Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:35
sizden1
Abone

İçimden çok kötü düşünceler geçiyor

Aklımdan bazen kötü şeyler geçiyor

onurs
Arkadaşlar Aklımdan Bazen DinLe Allahla KöTü ŞeyLer Geçior Ama Ben Düşünmek İstemiyorum Kendim Düşünmüş Gibi Oluyor Buda Benm Pskolejimi Çok bozuyor tek bunun gibi değil bazen ise yolda giderken birinin suratına baktığımda ona öpücük atar gibi oluyorumm atmadığım halde pskolejim bozuluyor bu olaylara Allah’a elimi açıyorum Allahım beni şeytanın serrinden koru tek sığnak kapım sensin yarrabbim diyorum böyle dua ediyorum günahmıdır değilmidir nasıl kurtula bilirim lütfen yardım edin arkadaşlar.


Cevap: Seytan ve vesvese

EarthQuake®
Aklınıza gelen vesveseleri dile getirmediğiniz takdirde bir sakıncası yoktur. Böyle düşüncelerden kurtulmak için ibadetlerinize yoğunluk verip vesveseye karşı dualar okuyunuz. Tövbe ediniz. Şeytanın sözlerini kendi iradenizden üstün tutmayınız. Vesveseye itibar etmezseniz zamanla dağılır. Önemserseniz daha da büyür Allah (cc) muhafaza. Selametle.


Cevap: Seytan ve vesvese

onurs
teşekür ederim kardeş


Cevap: Seytan ve vesvese

musab.b.umeyr
Arkadaşın yazdığı çok doğru.

< Vesveseye itibar etmezseniz zamanla dağılır. Önemserseniz daha da büyür >
Özellikle bu noktayı uygula derim.Yazacak fazla söz de yok zaten.

Okudunuz mu?  Cevşeni nasıl okumalıyım?

aaööa
Allah razı olsun sağolun.


Saif Al-Din
Vesvese önem vermediğin takdirde günah değildir.
Vesvese şeytanın senin gidişatından rahatsız olduğunu gösterir.
Şöyle düşün, sen zaten şeytanın emrinde giden bir kul olsan şeytan ne diye senle uğraşacaktı.
Vesvese verirken şeytan şöyle der bence " ulan adam göz göre göre hak yola giriyo lan bişeyler yapmalı naapsak naapsak".
İmanın olmasa, güzel yola girmiş olmasan senle neden uğraşsın melun. Vesvese imanlı olana gelir, hak yolda gitmeye karar vermiş kimseye gelir. Sen öpücük atar gibi oluyorum diye kendini kahrederken, şeytana uyanlar hiç düşünmeden zina ediyorlar. Onlara gelen vesvese ya da rahatsızlık yok, çünkü zaten şeytan yoluna girmişler, Allah hidayet nasip etsin inşaAllah.
Şeytan misalen bu siteye girenin, genel olarak Allah’ı zikredenin ve çok ananın başında 24 saat nöbet tutar bir açığını yakalasam da saldırsam diye, ama yaramaz sitelere girenin, zikirden uzak olanın başında ne diye dursun. Zaten şeytan ne derse yapıyorlar.
Vesveseden, senin yaptığın gibi Allah’a sığınmak, en güzel korunma yöntemidir. Allah’ın izni ile bu vakitler geçer ve hak yolda daha kuvvetli olarak ilerlersin.
Yeter ki içini ferah tut, aklına gelen yersiz, dayanaksız korkuların ve endişelerin şeytandan olduğunu bil.

Okudunuz mu?  Sesli ve Sessiz okunan Besmele-amin hangileridir?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ben 15 yaşındayım abilerim.Son zamandır aklıma dini olarak kötü düşünceler geliyor.Ne zaman aksini düşünmek istesem yani o gelen kötü düşünceyi yok etmek istesem büyüyor hiç durmuyor. Günaha mı giriyorum gerçekten çok büyük ve kötü düşünceler napıcam ben.


juvanpix
arkadaşlar ben her şey hakkında inceden inceye çok düşünüyorum sürekli bir şey hakkında hep düşünürüm bu gusülde de geçerli yani fazlaca vesveseye kapılmış biriyim her şeyi başıma dert yapıyorum içimden sürekli kötü düşünceler benim moralimi bozacak şeyler geçiyor bir türlü etkisinden kurtulamıyorum..yani bir kötü olay olsa hemen durgunlaşıyorum ve bana da olacak mı diye düşünüyorum..


mslmn
Arkadaşım bana biraz vesvese gibi geldi.tabi bilgisi olan birine danışman daha iyi olur.Banada böyle şeyler oluyordu aklına kötü düşünce gelirse söze veya fiiliyata dönüşmediği sürece sorumlu olmazsın fazla kafana dert etme.

Okudunuz mu?  Bir Müslüman bir Müslümanı öldürürse kafir olur mu.

juvanpix
yo sormluluk deil sanki bşey olcakmış gibi hissediyorum..


Şebir88
arkadaşım
MÜ’MİNUN suresinde geçen : De ki : Ya Rabbi şeytanların vesveselerinden onların yanımda olmalarından sana sığınırım.
ben böyle diyorum tavsiye ederim 🙂


Ercan
Güzelce abdestini al, namaz kıl. Ruhun sıkıldığı zaman Kuran oku. Allah’ı zikret. Aklına kötü bir şey geldiği zaman "Allah’ım sana sığındım" de. Rabbim yardım eder inşAllah.


ammar murat
cehadı ekber sana vacıbdır, nefsiyle savaşarak hirsa diyet yapmak cehadı ekberdir işte.yüreğini kuran ve zikriyle saf tutmağa çalış , derviş gözlü ol,fesat ve günah mekanlarına yaklaşma.
الا به ذکر الله تطمئن القلوب


fatih38
Ramazanda kötü düşüncelerin gelmemesi şeytanların bağlaması olayından mı?Ramazan bitince yine mi gelmeye başlayacak


İslambol
Ramazanda da kötü düşüncelere gelebiliyor ki malesef nefistendir bunlar. Şeytan zamanında sürekli vesevese verip aklımıza kötü şeyler getirdiği için nefis bunu unutmuyor.Bazen ister istemez akla geliyor. Yani herşey şeytandan değil nefisten. Ama Allah teala ramazan da O’nun rızası için oruç tuttuğumuzdan nefsimize de hakim olmamıza yardımcı oluyor. Bu sayede kötü düşünceler bir nebze olsun aklımızdan gidiveriyor.

Okudunuz mu?  Hem namaz abdesti hem gusül abdestini aynı anda nasıl alabiliriz?

123AS
Hayırlı Akşamlar Herkese 🙂 elimde olmadan ve istemeden aklımdan çok kötü düşüncelr geçiyor eğer şöyle yaparsam böyle yaparsam kendime aileme zarar verirsem sonra içimden bir ses bak şöyle yap bunu deyip ona uymamı istiyor.Bunlar elimden olmadan oluyor aklımdan bunlar geçtikçe sıkıntı basıyor kalbime ağlamaya başlıyorum duramıyorum 🙁 nolursunuz bildiğiniz dua olsun çözüm yolu olsun varsa söyleyin duacınız olurum


Kayıtsız Üye
Bir doktordan yardim alin vesvese diyecektim fakat aglamalarin caresizlikten olabilir bir hastalik var ismi mani pibolar diye duygu durum bozuklugu olarak geciyor ,yasin kaç bilmiyorum fakat eğer böyle gel gitler yasiyor aglamalarin oluyorsa büyük ihtimal stresden sorunlarinla basa cikamayip kimseyede anlatamadigindan dolayi sorunlar cekiyor olabilirsin.


123AS
TEşekkür ederim yorumunuz için:) 21 yaşındayım . mani pibolar dediğiniz rahatsızlığı duymamıştım araştıracağım sağolun 🙂


Muhasibi
Düşündüğün kötü şeyleri hayata geçirmediğin sürece bir sakıncası yoktur.
Ama iyi düşünüp o iyi düşündüklerini hayata geçirmesen bile mükfatını alırsın…

Okudunuz mu?  Vesvese kime gelir ve niye gelir? Akıldan geçen herşey vesvese midir?

eren52
haşa bazen içimden iman kurallarına yakırı şeyler geçiyor durduk yere aklıma geliyor…bende çoooookk raahtsız oluyorum eksidende böel bir duru myaşamıştım geçti ama yine başladı…yardım edin bir tavsye verin……….yazmaya haya ediyorum ama içimden çok kötü düşünceler geçiyor imanla ilgili yardım edin?ben asla içimden geçeni dille sölemedim o düşüncelerede inanmadı mve yanlış odluklarını biliyorum ama sürekli aklıma geliyolar yardım lütfnn


gençlik19966
birileri küfür edince felan haşa Allah’a karşı küfür felan geçiyo aklımdan sanki ben söledim gibi geliyor bu iman var diyemi geliyor kendimi kötü biri gibi hissediyorm içimde anlamadığım bir korku var yardımcı olurmısunuz bu korku vesvesemidir ?

Not: kesinlikle iman var diye mi geliyor


yasemin
Kesinlikle Imandan. Şeytan kendi fısıltısını sizin sözünüzmüş gibi sizi inandirmaya çalışıyor. Eğer bu düşünceler size ait olsaydı kendinizi kötü hissetmez gelip buraya yazmazdiniz. Bu vesveseyi önemsemeyin itimat etmeyin. Zamanla geçecektir. Kovulmus şeytanın şerrinden ve vesvesesinden Allah’a siginin . Korkmayın buyutmezseniz geçip gidecektir. Şeytanın amacı zaten kendinizi kötü hissetmeniz korkuya paniğe düşmeniz bu yüzden mahal vermeyin . Dua edin dilinizde zikriniz olsun

Okudunuz mu?  Kadına arkadan yaklaşmanın durumu ? ( erkekler icin )

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm hocam benim iki sorum olacak
1- +18 düşüncelerden nasıl kurtuluruz
1-Hocam ben rüyaya tutuldum uyandığında kilodumda ıslaklık vardı ama mezimi menimi ayırt edemedim koku vardı 50 kuruş büyüklüğündeydi orgazm olarak çıktı ve cinsel içerikleri şeylerde gördüm gusül almama gerek varmı


abdullahbiri
Düşünce ile gelen mezidir. Mezi gusül gerektirmez. Değdiği bölgeyi kirletir yıkamak gerekir.


larasu
Mumsema merhaba bunu sorarkende biraz çekiniyorum.ben Allahı çok seviyorum ve iyi olduğunu biliyorum.Allah hep iyi şeyler yapmamızı istiyor.haksız yere insanları öldürmeyin zina yapmayın başkasının namusuna hakkına göz dikmeyin diyor.bizim cennete gitmemizi istiyor.ama bazen bir düşünce aklıma takılıyor ve çok üzülüyorum.çok iyi insanlar çok kötü işkencelere maruz kalarak öldürülüyor.küçücük bebeklere tecavüz ediliyor.masumlar öldürülüyor.sonra bu kötü olaylardan Allahı suçluyorum içimden.kaderimizi eğer o yazıyorsa bunlara o razı oluyor eğer o istemezse bu kötülüğü yapacak insan parmağını bile oynatamaz demekki o istiyor diyorum.bazen bu düşünceden kurtulmak için diyorum ki Allah iyi bütün kötülüklerden insan sorumlu Allah yanlızca bunun olacağını biliyor ve insan yapıyor bir trafik kazasında alkollü olan kişi yüzünden kaza oluyor insanların ihmalleri yüzünden oluyor diyorum ama yine de bu düşünce aklımdan çıkmıyor ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Cünüp olarak gezmek günahmıdır ?

Huseyin84
Arkadaşlar iyi günler uzun zamandır kendi kendime kötü kötü şeyler diyorum sanki içimden.İstem dışı oluyor tabi.Mesela şunu şöyle yapmazsam şu olsun annem ölsün, şu hastalığa tutulsun falan şunu şöyle yaparsam çocuğum olmasın gibi tabi ister istemez bunlara uymayıp yaptığımda oluyor bunun hükmü nedir kendi kendime beddua eder gibi miyim sorumlulumuyum nasıl kurtulurum namazda kılıyorum elimden geldiğince Allah Kabul Etsin yardımcı olun Allah Rızası için.


Jean
S. A insan düşünceyle yani bilgiyle her şeye ulasir senin kotu dusunce lerin düşünce degilki. Sen batılda kalmışsın ögren, oku müslüman ol vede sabret. Selametle


bbgbbg
İstem dışı nasıl oluyor ? İçinden mi yoksa ağzınla söylüyor musun ? Eğer içinden geçiyorsa bunları çok takma çünkü kendi iradenle bunları içinden geçiriyor olsan buraya gelip bundan kurtulmak istemezdin.
Ama eğer ağzınla söylüyorsan diline hakim olmalısın kardeşim.Zaten atıyorum ben şunu şöyle yaparsam annem ölsün,dayım bilmem ne olsun vs vs. gibi cümlelerin islamda yeri yoktur kardeşim.Yani öyle olsa herkes öldürmek istediği kişi için şunu şöyle yaparsam atıyorum Süleyman ölsün derdi.Sonra o dediğini yapıp adamı öldürürdü.Yani çok vesvese yapma.Bu tarz sözlerin islamda bağlayıcılığı yoktur ama bilerek ve isteyerekte söylememek lazımdır.

Okudunuz mu?  Papaz büyüsü, bağlama büyüsü nedir gerçek midir?

cpuslayer
Yaşadığın vesvese. O aklına gelenler her insanda olan kalbimizin üzerindeki lümme-i şeytanın konuşmaları. Sana kendi düşüncelerinmiş gibi anlatırda durur. Sende bunları dinlersen nasıl insan oldum ben bunları nasıl düşünüyorum vs şeklinde düşüncelerle kendini yer durursun. Bazılarını da uygulamaya başladığın an mutasyon tamamlanmış ve artık şeytanı dinler olmuşsundur.
Yapmanız gereken şey ise vesveselere önem vermemek. Konuşsun dursun. O sesle savaşma, susturmaya çalışma.
Vesvese balon gibidir. Ehemmiyet verirsen şişer, önemsemezsen söner. Bir süre sonra o sesler konuşmalar kaybolur.
Namazlarını kıl, bol bol felak nas suresini oku. Dini konularda kendini geliştirmeye bak. İnternette videolar var vesvese hakkında onları izle. İnşAllah bişeyin kalmaz..

Okudunuz mu?  Kanayan sivilce ve necaset durumu

ZazaReis23
boşver geçsin sen işine bak onlar gider bende öyle düşünüyordum 3-4 sene hep öyle içimde geçti sonra serbest bıraktım gitti.


Kayıtsız Üye
Merhaba yaşadığım bazı kötü olaylardan sonra ister istemez heran daha kötüsü olucak diye çok endiselniyrm ya deprem olacak ya biri ölecek yada bir felaket ailemin başına gelecek diye sürekli bekliyrm ve endiselniyrm buda içe kapanmama neden oluyor anlatmak istoyrm ama çevremde anlatabileceğim kimse yök ne yapabilirim


progmng
Arkadaşlar merhabalar , ben şimdi içimden kötü bir şey geçti küfür olarak ondan sonra aklıma Allah (c.c.) geldi ama arkadaşlar ben söylemek söylemek istemiyorum rabbimize öyle şey demek istemiyorum o zaman aklıma geldiği zaman demem demem demem dedim sonra bu olayı düşünürken aynısı bir daha oldu rabbimize öyle şey demek istemiyorum ondan sonra hemen hayır hayır hayır demem dedim arkadaşlar ben demekten korkarım zaten bu olaylardan sonra üzülüyorum arkadaşlar günaha girmişmiyimdir lütfen yardımcı olun çok üzülüyorum şimdiden Allah Razı Olsun


seyit gazi
güzel kardeşim bir hristiyan kiliseye giderken veya bir zalim zulmederken aklına islamla ilgili şeyler gelse, sonra da hristiyanılğına veya zulmüne devam etse; bu kimse müslüman olur mu ? – hayır olmaz. ne zaman ki oturur kelime i şehadet getirir, Rab olarak Allah ı beller, o vakit müslümanlar olur. dolayısıyla aklına gelen rahatsız olduğun şeylerle de kendini suçlama, bu işler öyle akla gelmekle olmaz. bunlardan üzerinde bir vebal olduğu düşüncesiyle kendini suçlama, bunları ciddiye alma üzerinde de durma. bunlar reddetmeye dahi çalışılmayacak kadar değersiz düşüncelerdir.

Okudunuz mu?  Evlilik korkusu

icimden istemedigim dua gibi dusunceler geciyor

Bu kategoride yer alan Ben artık dayanamıyorum şirk küfür ne varsa hepsi üzerime geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimden çok kötü düşünceler geçiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.