Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden8
Abone

İçki ve esrarı ALLAH yarattı neden haram?

İçki ve esrarı ALLAH yarattı neden haram?

Darusselam
biri var böyle söylüyor sizler cevap olarak ne söylersiniz?


Cevap: Içki ve esrarı ALLAH yarattı neden haram?

umutlucan
selamun aleykum
ALLAH bir şeyi haram kıldıysa bunun neden haram oldugunu bilmemize dahi gerek yoktur.Zira ALLAH(c.c.) her şeyi hakkıyla bilendir.Bizlerin bu dünya hayatında gayemizin ALLAH a sadece kulluk oldugunu bilmemiz gerekir Zira yüce kitabımız kur an ı kerimde ALLAH(c.c.) yartılış gayemizi bizlere buyurmustur.İçkinin azıda çoguda haramdır.Zira peygamber efendimiz (s.a.v.) buyurdularki içki bütün kötülüklerin anasıdır.İçki vucuda zararlı,cevrene,ailene,bireylere,sosyal yaşama,aile ekonomisine v.b. daha çok zararlarını göz ardı etmmek lazım.içki hem insan saglınına zararlı hemde cebe zararlıdır yani israftır israf ise harmdır.içkide haramdır zaten helal diyen küfre girer.o vucut senn değil Sana emanet olarak verildi.Bizlerin tek görevi ALLAH ın kurallarına göre yaşamktır başka lüskümüz olmamalı ?ALLAH içkiyi haram kıldıgı halde sen kim oluyorsunda bu harmı işliyorsun! İçki hem aile huzurunu bozar. İÇki fitneye sebb olur.zinhar satılmamlı ve içilmemelidir.Müslüman içki satılan yere GİRMEMELi mecbur kaldıysada sol ayakla girip işini görüp hemen çıkmalıdır.İçki necistir.
SELAMETLE……

Okudunuz mu?  Okuldaki kızlar bana sataşıyor

Cevap: Içki ve esrarı ALLAH yarattı neden haram?

Sercan
hocam zaten biz dünyaya bir imtian için geldik. bu imtihanı nasıl yapılacak acaba? eğer ortalıkta bir kötülük olmasaydı iyi olanın değeri bilinirmiydi?. bir yerde çirkin olan olsaydı güzel olanın değeri bilinirmiydi? o arkadaşına şunu söyle evet esrarı da Allah c.c. yarattı fakat iyi olan şeyi yani içmemeyi göstermek için yarattı. çarşıda gezerken gördüğünüz güzel kızların yakışıklı erkeklerin nasıl güzel nasıl yakışıklı olduğunu nasıl ölçüp tartabiliyorsunuz. çünkü çirkin olanlar da olduğu için bu yolla da esprili bir dille anlatabilirsin diye düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Tuvaletimi yapıp hemen gusül aldım, bu gusüle engel olur mu? (Yıkanırken ya idrar çıkmışsa)

Allah esrarı neden yarattı

Bu kategoride yer alan Tesbih çekmek dinimizde yok mu? tesbih budizme ait bir unsur mu? birde namaz aslında 3 rekat mi indirildi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçki ve esrarı ALLAH yarattı neden haram? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.