Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:24
sizden96
Abone

Adetli iken kurana dokunmak

Adetli iken kurana dokunmak

mahidevran
Selamün aleyküm, benim 6 yaşında bir oglum var iki yıldır sübyan okuluna gidiyor ve kuran okuyor Allah izin verirse bu yıl hatim yapacak her aksam iki sayfa kuran okuması gerekiyor ancak ben 15 günde bir hasta oluyorum eşim de kuran bilmedigi için ben okutmak zorundayım hastayken kuran okunmadığını biliyorum ancak oglumu okutabilmek için kurana dokunmam da ve takıldığı yerde yardımcı olmamda sakınca var mı acaba bu konuda bilgi verirseniz sevinirim Allah yar ve yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  Oruç tutamıyorum vicdanen rahat değilim ne yapmalıyım

Hayızlı kadın Kur’an okuyabilir mi?

Hoca
Hayızlı kadın Kur’ana dokunabilir, öğretebilir ve okuyabilir mi?

İslam alimlerinin çoğunluğu Hanefî, Şafiî ve Hanbelî mezhebine göre hayızlı ve cünüp olan Kur’an ayetlerinden okuyamaz.

İmam Malik’e göre hayızlı kadın mazeretli olduğundan ve Kur’an okumaya da muhtac olmasından dolayı cevaz vermiştir. Ancak hayız kanı kesildikten sonra gusl etmeden önce okuyamaz. (Zuhayli, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/471)

Okudunuz mu?  5 Vakit Namaz Nasıl Kılınır

Kur’an Kursu öğretmenliği veya hafızlık yapan bir kadın, hayız hâlinde öğretim işini yardımcısına yaptıracaktır. Yardımcısı yoksa Hanefî ulemasından Kerhî ve Tahavî’ye göre öğretimini devam ettirecektir. Kerhî: Öğretmen veya öğrenci hanım hayız hâlinde kelime kelime, Tahavî ise, yarımşar âyet söylemekle öğretim yapılmasında ‘beis yoktur’ demişlerdir.

Okudunuz mu?  Köpek beslemek

Netice olarak,
Mazeretten dolayı, Maliki mezhebine uyarak Çocuğunuza Kuran öğretebilirsiniz.


Cevap: Adetli iken kurana dokunmak

mahidevran
Allah razı olsun


adetliyken kurana dokunmak, adetliyken kurana dokunulur mu, hayızlı iken kurana dokunmak

Bu kategoride yer alan Namazın Vakti Girmeden Sünnet Kılınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetli iken kurana dokunmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.