Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
sizden0
Abone

Nefsimizin hangi mertebede olduğunu nasıl anlayabiriz ?

Nefsimizin hangi mertebede olduğunu nasıl anlayabiriz ?

sstrn
Selamun Aleykum,

Nefsimizin hangi mertebede olduğunu nasıl anlayabiriz ?


Cevap: Nefsimizin hangi mertebede olduğunu nasıl anlayabiriz ?

Fetva Meclisi
Nefisn mertebesini anlamak için, alimlerden nefis derecelerini ve sıfatlarını öğrenmek gerekir.


Cevap: Nefsimizin hangi mertebede olduğunu nasıl anlayabiriz ?

silversoul
Seytanin insani saptirmak için her yolu denedigi su gunlerde mertebe makam arayisindan çok Allah in rizasini arayiniz. zira kendimizi olduk sanabiliriz kendimizi yuksek mertebede sanabiliriz neticesinde kibr riya gibi uykudaki 2 dusmani seytan uyandirabilir. nefsin mertebesinden çok zahidligi arastirip zahid olmaya calisin. cunku dunya sevgisi kibr ve riya yenildigi zaman insan Allah katinda deger kazanir.

Okudunuz mu?  Gusül ve tenasül organı

Cevap: Nefsimizin hangi mertebede olduğunu nasıl anlayabiriz ?

sstrn
< Seytanin insani saptirmak için her yolu denedigi su gunlerde mertebe makam arayisindan çok Allah in rizasini arayiniz. zira kendimizi olduk sanabiliriz kendimizi yuksek mertebede sanabiliriz neticesinde kibr riya gibi uykudaki 2 dusmani seytan uyandirabilir. nefsin mertebesinden çok zahidligi arastirip zahid olmaya calisin. cunku dunya sevgisi kibr ve riya yenildigi zaman insan Allah katinda deger kazanir. >
Diyelim ki nefsimiz levvame de ben durumumu düzeltmek için, ALLAH rızası için daha çok namaz kılarım oruç tutarım büyük-küçük günahlardan kaçınırım.Bu nedenle sormuştum yoksa dediğiniz gibi makam arayışı niyetinde değilim sadece < İslam kaynaklarının bildirdiğine göre, cennette bulunan herkes, Allah’ın cemalini müşahede eder. Bu müşahede sıklığı veya periyodu ise, kişinin derecesine göredir. >
alıntı da yazıldığı gibi sıklığı ve periyodu,kişinin derecesine göredir olmak niyetim.

Okudunuz mu?  Soy anneden mi sayılır babadan mı?

nefsin hangi mertebede olduğunu nasıl anlarız, nefsimiz hangi mertebede

Bu kategoride yer alan Secdede iken elimizin yere tam temas etmemesi namazı bozar mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nefsimizin hangi mertebede olduğunu nasıl anlayabiriz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.