Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
sizden9
Abone

Yurtdışından daha uyguna telefon getirtmek

Yurtdışından daha uyguna telefon getirtmek

hatalar
burda çok pahallı olan telefonlar yurtdışından suriyeden mi ıraktan mı nerden gelior bilmiorum 400 600 tl ye geliyor bunlardan almam da dinen bir sakınca olur mu ?


Cevap: Yurtdışından daha uyguna telefon getirtmek

Hoca
Sakıncası yok ama kapanır dikkat et.
Devlet kaçak gelen ve Pasaporta işlenmeyen telefonları tespit edip kapatıyor bilgin olsun.

Okudunuz mu?  Gusülde Tıkalı olan Buruna Su vermede problem yaşıyorum, bakar mısınız ?

Cevap: Yurtdışından daha uyguna telefon getirtmek

hatalar
onu nerden anlayablirim ?


Cevap: Yurtdışından daha uyguna telefon getirtmek

Hoca
İşi ehline sor biz bilemeyiz


musab
kaçak telefon getirtmek caizmiki?


Hoca
Kaçakçılık sorulmadı malt kardeş

KAÇAKÇILIK YAPMAK VE KAÇAK MALI SATIN ALMAK CAIZ MIDIR?

Okudunuz mu?  Cenabetlik aklımdan çıkmıyor

Kaçakçılık yapmak yani dış memleketlere kaçak eşya götürüp getirmek, birkaç yönden sakıncalıdır.

1- Kaçakçılıkla uğraşan kimsenin işini yürütebilmesi için ilgilerle rüşvet vermeye mecbur kalacağına hiç şüphe yoktur. Rüşvet ise haramdır. Veren de mel’un, alan da mel’undur.

2- Kaçaklıkla uğraşan kimsenin mal ve canı tehlikededir. 1950’lerden evvel ve sonra doğu ve güneydoğu hudut illerinde onbinlerce vatandaş kaçakçılık uğrunda büyük servetlerini verdikleri gibi, Suriye, Irak ve İran hudutlarında canlarını da verdiler. Nice cenazeler de mayın tarlalarında havaya uçtu. Servetlerin heder olmaması için kumarı yasaklayan din, elbette daha beter olan kaçakçılığı da yasaklayacaktır.

Okudunuz mu?  Kendime beddua ettim ne yapmalıyım

3- Kaçakçılık müslümanlara büyük zarar veriyor, malını, parasını taşraya sevk ettiriyor. Binaenaleyh, kaçakçılık yapmak caiz olmadığı gibi kaçak malı satın almak da doğru değildir. Ancak satış batıldır da denilmez.


qwert12380
O telefonların replika yani kopya olma ihtimalleri yüksek. Telefon alcaksan sana tavsiyem general mobile discovery alman. Fiyatı 600-650 TL. Yurtdışından getirmekle de uğraşmazsın. Ayrıca yurtdışından alacağın telefonun garantisi de olmaz. Elinde patlayabilir. Discovery’nin ekran boyutu 4.7inc ve performans olarak s3 den hızlı. Böylelikle günah mı değil mi diye kafanda soru işaretleri de kalmaz.

Okudunuz mu?  Allahın istediklerini mi isteriz?

musab
Devlet kaçak gelen ve Pasaporta işlenmeyen telefonları tespit edip kapatıyor bilgin olsun. böyle demişsiniz.ben anladımki kaçak olabilir ama kapanıyor telefonlar haberin olsun anladım.bence kendinizi eksik ifade ettiniz🙂


Hoca
Kardeşim benim
Hacda hem kendilerine hem çocuklarına/akrabaların telefon alan hatta satmak için getiren bir sürü hacı vardı.
bu caizdir devlet de izin veriyor/bir sınırlama söz konusu değil.

Okudunuz mu?  Cemaatle kılınan gündüz namazlarında imamın farzlarda sessiz okumasının hikmeti nedir ?

musab
kaçak denince akla gelen devlete belli bir miktar vergi gibi para ödemesi gerekirken onu ödemeden ülkeye girdirmesi değilmi.ülkenin izin vermesi mevzu bahis değil.benim dediğim devlet aslında izin vermiyor ama adam bir şekilde ülkeye sokuyor ve karla satıyor.yani devlet izin verdiği yerde zaten sıkıntı yok


Kayıtsız Üye
konuyu hortlatmak gibi olacak ama şunu sormak istedim. Yurtdışından alacağım telefon orjinal telefon. Bu yüzden malı üreten firmanın hakkına girmiş olunmuyor. Ancak yasal olarak telefon getirilmesi yasak. Yasalara karşı gelinmiş olunacak. Vergi ödeyerek telefonu alma şansı da yok çünkü bu işlem tamamen yasak. Vergisini ödeyerek yurtdışından alma şansı olmadığı için vergi kaçırmış olunmaz herhalde.

Okudunuz mu?  Muharrem ayında cereyan eden olaylar

Neyse benim gördüğüm kadarıyla yasalara karşı gelmekten başka aykırı bir durum söz konusu değil gibi. Yasalara karşı gelmiş olmamak için de sipariş vermeyeceğim ancak yine de aklıma takılıyor acaba caiz midir diye. şeytan dürtüyor herhalde.


halilcan
belli sayıda ürün getirmeniz yasaldır, pasaporta işleticeksiniz ve zaten belli bir sınırı var.

Bu kategoride yer alan Evladı namaz kılmayan anne-babanın hükmü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yurtdışından daha uyguna telefon getirtmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.