Anasayfa
17 Temmuz 2021, 21:09
Ahlak
Yönetici

Müstehcen görüntülere bakmak

Müstehcen görüntülere bakmak

esesim
Müstehcen görüntülere bakmak günah mı

Müstehcen yani şehveti tarik edecek görüntülere bakmak günahtır haramdır.
Çünkü Allah bize zinaya yaklaşmayın buyurmuş ve zinaya götüren yollardan biride haram bakmak olduğunu bildirmiştir.
Göz zinası dediğimiz harama bakma olayı şeytanın zehirli oklarındandır zinaya teşvik ediyor.
Müstehcen görüntülerden sakınalım ki zinaya düşmeyelim


Cevap: Müstehcen görüntülere bakmak

İnşirah
Gençliğin ve bekârlığın mühim bir tehlikesi Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivâyet edilen şu hadiste çok veciz bir şekilde anlatılmaktadır:

"Âdemoğluna zinâdan nasibi yazılmıştır. Buna mutlaka erişecektir. Gözlerin zinâsı bakmaktır, kulakların zinâsı dinlemek, dilin zinâsı konuşmak, elin zinâsı tutmak, ayağın zinâsı da yürümektir. Kalp ise heves eder, diler. Ferc (cinsel organ) ise bunu ya uygular veya reddeder." (Müslim, Kader: 21)

Okudunuz mu?  Tembellik ile ilgili bilgiler

Demek ki şehveti gayri meşrû bir şekilde kullanmak olan "zinâ"nın çeşitleri vardır. Bunlar yasaklanmış fiili, "düşünmek", gayri meşrû bir şeye "bakmak", "konuşmak", "dinlemek", "dokunmak", ona "teşebbüs" etmektir. Kalp ise buna "heves" etmekte, ferc ise ya reddetmekte veya uygulamaktadır.

Nitekim bir âyet-i kerimede, "Zinâya yaklaşmayın" buyrulmaktadır. "Zina yapmayın" yerine, "Yaklaşmayın" ifâdesinin tercihi dikkat çekicidir. İşte bu kısa âyet, yukarıdaki hadiste belirtilen hususları içine almaktadır. Âyet, yaklaşmanın her türlü yolunu yasaklamaktadır.YANİ BİR GAZETE VEYA DERGİ ALMAK YAKLAŞMAK DEĞİLMİDİR???TV OLDUĞU ORTAMA ZARURET HARİCİ GİRMEK?? BİLE BİLE KARŞI CİNSİN BULUNDUĞU SOKAĞI TERCİH ETMEK??? Yaklaşmaktaki örnekleri anlatmakla bitiremeyiz

Okudunuz mu?  Kıskançlık ile imrenmek arasındaki fark nedir kısaca

Gerçi Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivâyet edilen, "Şüphesiz ki, dillerle söylenmedikçe veyahut fiîlen yapmadıkça Allah ümmetimin kalbinden geçirdikleri şeyleri onlara bağışlamıştır" (Müslim, Îmân: 58) şeklindeki hadîste yasak bir fiili düşünmenin bağışlandığı belirtilmiştir. Ancak bunu alışkanlık hâline getirip zaman israf etmek, Allah’ı tefekkür ve güzellikleri düşünüp plânlamak için verilen düşünme ve hayal kabiliyetini boş yere meşgul etmek doğru değildir.

Okudunuz mu?  Riya Nedir

Yukarıda sayılan "harama bakmak" hususu, âyet ve hadislerle yasaklanmıştır.

Nûr Sûresinin 30 ve 31. âyetlerinde, "Mü’minlere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar. Bu, onların temizliği için daha uygundur. Muhakkak ki Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır. Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar" buyrulmaktadır.

Bu âyetler hem erkeklere, hem de kadınlara, kendileri için bakılması câiz olmayan kişilere nazar etmelerini yasaklamaktadır.
İbn-i Büreyde’den (r.a.) rivâyet edilen şu hadis de konumuzla ilgilidir:
"Resûlüllah (a.s.m.) Hz. Ali’ye (r.a.), ‘Ya Ali bakışı bakışa tâbi kılma, kasıtlı olmadığı için birinci bakış sana câizdir, (fakat) diğer bakışlar sana câiz değildir‘ demiştir." (Ebû Dâvud, Nikah: 43)

Okudunuz mu?  Zarar Vermemek -Aldatmak ve Zulmetmek-

Buradaki "birinci bakış", insanın çarşıda pazarda yürüyebilmesi için zarurî olarak baktığı yerlerde istemeyerek gözünün rastladığı durumlar için söz konusudur. İnsan gözü kapalı gezemeyeceğine göre, zarurî işleri için, lüzumlu yerlerde kasdî değil, tebeî bir surette rastladığı durumlar birinci bakışa girer. Bazen insan bir şeye bakarken istemeyerek bir başka varlığı da görebilir. Bilhassa Asr-ı Saâdet için söz konusudur.

Okudunuz mu?  Kumar Nedir ? Zararları Nelerdir ??

Ama şimdi "Nasıl olsa ilk bakış câizdir" deyip sağı solu teftiş eder gibi bakarak gitmek doğru değildir. Çünkü zamanımızda âniden ve farkında olmadan rastlama gibi bir olay yoktur; her tarafta her an namahreme, açık saçık insanlara ve harama rastlanmaktadır. Bunun için tüm bakışları kontrol altında tutmak gerekir.

Nâmahreme bakmanın zararları çoktur. Kişinin zamanını, hafızasını, dikkatini tahrip eder. Bakmamak ise, milyonlarca sevap kazandırdığı gibi, şu kudsî hadisteki mânevî lezzete mazhar eder:
"Nâmahreme bakmak, şeytanın oklarından bir oktur ki, her kim Benden korkarak onu bırakırsa, zevkine bedel ona öyle bir îman veririm ki, onun lezzetini ve tatlılığını kalbinde duyar." (Taberânî ve Hâkim)

Okudunuz mu?  Koğuculuk Yapanların ahiretteki cezası

Burada da müthiş bir müjde var. Gerçekten bizler bu hususa dikkat ettiğimizde kendimizdee büyük bir huzur ve sevinç, âdetâ maddîyattan sıyrılıp nûranîleşmiş bir hâl hissedeceklerdir.

Üstad İlmin muhafazası için izzeti bana baktırmadı diyor…Harama nazar nisyan veriyor diyor..

Gazete ve dergiler zaten bu amaca hizmet ediyor..Dünyada bir araştırma yapılmış en fazla rezil dergiler bizim ülkede var….TV Kanal bakımından zenginiz….Gariptirki her şey bizim nefis ve şeytanımız için çalışıyor

Okudunuz mu?  Fitne uykudadır, uyandırana!..

Yanıt: Müstehcen görüntülere bakmak

münewer_sema
selamun aleyküm siteyi hazırlayanlardan ALLAH razı olsun çok faydalı konular içeriyor. ”ALLAH BÜTÜN GENÇLERE AKIL FİKİR VERSİN” ÖNCE BİZİM YURDA


Soru: Müstehcen görüntülere bakmak

rems
Müstehcen resimler ve görüntüler
Soru: Hocam, internetteki müstehcen site ve resimlerden kaç kez uzak durmaya çalıştım. Her seferinde söz verdim. O tür kadınları dışarda görsem tiksiniyorum, dönüp bakmıyorum bile elhamdülillah. Fakat yine de kendime mani olamıyorum. Bu konuda bana nasihat eder misiniz?
CEVAP:
Aziz ilim talibi,
Müstehcen resimler ve görüntüler,
1. İnsanın içindeki iyilik hücrelerini öldürür.
2. Şehvetini azdırır.
3. Meleklerimizin moralini bozar ve bize dua etmelerine engel olur.
4.İnsanın kendisine karşı saygısını azaltır.
5. İradesine karşı güvenini sarsar.
6. Hafızayı zayıflatır.
7. Kalbi meşgul eder ve kararmasına yol açar.
8. Şehvet, insana verilmiş emanettir. Emanete sadakat gerektir. Şehvet emanetini meşru yollardan tatmin etmek gerekir. Bunun en güzel yolu da evliliktir. Gençlere bir an önce evlenmelerini, zamanı gelmiş evliliği dünyevi gerekçelerle ertelememelerini tavsiye ederim. Size de… Bu tür kerih görüntüler, ileride gerçekleşecek evliliğin gizemini de azaltır.
Bütün bu zararları göz önünde tutunca alk-ı selim bu tür kerih görüntülerden ve müstehcenlikten uzak durmayı emreder. Siz de irade sınavında bu savaşı kazanmak için gayret edin. Bunun bir iç cihad olduğunu unutmayın.
Rabbim, nefsi emmarenin kötülüklerinden hepimizi korusun.

İslamoğlu

Okudunuz mu?  Su-i Zan Hastalığı

Kayıtsız Üye
Yaşım 18 namaz kılarım ibadetimi yaparım fakat elin kızına falan göz dikmem evlilik yaşımı bekliyorum çoğu kişi cinsel ihtiyacını zina ile gideriyor . Bu çok yanlış ben el ile tatmin olmamaya çalışıyorum fakat çok nadir müstehcen görüntülere bakasım geliyor ne yapmam gerekir bakınca en azından şehvetim azalıyor

Okudunuz mu?  Faizin Toplumsal Zararları

müstehcen görüntülere bakmak, müstehcen resme bakmak, müstehcen şeylere bakmak

Bu kategoride yer alan Kin ne demektir? Kinin anlamı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müstehcen görüntülere bakmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.