Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:24
sizden96
Abone

Günahlarımdan kurtulmak istiyorum

Günahlarımdan kurtulmak istiyorum

BurakDündar
Öncelikle selamün aleyküm arkadaşlar ben 14 yaşındayım lise öğrencisiyim daha önce birçok günaha düştüm ve en sonunda bu nereye kadar dedim ve durdum tövbe ettim ve arındım ancak ben ne zaman tövbe etsem ne zaman günahlarımdan arınmak istesem ve namaz kılmaya başlasam eskiden (günah işlediğim zamanlarda) yaptığım pis haraket ve davranışlar küfür şirk isyan geliyor bu benim ibadetimede engel oluyor çok zor durumdayım ibadet edemez oldum ne yapmam gerekiyor yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Kabir Azabı ve Yasın Suresı 52 Ayet'inin Tefsiri

Cevap: Günahlarımdan kurtulmak istiyorum

İbrahim1
Selam

Şeytan senin,benim,hepimizin apaçık düşmanıdır.Seni şirke bulaştırmasına izin verme.Amacına yönelik yaşayan yani Allah yolunda erdemli işler yapan bir insan ol.Bol bol Kur’an oku.Kötü davranışların,tembelliğin vb. sana hiçbir şey katmadığının farkına var ve onları bırak.


Cevap: Günahlarımdan kurtulmak istiyorum

BurakDündar
İbrahim abi Allah senden razı olsun bide bir hususta senden yarım isteyeceğim abi peki Allah şirk günahını affedermi

Okudunuz mu?  Kuzenim hayattan umudu kesti

Cevap: Günahlarımdan kurtulmak istiyorum

İbrahim1
Kur’an’ı okusaydın bu sorunun cevabını bilirdin.Sana tavsiyem her gece ve sabah azar azar Kur’an’ı baştan sona oku.
Allah’ın affetmeyeceği tek günah şirktir:

Nisa 48:Allah kendisine ortak koşmayı elbette bağışlamaz, bundan başkasını dilediğine bağışlar. Allah’a ortak koşan kimse, şüphesiz büyük bir günahla iftira etmiş olur.

Okudunuz mu?  Allah insanı sevdiğiyle sınarmı.?

BurakDündar
abi bide bunu bir oku

Şirk koşanların durumuyla ilgili ayetlerde bir çelişki olduğu iddiası vardır. Fakat yine burada da ayetlerin akışı kesilerek belli kısımları alınıp farklı şekilde yorumlandırmaya çalışılmaktadır. Ayetler konu akışıyla okunduğunda ise durumun farklı olduğu anlaşılacaktır. Ayetler şöyledir.

Hiç şüphesiz, Allah, kendisine şirk koşanları bağışlamaz. Bunun dışında kalanlar ise, (onlardan) dilediğini bağışlar. Kim Allah’a şirk koşarsa elbette o uzak bir sapıklıkla sapmıştır. (4 Nisa Suresi – 116)

Okudunuz mu?  Islak bezle necaset / kir nasıl temizlenir

Kitap Ehli, senden kendilerine gökten bir kitap indirmeni istiyor. Musa’dan bundan daha büyüğünü istemişlerdi. Demişlerdi ki: Bize Allah’ı açıkça göster. Böylece zulümlerinden dolayı onlara yıldırım çarpmıştı. Ardından kendilerine apaçık belgeler geldikten sonra, buzağıyı (ilah) edinmişlerdi. Yine bundan dolayı onları affettik ve Musa’ya apaçık olan ispatlayıcı bir delil verdik. (4 Nisa Suresi – 153)

Nisa suresi 116. ayette şirk koşanların bağışlanmayacağı açıklanırken 153. ayette ise buzağıya taparak şirk koşan Yahudilerin bağışlandığından söz edilir. Bu çelişki gibi gösterilmeye çalışılsa da 116. ayette farklı bir durumdan bahsedilir. Şimdi bu ayete bir öncekiyle beraber bakalım:

Okudunuz mu?  Hayat imtihan ama bazen bu yükü taşımaya zorlanıyorum ... ağır geliyor

Kim kendisine ‘dosdoğru yol’ apaçık belli olduktan sonra, elçiye muhalefet ederse ve mü’minlerin yolundan başka bir yola uyarsa, onu döndüğü şeyde bırakırız ve cehenneme sokarız. Ne kötü bir yataktır o!.. (4 Nisa Suresi – 115)

Hiç şüphesiz, Allah, kendisine şirk koşanları bağışlamaz. Bunun dışında kalanlar ise, (onlardan) dilediğini bağışlar. Kim Allah’a şirk koşarsa elbette o uzak bir sapıklıkla sapmıştır. (4 Nisa Suresi – 115)

Okudunuz mu?  Pizza yemek haram mi ?

Bu iki ayet beraber okunduğunda bu şirk koştuğu için affedilmeyen kişilerin affedilmeyişlerinin hesap gününde olduğu anlaşılacaktır. Yani bir insan ömrü boyunca şirk koşarak yaşar ve tövbe etmeden ölürse, bu durumda Allah’ın onun günahını affetmeyeceği açıklanmaktadır. Oysa 153. ayette anlatılan dünyada insanlar hala yaşarken meydana gelen bir durumdur. İsrailoğulları inkarlarından sonra tövbe etmiş ve bağışlanma dilemişlerdir. Kısacası 116. ayette sorgu gününde Allahın bağışlamayacağı günah olan şirkten bahsedilmektedir. 153. ayette ise dünya da insanların şirkte dahi bulunsalar da tövbe etmeleri durumunda her türlü günahından kurtulacaklarından söz edilir. Araf suresi 179. ayetinde İsrailoğullarının tövbe edişleri açıkça belirtilmektedir. Allah bu dünyada ne günah işlenirse işlensin, tövbe edenin tövbesini kabul eder. Ahirette de affeder ama, şirk koşanların günahını bağışlamaz.

Okudunuz mu?  Dindar biri olmak istiyorum ancak ailem karşı çıkıyor

Bu gerçekle ayetler okunduğunda bir çelişki olmadığı anlaşılacaktır.

Ancak kim işlediği zulümden sonra tövbe eder ve (davranışlarını) düzeltirse, şüphesiz Allah onun tevbesini kabul eder. Muhakkak Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (5 Maide Suresi – 39)


İbrahim1
Sen beni yanlış anlamışsın.Tevbe ile her günah bağışlanır elbette.Ebubekir de Osman da eskiden müşrikti sonradan müslüman olmadılar mı?Şirk ahirette asla bağışlanmaz.Bu nedenle Kur’an en çok tevhid üzerinde durur.

Okudunuz mu?  Borç verdiğim kişi geri haram parayla ödeyecek?

Ben bu ayeti hiç böyle düşünmemiştim.Bana farklı bir bakış açısı kazandırdığın için sağol.


BurakDündar
Abi bende seninle beraber böyle bir sohbet bulunduğum için mutlu oldum sen de sağol abi


izzetyenilmez
kardeş eğer şirk koşup tevbe etmeden ölürsen afolmazsın tabi ama kelimei şahadet getirip güzelce tevbe edersen ibadetlerini yaparsan tabikide af olabilirsin.

Bu kategoride yer alan Bir kızın bacaklarını ellersek cenabet olurmuyuz sade zevk suyu geldi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahlarımdan kurtulmak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.