Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden8
Abone

Banyoda Gusül Abdesti Alırken Cinsel Uzvu Yıkamak İçin Dokunursak o Abdest ile Namaz Kılınılır mı?

Banyoda Gusül Abdesti Alırken Cinsel Uzvu Yıkamak İçin Dokunursak o Abdest ile Namaz Kılınılır mı?

qwert12380
Banyoda gusül abdesti alırken cinsel uzvu ykamak için dokunursak o abdest ile namaz kılınılır mı? Çoğu kişi öyle şey olmaz tabi ki kılınır diyor. Cinsel uzva dokunmak abdesti bozuyorsa mantıken kılınmaz gibi geliyor bana. Sizlerden de cevaplarınızı bekliyorum.

Okudunuz mu?  Keşke 10 sene önce doğsaydım

Cevap: Banyoda Gusül Abdesti Alırken Cinsel Uzvu Yıkamak İçin Dokunursak o Abdest ile Namaz Kılınılı

Darusselam
Abdestli iken, çıplak elle avret mahalline dokunmak abdesti bozar mı?

Hanefi Mezhebi’ne göre çıplak el ile avret mahalline dokunmak abdesti bozmaz.
Ancak Şafii Mezhebi’ne göre tenasül uzvuna ve İmam Şafii’nin cedid (yeni) görüşlerine göre dübür halkasına elin iç kısmıyla dokunmak abdesti bozar.
Ümmü Habibe’den rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamberimiz (asv):
"Her kim tenasül uzvuna veya fercine dokunsa, abdest alsın.” (Nesai, Gusl 30) buyurur. Hadisteki "ferc" kelimesi hem erkeğin hem de kadının cinsel organıdır.
Buna göre, kişinin kendi cinsel organına veya dübür halkasına elinin iç tarafıyla dokunması abdesti bozduğu gibi, küçük yaşta da olsalar başkalarınınkine dokunmak da aynı şekilde abdesti bozar. Bunda herhangi bir yaş sınırı olmaksızın abdesti bozar. Ancak bu durumda dokunulan kişinin değil, dokunanın abdesti bozulur.

Okudunuz mu?  Yabancı kadın şarkıcıyı, söylediği şarkıda ölümü ve ALLAHı hatırlamak caizmi dir?

gusül alirken tenasul uzvu, gusul abdesti alırken cinsel organı sonradan yıkamak, Gusül alırken özel organı sağ el ile yıkamak

Bu kategoride yer alan Cuma günü öğle namazı kılınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Banyoda Gusül Abdesti Alırken Cinsel Uzvu Yıkamak İçin Dokunursak o Abdest ile Namaz Kılınılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.