Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:38
kadin
Yönetici

Yahudilik ve hristiyanlıkta kadının konumu

Yahudilik ve hristiyanlıkta kadının konumu

Desert Rose
Yahudilik’te Kadın: Devamlı günah işleme eyilimi olan bir yaratık olarak görülür, kadın aldatıcı bir put olarak adlandırılır. Yahudiler Hz.Adem veHavva’nın hikayesini anlatırlar.

Hristiyanlık’ta Kadın
Hristiyanlığın kadınlara karşı davranışı Yahudulikten daha kötü olmuştur. Hristiyanlığa göre kadın şeytanca kötülüklere kapı açar, erkeği yasak ağaca götürür, Allah’ın emirlerini çiğner ve erkeğin ahlakını bozar.


YAHUDİLİKTE KADIN

Okudunuz mu?  Vajinal muayene sonrası gusül gerekir mi


Devamlı günah işleme eyilimi olan bir yaratık olarak görülür, kadın aldatıcı bir put olarak adlandırılır. Yahudiler Hz.Adem veHavva’nın hikayesini anlatırlar. Onlara göre Hz.Adem Allah’a itaat ettiği için cennette mesut bir şekilde yaşıyordu. Fakat karısı Havva yasak meyveye yemesi için Onu tahrik etti, onu kandırdı ve cennetten çıkardı. Sonra Alllah Havva’ya şöyle dedi: "Sana hamilelik acısı vereceğim. Sancılanarak bebek doğuracaksın. Sen daima kocana karşı eğilimli olacaksın. O sana hükmedecek. Yahudiler, bu efsaneden dolayı kadını lanetlemiş bir yaratık olarak kabul ediyorlardı. Yunan ve Hristiyan mitolojisinde de böyle bir olay geçer.
Eski Yahudi toplumları kızı hizmetçi sayarlardı. Babasının onun utancından dolayı satma hakkına sahip olduğunu kabul ederlerdi. Kız miras alamazdı. Ancak babasının hiçbir erkek çocuğu yoksa o zaman alırdı.
Her yahudi sabah duasında şöyle der: "EZELİ İLAHIMIZ, KAİNATIN KRALI BENİ KADIN YARATMADIĞIN İÇİN SANA HAMDOLSUN."

Okudunuz mu?  Hamile bir bayanın kanama görmesi adet hükmünde midir?

HRİSTİYANLIKTA KADIN
Hristiyanlığın kadınlara karşı davranışı Yahudulikten daha kötü olmuştur. Hristiyanlığa göre kadın şeytanca kötülüklere kapı açar, erkeği yasak ağaca götürür, Allah’ın emirlerini çiğner ve erkeğin ahlakını bozar. kadın günahın anası; fesat ve fitnenin kaynağıdır. Onun mevcut olması utanılacak bir durumdur.Kadın, günahın, ahlaksızlığın, ruhi ve manevi alçaklığın canlı bir heykeli olarak görülür.
Hristiyan aziz Tertolyan diyor ki: Kadın, şeytanın insan nefsine giriş kapısıdır. Allah2ın yasalarını iptal eden Allah’ın çehresini bozan iğrenç bir mahluktur. Diğer bir Hristiyan azizi Saint Paul’da şöyle der: Her erkeğinn başı İsa idi, her kadının başı da erkekti. İsa’nın başı ise Tanrıydı. Erkek Tanrının şânı ve çehresidir. Fakat kadın erkeğin şanıdır. Çünkü erkek kadına bağlı değildir. Kadın ise erkeğe bağlıdır. Erkek kadın için doğmadı, fakat kadın erkek için doğdu. Mesih adına kadın kendini köleliğin sembolü saymalıdır.
Hristiyan azizler "Hz.İsa’nın annesi dışında kalan tüm kadınların cehennem azabından kurtulamıyacağını" söylerler
alıntı

Okudunuz mu?  Hanımlara özel Bilgiler (soru ve cevap)

Cevap: Yahudilik ve hristiyanlıkta kadının konumu

İKBALE
Bütün dinler ilk emredildiği hali erkek kadın ayırt edilmeksizin eşit ve kul kabul edilmiştir. Fakat zamanla insanlar bunu saptırmıştır. Bir tek İslam dini değişmemiş, diğer hükümler gibi kadına verilen değer de değişmeyecektir.


hristiyanlıkta kadın, yahudilikte kadının yeri, hristiyanlıkta kadına bakış

Bu kategoride yer alan Cennete az sayıda kadının gireceği başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yahudilik ve hristiyanlıkta kadının konumu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.