Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:20
dualar
Yönetici

Beddua etmek günah mı, beddua yerine ulaşır mı?

Beddua etmek günah mı, beddua yerine ulaşır mı?

GAZİBE
Beddua etmek insanların kendi tasarrufunda olmaktadır.Canı yanan haksızlığa uğrayan kimselerin beddua ettiklerini görürüz.Fakat Müslümanların beddua yerine dua etmeleri tavsiye edilir.


Yorum: Beddua etmek günah mı, beddua yerine ulaşır mı?

Kayıtsız Üye
içten edilen, dille söylenmeyen beddular kabul edilir mi yani onlrdn sorumlu olunur mu


Yorum: Beddua etmek günah mı, beddua yerine ulaşır mı?

arifselim
İçten edilen derken, bir kasıt ile değilde vesvese ile akla gelen şeyler ise bunların bir önemi yoktur. Ama istekle içinden edilen dua, dil ile edilen dua gibidir. Burda herhangi bir sorun yoktur.


Yorum: Beddua etmek günah mı, beddua yerine ulaşır mı?

Kayıtsız Üye
dua ederken SANIRIM müslüman için kötü bir şey geçti aklımdan ama ben bunu istemem asla bnzaten vesveseliiym buda vesvese mi yani biran kıskançlık ettm sandm ama ben onn için öyle bir şey istemem vesvese olduğunu nasıl anlarım???w
————–
Birine beddua edilse sinirden ancak mesela"Allah belanı versin"dedi ama sinirden kötü bir şey söylemek için dedi niyeti ona bela gelmesi değilse yani o ettiği bedduanın olması niyetinde yoksa sadece kötü söz söylemek için gibi sinirden söylemişse o bedduayı kasdtmese beddua olur mu yoksa bu niyetten dolayı bir şey olmaz mı bunun hükmü nedir?
————-
Selamünaleyküm,

Okudunuz mu?  Secdede Nasıl Dua Edilir?

Bir süredir icimden bir ses beddua ediyor, ardindan tövbeler ettim, cünki cidden icimden gelmesini istemedigim ses bunlar. Bir gün hastanede bir tanidigin yakinin yattigini ve agir hasta oldugunu duyduk ve o an icimden yine beddua ettim ölüm ile ilgili. Gecen gün bu kisi vefat etmis. Bu benim bedduamdan olabilirmi? Aklimi kaciracagim. Niye beddua edeyim isteyip o kisiye. Tam aksine şifa bulmasi için dua ederim.

Okudunuz mu?  Hayırlısını isteme duası

Icimde sucluluk hissi var, bas sagligi dilerken bile icim çok tuaf oldu. Allah sabirlar versin o insanlara, ama cidden icimden istemedigim bir sesti ve bir kere oldu. O gün beddua sesi icimden gecince tövbe ettim, dua ettim. Cidden istemem benim yüzünden olmasini. Allah korusun.

Bu konuda aciklik getirebilirmisiniz?
Simdiden Allah razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. İçinden geçen bu beddualar vesveseden dolayıdır. Şeytanın verdiği bu düşüncelerin bir önemi ve geçerliliği yoktur. O kişinin vefat etmesi ile bu düşüncelerinin bir ilgisi yoktur. Bunlardan kurtulmak için önem verme ve ne kadar gelirse gelsin geçmesi için uğraşmana bile gerek yoktur. Çünkü Allah, insanı vesveselerden dolayı sorumlu tutmaz.

Okudunuz mu?  Vefat edene hangi dua okunur?

Kayıtsız Üye
Kardesim, az da olsa icimi sakinlestirmemde faydan oldu. InsaAllah daha da icim rahatlar bu konuda.
Cünki cidden tanimadigim bir insana okumak istemem beddua – ve tanisam bile bedduanin geri dönebilecegini ve bu yüzden sakinmamiz gerektigini de biliyorum.
InsaAllah bu vesvesemde gecer hayirlisi ile tez zamanda. Benim içinde dua ederseniz sevinirim.

Allah razı olsun bu hizli Cevabiniz için.


Kayıtsız Üye
Kocam kenfi bir suç yaptığı zaman onu benden çıkarmak istiyor. Hatasını hiç kabul etmiyor. Hatasını söylediğim zaman başlıyor herşeye sövüyor.sonrada bana bela okuyor. Bende bela okuma kimin ağzından çıkıyorsa ona layıktır. Kabul etmiyorum diyorum .bu durumda bende belamı okumuş oluyorum.


Hoca
Kişi başkasına bela okusa bile karşısındaki hak etmemişse kendine döner.
Siz belayı hak etmemişseniz beddualar kocanıza gider

Okudunuz mu?  Çaresizlik duası

Kayıtsız Üye
yardımınıza ihtiyacım var . ben süresi okuyordum o sırada yakınımın bebeği ıhlamaya başladı okuduğum sureye konsantre olamadığım için sinirlendim ve galiba bilmiyorum tam eminde değilim ölmesi için beddua ettim galiba ama emin değilim ettim mi etmedim mi dıştan söyleyip söylemediğimi bile hatırlamıyorym moralim çok bozuk kendime çok kızgınım dualar ediyorum bir şey olmaması için ((Kendinize, malınıza ve çoluk çocuğunuza beddua etmeyin! Duaların kabul olduğu bir saate rastlar da bedduanız kabul olur.) [Müslim] heleki bu hadis aklıma gekdikçe iyice moralim bozuluyor çok kötüyüm ben kötü bir şey olsun istemedim bir anlık sinir geldi işte.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam.İftiraya uğrayan bir insan iftirayı atan kişiye beddua etse beddua kendisine döner mi? Yani haklı olduğunumuz durumda da beddua bize geri mi dönüyor,bu iftara gibi çok acı veren bir durumda da mı böyledir Allah a havale ediyorum ki biliyorum hasbinAllahüvenimel vekil in bin bedduadan daha etkili olacağını ancak içim soğumuyor hiçbir şekilde

Okudunuz mu?  HasbunAllah ve nimel vekil ne demektir?

arifselim
Merhaba. Beddua, olumlu edilen duanın zıddıdır. Yani olumsuz olarak Allah’tan bir şeyi istemektir. Eğer haklı ise o edilen beddua mutlaka edilen kişiye ulaşır. Çünkü mazlumun bedduası Allah katında er yada geç kabul olacağı bildirilmiştir.


Şaşırmış
S.a. dün geç vakit bir yakınımızın vefatını öğrendik, eşim eve gelir gelmez yemek yedik ve hazırlanıp çıkalım dedi. Benim banyoya girmem gerekiyordu, yemekten hemen sonra girmek istemediğimi, on dakika durup yediğimi biraz olsun sindirip öyle girmek istediğimi, kalp krizi riski olduğunu söyledim. Hep geç kalıyoruz vs diye bağırmaya başladı. Halbuki haberi alalı daha yarım saat olmuştu. Ben de daha sofradaydım, sinirle kalktım yemeğimi bile bitirmeden sofrayı kaldırıp banyoya yöneldim. Arkamdan inşAllah orada kalp krizi geçirir yığılır kalırsın da geberirsin dedi. Benim 9 aylık bebeğim var, sinirle tepki verdim evladının anasına ne biçim konuşuyorsun, pislik yapma diye. Anasız kalınca çok mu hoşuna gidecek, üçü kızıma dokunan beddualar etme diye kavga ettim. Ne olacak hatırlamaz bile seni ben de ona yeni anne alırım demeye başladı. Ben daha da sinirlendim. O beddua sana döner biliyorsun demi dedim. Nolacak çok olsa sen de yeni baba alırsın dedi.. sana bu lafları yutturuçam unutma bunları dedim ben de, tek tek alicam hesabını dedim. Beni böyle üzdüğü zamanlarda hep öteki tarafta yapısıcam yakana diyorum ben. Yine öyle kastederek söylemiştim ama o abisine babasına olsünler diye beddua ediyorum gibi düşünüp küfretmeye başladı.. annesini bir buçuk yıl önce kaybettik, benim adı şerefsiz olduğumu, annesi öldüğünde timsah gözyaşları döktüğümü söyledi. Babam ölünce gelme cenazesine diye bağırıp çağırdı. Bundan sonra hayatımın hiç bir yerinde yoksun diye devam etti küfürlerle. Şu anda da konuşmuyor. Ben bir şey sorar söylersem de küfür edip diyor. Ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdım artık. Halbuki söyledim ne niyetle söylediğimi ama kıvırdığımı söyleyip inşAllah seninkiler uzun yaşar da benimkiler oldukça nasıl üzüldüğümü görürler dedi. Son zamanlarda aileme de küfür edip duruyor bu beni çok hiddetlendiriyor. Ailemden yarardan başka hiç bişi görmedi. Onlara da anlatamıyorum üstelik eşimi de çok seviyorlar, gözlerinde böyle bir adam olmasını istemiyorum. Ama boşanmanın eşiğine geldim. Şu anda çantamı alıp çekip gidesim var.

Okudunuz mu?  Karı-Koca geçimsizliği için okunacak dualar

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm eşim kayınvalidem ve görümcemin olumsuz yorumlarından çok etkilendi 6 yıldır beni 3 kez ayrılmak için ailemin yanına gönderdi affettim döndüm ama kayınvalidem karışmaktan vazgeçmedi defalarca bana hakaret etti aşağıladı ve evliliğimizi sarsacak fitneliklerde bulundu eşime buna herkes şahidimdir. en sonunda bir tartışmayla eşim 3 yasındaki oğlumla beni ailemin yanına gönderdi evimizi eşyalı rızam olmadan kiraya verdi sonra pişman oldu düzeltelim diye şans verdim ama anlaşmazlıklar devam etti en sonunda bir akşam tartışma sonrasında sınır krizi geçirdim görümceme ve kayınvalideme beddualar ettim sonrasında kayınvalidemin tansiyonu yükselmiş hastaneye kaldırılmış bunu duyunca sağlık meselesi olduğu için haklı da olsam özür diledim görümceye mesaj yolu ile annenize de okuyun dedim ama eşim şartları zora koştu ve gelip herkesten özür dileyerek helallik alacaksın yoksa beddua sana geri döner diyor bende biz yuvamızı düzeltelim sonra zamanı gelince büyüğümdür alttan alırım diyorum ama kabul etmiyor benim sorum bu durumda beddua bana geri döner mi ? lütfen yardım edin teşekkürler

Okudunuz mu?  Tuvalete girerken ve çıkarken okunacak dua ve anlamı

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm size bir olay anlatmak istiyorum. Bir gün markette 30 yaşında delikanlı kucağında kanguru içinde bebek vardı. Dikkatimi çekti . Yanımdaki arkadaşa şimdi bebek doğurmalıymışız . Eskiden zor şartlarda büyüttük. Bak ne güzel bebekle alışveriş yapıyorlar dedim. Delikanlı sözümü duydu abla bayan bakarken kolay ama erkek hem çalışıp hem bebek bakarsa zor dedi. O sırada 3 yasında kuz çocuğu baba diye geldi. Buraya kadar normal. Delikanlı abla karım bu çocukları terk edip başka erkekle kaçtı dedi. Çok üzüldüm. Aniden bunlar bırakılır mı sana ve karına bir şey olmaz ama olan çocuklara oluyor karının Allah belasını versin dedim. Ben durumları bilmediğim için bela okudum. Okuduğum bu bela bana geri döner mi?

Okudunuz mu?  Dua kaç kez okunmalı?

beddua etmek, kocaya beddua etmek günah mı, Beddua

Bu kategoride yer alan Çaresizlik duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beddua etmek günah mı, beddua yerine ulaşır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.