mehdi RİSALE-İ NURDUR.
atatürk de deccalın ta kendisidir.Üstadın haishanelerde süründürülmesi,zehirlenmesi ….atatürk zamanlarında olmadımı.tatil gününü cumadan pazar alması..bügünkü başörtü sorunları o zamanlardan kalma.
unutmayın deccalın kim olduğunu çoğu insan bilmeyecek.ancak onu İMAN NURUYLA bilecek.insanlar onu başkumandan sayacak ve seyyiatlarını(günahlarını) kapatmak isteyecek.atatürkün din lehine yaptığı icraatlar da hemdi gösteriş içindir.din sever olarak gözükmek istemektedir.ama çok yakında deccalin atatürk olduğunu herkes öğrenecek…bu yazılar RİSALEİ NURDAN alıntılar içerir.okuyan bilir >

Sizin gibiler yüzünden millet Bediüzzaman Sâid-i Nursi Hz Risâle-î Nur’u Ve Bütün nurcuları yanlış tanıyor

Okudunuz mu?  El Esmaul Husna: El-Cebbar

< nurcuuuu kardeş, Atamıza dil uzatacağına haçlı uşağı hocana hesap sor bence >
ne zamandan beri namazın kaç rekaat olduğunu ßîlmeyen ki$iler Evliyaları eleştirmekle kalmayıp hakaret ediyor Aklınızın selim olmadığına Kanaat getirdim bu lafınıza verecek çok cevabım vardır ama derlrya " önce lafa bakarım lafmı diye sonra söyleyene bakarım İNSAN’mı diye" Bu misal bir şey demiorum ama u Haçlı uşağı dediğin Kişinin keşke bastığı toprak olabilsek olabilsen
İmam-i Rabbani Kuddise Sirruh Buyuruyorki
"Evliyaların eti zehirlidir yiyen İFLAH olmaz"


t.yılmaz
fethullah gülen evliya mı?


ehli-sunnet
Fethullah gülen’in ismi nerde geçiyor ? Konu başlığına bide yazılanlara bak
Sâid-î Nursi diyor


t.yılmaz
doğru tabi nurcular fethullahtan nefret ederler nasıl unutmuşum


hbevci
alime saygı,dahada ilki ve önemlısı bırbırımıze saygı, lutfen


VanLi
< nurcuuuu kardeş, Atamıza dil uzatacağına haçlı uşağı hocana hesap sor bence >

”önce lafa bakarım lafmı diye sonra söyleyene bakarım İNSAN’mı diye”

burası atatürkün yada atatürkçülüğün sitesi değil sayısız site var o yönde var git yoluna burada islama ve ehline dil uzatamazsın.

nurcuuu nurculara yakışmayacak davranışlardan uzak dur eğer uzak duramıyorsan nurculardan ve nurculukdan uzak dur.!!!

Okudunuz mu?  Riyâset (baş olma sevdası)

Said nursi zamanının müceddidi’dir.Mehdi değildir.


Kayıtsız Üye
Saidi Nursi hz Mehdi değildir çünkü hadislerde yapılan tanım ile kendisi bir bütün olarak uyuşmamaktadır.

Diğer taraftan önde gelen hiçbir risalei nurcu Mehdi konusunta tevatüre varan yüzlerce hadisleri bir bütün olarak tek tek ortaya koyup bakın bu hadis üstadı böyle açıklıyor bu hadis üstadın şu hayatını anlatıyor, Peygamber s.a.v efendimizin İsmi ismime benzer künyesi benim künyemdir sözü üstadın isim ve künyesini yahutta ne bileyin silsilesini şöyle muazzam ifade ediyor şöyle uyuşuyor gibi bir açıklama yapmıyorlar yapamıyorlar. Yapsalar zorlama yorum olacak ve hadisi gerçek anlamından uzaklaştırarak tepki çekecekler. Bunun yerine üstadın neşrettiği risalelerden yazılar seçerek izah ve anlamı genişletmek suretiyle gerçeği yansıtmayan birtakım yorumlar getiriyorlar. Bu tür yazılar her ne kadar iyi niyetli olsada hadisi şerfilerin silsileler boyunca ulaşan o saflığına alimlerin evliyaların hadisleri anlatmak iletmekteki titizliğine yapılmış bir olumsuzluk olarak ortaya çıkıyor. MazAllah bunun dahada ileri götürülmesi taassup doğurabilir. Allah cümlemize hakkı hak olarak görüp hakka iltica etmeyi batılıda batıl görüp ondan sakınmayı nasip etsin. Amin.

Ayrıca günümüzde birçok keramet ehli olsun olmasın binlerce hoca, tarikat ehli büyüklerimiz Mehdi hz lerinin geldiğini fakat ortaya çıkmasına henüz zaman olduğunu ifade etmektedirler. Vesselam.


said nursi mehdi mi, said nursi mehdi, said nursi mehdimi

Bu kategoride yer alan Vesveseden kurtulmak için 21. söz mutlaka muracaat edilmeli başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mehdi Said nursi mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.