Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden96
Abone

Malikide sübhaneke okumak mekruh mu

Malikide sübhaneke okumak mekruh mu

musab
malikiler peygamber ömer ebubekir namaza elhamdulillahi rabbil alemin ile başlardı hadisini delil alırlar namazda besmele çekmeyi mekruh olarak görürler.bu hadisi göre sübhaneke okumuyorlar malikiler okurlarsa mekruh olur doğrumu?zaten şafilerde subhanele yerine başka bir ayet okuyorlardı sanırım.
peki hanbeliler napıyor?

Okudunuz mu?  1 gün cünüp kalmam gerekiyor.. Günah olduğunu biliyorum ama çok mu günah? Bu günahımı nasıl affettirebilirim?

Cevap: Malikide sübhaneke okumak mekruh mu

Ercan
Malikiler, Fatiha ile sureden önce besmele getirmek mekruh demişlerdir. Buna dayanak olarak Enes (r.a)’ın Hz. Peygamber, Hz.Ebubekir ve Hz.Ömer namaza Elhamdulillahi rabbil aleminile başlardı" hadisini baz alırlar. Dolayısıyla subhaneke yi de okumazlar. Namaza doğrudan Fatiha Suresi ile başlarlar.

Okudunuz mu?  Yukarda Allah var demek?

Cevap: Malikide sübhaneke okumak mekruh mu

umutlucan
zaten hocam hanefi mezhebine görede subhanekeyi okumak sünnettir .
bazen maliki mezhebini taklit ediyoruz bunu bilmiyordum paylaşımlarınız için tesekkür ederimm


Cevap: Malikide sübhaneke okumak mekruh mu

musab
kendi soruma cevap vereyim bari.hanbeliler napar demiştim?
onlar derki sübhanekeyle başlamakta olur veccehtu ile başlamakta olur.hatta bazen onu okumak bazen diğerini okumak daha güzeldir demişlerdir

Bu kategoride yer alan Boy abdestinde unutulan yerleri sonra yıkamak geçerli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Malikide sübhaneke okumak mekruh mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.