Anasayfa
30 Kasım 2023, 10:07
sizden3
Abone

Çamaşır makinesi necis olan elbiseleri temizler mi?

Çamaşır makinesi necis olan elbiseleri temizler mi?

Turkkizi
S.A . camasir makinesine necis elbiselerimizi atmak ve onu kisa programda (yani 10 dk ) yikamakla, necis elbiseler temizlenmis olurmu ?


Cevap: Camasir makinesi necaset

Darusselam
ve aleyküm selam
necis elbiseleri otomatik çamaşır makineleri, el ile yıkanandan daha iyi yıkamaktadır.fakat elbisenin el ile necis olan yeri üç kez su ile yıkasanda temiz olur
bu tür konulara fazla önemsememek gerekir vesvesye yol açar bilir

Okudunuz mu?  Aleykumselam demek zorundamıyız?

Çamaşır makinesi necisi temizler mi ?

klakson123
selamun aleyküm bugün çamaşır değiştirdim. temiz çamaşır giydim ama şimdi dikkatimi çekti meni lekeleri duruyor. Bugün hiç öyle bir hadise yaşamadım benden habersiz olurmu bilmiyorum bu ilk soru. asıl sorum da ben çamaşırı temiz olarak aldım ama hala leke var bu namaza engel mi ? teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Haram İşlerken Ölmek

Cevap: çamaşır makinesi necisi temizler mi ?

klakson123
beyler cevap verirseniz çok sevinirim


doganozguc
çamaşırın hepsini/tamamını yıkamanız icap etmez, necasetin/pisliğin bulunduğu/bulaştığı yeri temizlemeniz kâfidir.

Ancak dikkat etmeli, dağınık ve savruk olmamaya gayret göstermeli; tuvalet, taharet-istinca-istibra ve itinkada hassasiyet göstermelidir! Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.), "en-Nezâfetü mine’l-îmân: Temizlik imandandır" buyurmuşlardır. [Müslim, Sahih, Taharet 1; Darimi, Sünen, Vudu 2; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5, 342, 344; Aclûnî, Keşfü’l- Hafâ, 291] Bu hususta daha pek çok hadis rivayet edilmiştir.

Okudunuz mu?  İslamda Dinde Sayıların Hikmeti Nedir?

leke olan yerleri elinle çitile yıkandıysa sorun yoktur


Kayıtsız Üye
Meni iç çamaşırıma bayağı bulaştı çamaşır makiinesinde yıkadım bişey olurmu


@hmet
necasetli elbise mskineye atilirmi

< çamaşır makiinesinde yıkadım bişey olurmu >
Çamaşır makinesine atılan necis elbiseler TEMİZ OLUR


Kayıtsız Üye
Direk temiz olmuyor makinenin 3 kere su almasi lazim bu yuzden on yikamayla atmak gerekir.

Okudunuz mu?  Çakralar Gerçek Mi ?

Kayıtsız Üye
Merhaba Bu durum benim başımda geldi açık Bir cevap verebilir misiniz

evdeki çocuk büyük abdestini az bir miktar(ceviz kadar diyor) iç çamaşırına kaçırıp, çamaşırı da olduğu gibi kirli sepetine atmış. Daha sonra hanımda fark etmeden diğer çamaşırlarla beraber yıkamış.. çamaşırları asıp kuruttuktan sonra katlarken hanım fark ediyor, af edersiniz çocuğun çamaşırında ufak kırıntılar şeklinde büyük abdest kalmış.
1. şimdi diğer çamaşırları tekrar yıkamamız gerekir mi, yani beraber yıkanan diğer çamaşırlar necis sayılır mı
2. Eğer necis sayılıyorsa, yani o çamaşırlar daha ıslaklen hanımın ellerine evin bir çok yerine temas etmiştir ne yapmak gerek.

Okudunuz mu?  Kedi tüyü yutmak orucu bozar mı ?

Merhaba lütfen ama lütfen cevaplarsanız sevinirim Allah razı olsun

Bazen mezi değmiş iç çamaşırları kısa devirde makinada yıkıyorum bir keresinde yıkanmış kurumuş iç çamaşırda mezinin çıkmadığını gördüm onu tekrar yıkadım ama içimde şüphe oluştu onunla beraber yıkanmış çamaşırları da necis etmişimdir ve o çamaşırları aştığım yeri necis etmişimdir lütfen yardımcı olun vesveseye düştüm Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Bir ilahi sözleri: Demedim mi Demedim mi? Gönül sana demedim mi?

Ensar
Sevgili kardeşim birinci sorunuz için o yıkanan elbiseleri tekrar yıkamanızı tavsiye ederiz çünkü diğer çamaşırlar ada bulaşmış ve çıkmamış olabilir.
İkinci sorunuza gelince kısa devirli bir makinada yıkanan mezi muhakkak su ile çıkar bu durumu fazla dert edinmeyin, leke kalmış olabilir ancak su ile buluştuktan sonra muhakkak o çamaşır meziden temizlenmiş olur.

Okudunuz mu?  Çağrı merkezinde çalışmak haram mıdır ?

çamaşır makinesi necaseti temizler mi, çamaşır makinesi ve necaset, camasir makinesinde yikanan her kiyafet temiz olurmu

Bu kategoride yer alan İçimden gelen kötü düşünceler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çamaşır makinesi necis olan elbiseleri temizler mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.