Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:52
sizden01
Abone

İnsan Allahın parçası mıdır?

İnsan Allahın parçası mıdır?

pars06
Selamun Aleyküm.Ben geçen gün okuldayken edebiyat öğretmenimiz şunu söyledi

-”Tasavvufa göre insan tanrının parçasıdır.Ve yollardan geçerek bütüne ulaşmaya çalışır”

Bu doğru olur mu?


Allah’ın insana "ruhundan üflemesi" ne demektir?

Hoca
Allah’ın insana "ruhundan üflemesi" ne demektir?

Okudunuz mu?  Üç aylarda çocuğu sütten kesmek

"Göklerin ve yerin nuru (Nur/35) olan Allah, kendi nurundan insana nur vermiş ve ruhundan ruh üflemiştir. (Hicr/29) Sandalye, marangozun bir parçası olmadığı gibi, biz de Allah’ın bir parçası değiliz…

İnsanın kendisini tanımasında en önemli nokta, ruhunun varlığına inanmasıdır. Bu meseleyi şöyle anlamak lazım: Allah hayat sıfatından bize hayat vermiştir. Hayat harekettir. Hareket hayattır. Fiziğin ve kimyanın anlattığı elektronlar hareketlidir. O hareket de hayatsız cismin olmadığını gösterir.

Okudunuz mu?  Aşık Olmak Günah mıdır?

Allah’ın hayat sıfatı her şeyi kuşatmıştır. Hayatsız cisim yoktur. Organlarımızın bütünü etten yaratılmıştır. Etten yaratılan bu organların görmesi, işitmesi, yürümesi ruha ait şeylerdir. Çünkü bir insan aniden ölse organlarında hiçbir değişiklik olmaz. Fakat göremez, konuşamaz. Çünkü ruhu çıkmıştır. İğneyi elinize batırın. Ne oldu, acıdı. Acıyan, ruhtur. Ölüye iğne batırsak acımaz. Beden kılıftır. İnsan bütün duygularını ruhuyla yaşar.

Okudunuz mu?  Sürekli İçimden birşeyler söylüyorum

O ruhta öyle bir kuvvet var ki hem 80 kiloluk insanı gezip dolaştırıyor. Hem de o insan 40 kilo bir yükü sırtına alırsa onu da taşıyor. Fakat insan ölünce onu en az dört kişi taşıyabiliyor.

Kaf Sûresi 16. ayette "Biz ona şah damarından daha yakınız." buyruluyor. Organlarımızın bütününü yaratan ve çalıştıran Allah’tır. Gözümüzü yaratan Allah, nereye baktığımızı bilir. Dilimizi yaratan Allah, ne söylediğimizi bilir. Beynimizi yaratan Allah, hayallerimizi bile bilir. Allah’tan korkmak, günah işlemekten utanmaktır. "Aman günah işlemeyeyim, Allah’a mahcup olurum." demektir. Allah’a yaklaşmak esma-i hüsnayı anlayıp beşeri planda uygulamaktır.

Okudunuz mu?  Kuranı kerim üzerine yemin etmek

Yaratılan her şey esma-i hüsnanın tecellileridir. Esma-i hüsna Allah’ın isimleridir.

Ruh, hayattır. Hayat Allah’ın sıfatıdır. Öyleyse bizde Allah’ın hayat sıfatı tecelli etmiştir.

Zaman bir okyanustur. İnsan vücudu bu okyanusta bir gemidir. Bu geminin kaptanı akıldır. Geminin pusulası iman ve vicdandır.

Okudunuz mu?  Konuyu söylemeden helallik istemek ?

Ahmed Yesevi hazretleri Peygamberimiz’in vefat ettiği yaşa ulaşınca "Resulullah toprakta yatarken ben ondan fazla yeryüzünde dolaşamam." diyerek yeraltında bir mağara kazdırmış, ömrünün kalanını o mağarada geçirmiştir.

Nefsin terbiyesi, manevi terakki zor şartlarda gerçekleşir…

Dış dünyamız meyvenin kabuğuna benzer. Kabuk kalınlaştıkça öz zayıflaşır. Meyvenin özü geliştikçe kabuk incelir.
Hekimoğlu İsmail

Okudunuz mu?  Kul hakkı için nasıl helallik istenir?

insan tanrinin parcasi midir

Bu kategoride yer alan Saçımın içinde beyaz irin gibi şeyler görüyorum saçımdan içinden çıkarıyorum orayı yıkamam gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsan Allahın parçası mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.