Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:28
missa6
Abone

Settar Allahın ismi midir

Settar Allahın ismi midir

Kayıtsız Üye
Settar ismi serifi neden 99 Esmaulhüsnada yok ? bu konuda bilgi ariyorum Tsk ler . Allah razı olsun .


Cevap: Settar Allahın ismi midir

Kayıtsız Üye
Slm Aleyküm . Settar ismi kurani kerimde cümle olarak , Settar olarak gecmektemidir ?

Okudunuz mu?  Gıybet ile ilgili vaaz örnekleri

SETÎR & SETTÂR İSİM VE SIFATI HAKKINDA

Yazar: Selim Armağan

En güzel isimler Allah’ındır.
Peygamber Efendimiz bir hadislerinde:
Allah Teâlâ’nın doksan dokuz ismi vardır. O isimleri kim ezberlerse (sayar, manasını anlar ve şuuruna ererse) cennete gider. Şüphesiz, Allah tektir ve tek olmayı sever (Buhârî) buyurur.
Allah Teâlâ’nın isimleri doksan dokuz isimden ibaret değildir. Ayet ve hadislerde gecen başka isimleri de vardır. Tirmizî ve İbn Mâce’deki bir hadiste bu doksan dokuz isim teker teker sayılmıştır. Nesâî de rivayet edilen bir hadisi şerifte de:
Allah halimdir, setîrdir. Hayâyı ve edep yerlerinin örtülü olmasını, kötü, çirkin ve edep dışı sözlerin söylenmemesini sever. buyurulur.
SETÎR ya da SETTÂR bir şeyi örtmek gizlemek anlamındaki S-T-R kökünden türemiştir. SETÎR; iffetli, örten ve gizleyen demektir. Allah’ın sıfatı olarak yukarıdaki hadisi şerifte zikredilmiştir. Rabbimizin bu sıfatı SÂTIR ve SETTÂR olarak da ifade edilmektedir. Hadiste geçen SETÎR’in anlamı; Allah’ın insanların ayıplarını, kusurlarını, rezilliklerini örten, gizleyen, açığa vurmayan olması demektir.
Peygamberimizin (a.s):
Kim bir Müslüman’ın ayıbını, kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü o kişinin bir ayıbını, kusurunu örter. Hadisi de Allah’ın setir vasfını ifade eder.
Allah SETTÂR’dır. Her türlü çirkinliği örter ve örtmüştür. Alîmdir, Ğafurdur, Rahimdir, Habîrdir…

Okudunuz mu?  Amenerresulü duası

ya settar arapça yazılışı, Kuranda Allahın Settar sıfatı, Gizlemek ortmek anlamina gelir

Bu kategoride yer alan Hz. Ömerin boyunun uzunluğu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Settar Allahın ismi midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.