Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:46
kadin
Yönetici

Adet Kanının Renkleri Ve Tespiti

Adet Kanının Renkleri Ve Tespiti

NuN
Adet Kanının Renkleri Ve Tesbiti:
Adetin kendine has rengi ve kokusu vardır.
1- Bulanık: Bulanık suya benzeyendir.
2- Toprak rengi: Toprağa benzeyen bir nevi bulanık akıntıdır.
3- Kırmızı,
4- Siyah,
5- Yeşil,
6- Sarı: Bazıları ipek kozası sarılığında, bazıları saman renginde, daha başkaları sarı diş gibi olduğunu bildirmişlerdir. Ama bu hususta itibar: İlk gördüğü andaki rengidir. Değişme haline bakılmaz. Mesela, kadın beyaz renkte bir akıntı görür de sonra kuruyarak sararabilir. Yahut kırmızı veya sarı görürde kuruyarak beyazlaşabilir. (sonraki haline bakılmaz).
(İbn-i Abidin, İst. Şamil Y.C.1,5.472. Fetevayı Hindiyye, Ank. Akçağ Y. C.LS.130.).
Eğer kadın, bez üzerinde taze ve damlamakta olan, halis bir beyazlık görmüş olsa ve bu da kuruduğu zaman sarılaşsa, onun hükmü beyaz hükmündendir.
(Fetevayı Ali Efendi,C.2,S.130).
Hayız kanlarının değişik renkte olması, herhangi bir hastalık nedeniyle de olabilir.
Hayız müddetindeki kanların renklerinin hepsi de hayızı bildirir. Hayzin bitiminde akıntının beyazlaşmasıyla hayız bitmiş olur.


Cevap: Adet Kanının Renkleri Ve Tespiti

ASRIN
Adet olmak ve kanaması kişinin hal ve hareketlerine göre değişe bilir üşütmeye bağlı bir adet oluyor ise akıntısı kahverengi renk ile başilar sonraları kırmızı renge döne bilmektedir ve kişi rahatsız ise kadın hastalıkları var ise adetti değişe bilmektedir.

Okudunuz mu?  Bakireler ile evlenmenin fazileti

Yorum: Adet Kanının Renkleri Ve Tespiti

Kayıtsız Üye
Mrb bende 7. Günümde adet kahverengi ydi sonra sarı oldu 8.günde de sarı oldu ben şimdi gusül almalı mıyım önceden böyle oldu mu hatırlamıyorum ben bunu adetten mi sayacagim sonradan renk değişti çünkü cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  İslamiyete Göre Gerdek Gecesi

Yorum: Adet Kanının Renkleri Ve Tespiti

Hoca
Adet gününüzün bitimnde kan değişmişse gusül alın ve ibadet edin


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm Hocam Benim Adet tarihlerim düzenli değil bununla beraber her zaman on gün olur bu ay için den çıkmadığım bir kaç 3 ila 5 gün kahverengi leke olarak geldi devam etmeyince 6 gün namaza başladım 9 unda tekrar gelen kanla 10 günü tamam landı 6 gün sonra tekrar başlayan kan ile 4 gündür namazıma devam ediyorum nasıl yapmam gerek sizce
Teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Hamile bir bayanın kanama görmesi adet hükmünde midir?

arifselim
Aleykum selam. Arada meydana gelen kesinti olsa bile yinede 10. güne kadar adetli hükmünde olursun. Bu şekilde yaptığında doğrudur. 10 gün adetli olarak hesaplanır ve sonra akıntı gelmeye devam etse bile namazlara başlanır.

Şafiilerde ise bu süre 15 gündür.

Okudunuz mu?  şal nasıl bağlanır

adet kanının renkleri ve ayırıcı nitelikleri, adet rengi, adet kanının rengi

Bu kategoride yer alan Adet Sebebiyle Haram Olan Şeyler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet Kanının Renkleri Ve Tespiti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.