Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden96
Abone

Otobüsle giderken,yolda yürürken zikir çekmek caiz midir ?

Otobüsle giderken,yolda yürürken zikir çekmek caiz midir ?

sstrn
Selamun Aleykum,

Bazen yolda yürürken,otobüs veya arabayla bir yere giderken içimden zikir çekmek geliyor bu caiz midir ?


Cevap: Otobüsle giderken,yolda yürürken zikir çekmek caiz midir ?

Fetva Meclisi
ve aleykumusselam ve rahmetullah ve bereketuh. Değerli kardeşimiz. Namaz kılmak, namazda ve namaz dışında Kur’an okumak, Kur’ân’da ve evrende mevcut olan ayetleri tefekkür ve tedebbür etmek, Allah’a itaat etmek; Kur’ân’ın hükümlerini öğrenmek, öğretmek, yaşamak, yaşanmasına yardımcı olmak gibi dil, kalp ve bedenle yaptığımız ibadetlerin tümü zikirdir. Kısaca her halimizde Allah’ı hatırlama ve hatırlatmaya yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz bütün davranışlar, zikir kavramının anlam alanı içerisindedirler. Bu sebeb ile Kalbiniz daim olarak Allah’ı zikretmekle meşgul olsun bu meşguliyet yolda giderken yürürken gezerken otururken vb gibi durumlarda yapılmasında hiçbir sakınca yoktur. kalınız selametle…..


yolda yürürken zikir çekilir mi , sokakta yürürken zikir cekmek, yolda yürürken tesbih çekilir mi

Bu kategoride yer alan Boy abdestinde unutulan yerleri sonra yıkamak geçerli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Otobüsle giderken,yolda yürürken zikir çekmek caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.