Anasayfa
2 Eylül 2023, 0:23
sizden1
Abone

Avret yerine dokunmak Abdesti bozar mı?

Avret yerine dokunmak Abdesti bozar mı?

sehervakti
Mesebim hanefi meshebi hocam yanlışlıkla ve ya normal avret yerime dokunursam abdestim bozulurmu(erkeğim)?Allah razı olsun


Cevap: Abdesti bozar mı?

musab
şafide bozar.yanlışlıkla olması fark etmez.hanefide bozmaz


Cevap: Abdesti bozar mı?

sehervakti
Allah razı olsun hocam peki ben öbür dünyada buna göre yargılanacağım deme hanefi meshebine göre?


Cevap: Abdesti bozar mı?

musab
evet başta imamı azam olmak üzere,imam ebu yusuf,imam Muhammed,imam züferin ictihadlarından yargılanacağız


sehervakti
hocam af buyurun bu saydığınız hocalarımız mesheblerin kurucularımı hocam ben imam hanefi diye biliyordum .Tekrar af buyurun bilmiyorum.s kim acaba bu hocalarımız

Okudunuz mu?  Yaşımdan kücük gösteriyorum.. olgun görünmek için ne yapmalıyım?

musab
mezhep kurucumuz imamı azam ebu hanifedir.imam Muhammed imam züfer imam ebu yusuf ictihad makamına yükselmiş meşhur talebeleridir.imam Muhammed imam şafinin hocasıdır mesela:)


sehervakti
hee Çok Çok saolun hocam kısaca yani ben bu lekilde namazımı kıldım ve İnAllah Allah ım rabbim kabul ettiyse oldu deyilmi namazım çünkü hanefiyim ben:) evet biraz vesveselendim ama 🙂

Okudunuz mu?  Sünnet namazdan sonra ara verilir mi?

musab
ama dikkat etmende fayda var.çünkü şafi,maliki,hanbeli görüşleri avrete dokunmakla abdest bozulur yönünde.ön veya arka fark etmez.

hayır baştan kılmayacaksın ama üç mezhebin görüşünüde yabana atma demek istedim


sehervakti
hocam yani bana bişe diyin baştan kıliyimmi yatsıyı şimdi ? yanşışlıkla dokundum? Şimde ne yapayım :rolleyes:

Tabi hocam kesinlikle öylede şimdi ben hanefiye göre hesaba çekilicem sonuçta, tabi diğerlerine saygı duymakla beraber hanefi mezhebinin dediğini yapıcam değilmi?


musab
aslında mesela şu.mesela ben eğer kendi mezhebim haram demiyorsa o yaptığımşey diğer mezheplerinde görüşlerine uymaya çalışırım.diyelimki elim avret yerime değdi.ama misafirlikteyim mesela milletin evinde baştan abdest almam.ama kendi evimdeysem zaman müsaitse baştan alırım

Okudunuz mu?  Kumar ve Bende Bıraktığı Zararlar

sehervakti
Hocam 1.si vesveseliyim 2.si şuan dişim ağrımakta su gelince daha çok ağrıyacak 3.sü dudağımda kocaman şu beyaz yaralar var ya onlardan çıktı su deyince nasıl acıyor hocam Valla 🙂 bunlar var şuan ama tekrar kıl derseniz zamanım var kılarım tabi neden namazım garanti olmasın ne yapayım bana bir şey diyin lütfen kılayımmı kılmayayımmı?

Okudunuz mu?  Allahın rızasını kazandıracak ameller nelerdir

musab
ben senin vesveseli olduğunu bilseydim hiç bahsetmezdim cidden diğer mezheplerin görüşünden:)kılmana gerek yok


sehervakti
Kılsam aslında iyi olur hocam ama şuan vesveseyle savaş halindeyim namaz vesvesesi namazdan sonra içimi kemiriyor olmadı olmadı diye ama hocam artık hiç takmıyorum inşAllah gülüp geçiyorum yanlıssa bile Allah kabul etsin diyorum ama abdesti halledemedim 🙂 okulda öğle arası namaz için abdest alıyorum ben abdest alırken kaçtane adam benden sonra bitirip gidiyor ah ne yapıcam bu abdesti hocam 🙂 Nmaz vesvesesini bitirdim sayılır 🙂 ama abdest 🙂 ?

Okudunuz mu?  Yılbaşı pastası yemek günah mı

artery
sadece şunu bil yeter kurban.

”Sen bunu tekrardan kılmazsan ve Allah ilk kıldığını kabul etmezse cehennemde kılacaksın.. Ateşlerin içinde..”


sehervakti
o zaman her namazı 2 kere 5 kere kılalım ya ben hanefiyim şafiye uymak zorundamıyım kardeşim Allah kabul etmezse ne demek Hepimiz kılıyoruz Allah kabul etsin diyoruz anlamadım gitti seni ya.Malt kardeş seni ne diyorsun bu kardeşimizin dediğine?

Okudunuz mu?  Kanama varken abdest almak

musab
ben demiyorum kural bu.herkes kendi mezhebiyle meshuldür.


umutlucan
bununla ilgili bazı meseleler var mezhep görüşleri arasında ama hadisi şerifte buyrulduki
"Her kim tenasül uzvuna veya fercine dokunsa, abdest alsın.” (Nesai, Gusl 30) . Hadisteki "ferc" kelimesi hem erkeğin hem de kadının cinsel organıdır.


sehervakti
La havle ya namaz geçti ben kılmadım ne yapayım ben herbiriniz farklı bir şey diyorsnuz yuvarrlak cevaplar vermeyin benim mesebim hanefi ve bununla yargılancam Allah beni bununla hesaba çekecek öyle deyilmi öyle bitmiştir o zaman .Vesveselerimi canlandırdınız bak yine yav 😉 🙂

Okudunuz mu?  Araplar neden namazda sünnetleri kılmıyorlar?

Esma
Abdesti önce pantolonla alıyorum , aldıktan sonra namaz elbisemi giyiyorum.. Giydikten sonra pantolonumu çıkarmak istedim ve baş parmaklarım arkaya dokundu . Abdestim bozuldu mu ?
Abdest almak istedim ama önce 3 defa abdest almıştım ..
Bozulur diye okumuştum hadiste , ama dokunurken hatırladım öyle Bi şey , dedim namazımı kılayım bakacam , kıldıktan sonra gördüm internetde ki bozmuyor.. Peki benim okuduğum ?

Okudunuz mu?  Meni bulaşmış kıyafeti giymek gusle zarar verir mi? Yeniden yıkanmak gerekir mi?

#UguR
Hanefi mezhebi ulemasının abdesti bozan şeyler arasında bunu zikretmediğini söyleyebiliriz. Böyle bir fetva da vardır. Ancak şehevi bir dokunma olmadıkça abdest bozulmaz.
(NUREDDİN YILDIZ)


Esma
tenasül organ sadece ön mu yoksa arka avret yeride sayılıyor ?


#UguR
< Esma Adlı Kullanıcıdan Alıntı;
tenasül organ sadece ön mu yoksa arka avret yeride sayılıyor ? >

Daha demin araştırdım internetten böyle bir bilgiye ulaşmış bulunmaktayım:
Erkeklik Ve Dişilik Organı. Neslin Devamını Sağlayan Organ. Cinsî İlişki Kurma Organı.

Okudunuz mu?  Küfür Namazı ve Namaz Abdesti bozar mı ?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum mumsema abdestliyken uzuvuma dokundum bir siteden baktigima gore hanefilerde abdesti bozmazmis bende yatsi zilhicce ve vitr namazını bu sekilde kıldım abdestim bozulmusmu ? tekrarmi kilmaliyim ?


mum
Hanefi mezhebine göre avret yerine dokunmak abdesti bozmadığı için namaz kılınabilir.
Şafii mezhebinde bozar.


avret yerine dokunmak abdesti bozar mı, avret mahalline bakmak abdesti bozar mı, avret yerine dokunmak abdest

Bu kategoride yer alan Namazdan sonra kilotlar terler bu ter kurursa ve bunu tekrar giyersek bu şeyle namaz kıl ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Avret yerine dokunmak Abdesti bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.