Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:04
sizden9
Abone

Kim dinini değiştirirse onu öldürün Hadisini yorumlayabilir misiniz?

Kim dinini değiştirirse onu öldürün Hadisini yorumlayabilir misiniz?

Huzurİslamda
"Kim dinini değiştirirse onu öldürün" [el-Buhârî, es-Sahîh, Cihâd, 149; Ebû Dâvûd, es-Sünen, Hudûd, 1; et-Tirmizî, es-Sünen, Hudûd, 20; İbnu Mâce, es-Sünen, Hudûd, 2.]

Hadiste benim anladığım üzere İslam’ı terk edenlerin öldürülmesi gerektiği anlatılıyor. Ama dinimiz bu tarz bir şeye neden izin versin ki? Tahminimce savaş esnasında dinini terk edip karşı safa geçenler içindir bu hadis sonuç olarak din değiştiriyor saf değiştiriyor senin düşmanın oluyor.

Sizce hadisin yorumu nedir?


Cevap: "Kim dinini değiştirirse onu öldürün" Hadisini yorumlayabilir misiniz?

Şema
Islamda dinden dönen kişinin cezası ölümdür.
Bu konudaki ayet hadisleri iyi anlamak için islamda murted hükmünü öğrenmelisiniz

Okudunuz mu?  Babam öğretmen okulun verdiği bilgisayarı kullanmak kul hakkına girer mi

Bakınız şamil islam Ansiklopedisi Murted kavramı


Cevap: "Kim dinini değiştirirse onu öldürün" Hadisini yorumlayabilir misiniz?

Huzurİslamda
sanırım murtedin anlamı Allah’ın buyruklarının birini bile yerine getirmeyen kişi dinimizi aşağılayan kişi. Ama günümüzde mürted öldürürsek hapse girmezmiyiz? Müslümanlıktan ateistliğe geçip dinimize karşı savaşanlar mürtedse ozaman hepsini öldürecekmiyiz? Birisi tam açıklama yapabilirmi? Her siteyi gezdim kafam hala bulanık…


Cevap: "Kim dinini değiştirirse onu öldürün" Hadisini yorumlayabilir misiniz?

Şema
Cepten yazıyorum geniş açıklama sonra inşAllah

Verdiğim kavramı olursan konuyu anlamış olursun
Sonra soru cevap şeklinde devam ederiz


Huzurİslamda
youtube’da bunu buldum ve soruma bir nevi cevap buldum. Hadis bazılarınca yanlış dillendirilmiş ve günümüze bu şekilde gelmiş. Zaten böyle bir şey İslam’a (hoşgörü dinine) uygun değildir.

Okudunuz mu?  Vesveseden Nasıl Kurtulabilirim

Prof Dr Abdülaziz BAYINDIR – Mürtedlerin yani İslamdan dönenlerin öldürülmesi


Şema
Abdulaziz hoca doğru söylemiyor. Onun düşüncesi hiç bir Müslümanı bağlamaz.
Peygamberimizin Raşid halifeleri hepsi mürtedlere tevbe/yeniden iman etme fırsatı tanımış ve 3-5 ay yeniden iman etmezse öldürmüşlerdir.
Sahabeler ve islam alimlerinin tümü yanlış, senin düşüncenle A.Aziz bayındır mı doğru!!

2 defa bu kavramı oku dedim ama sen öğrenmeye çalışan biri değilsin sadece düşüncene uymayan bir hükmü, kendince yorumlayan birini arıyorsun..


silversoul
internetten izlediginiz hocalari iyi seciniz. Zira 1 sey ogreneyim derken 40 fitne girer akliniza.


Kayıtsız Üye
Bana mürted öldürülmesi gerektiğini bir tana ayet gösterin.

Okudunuz mu?  Meni akması orucu bozar mı

Hoca
< Bana mürted öldürülmesi gerektiğini bir tana ayet gösterin. >
Hadisler neyine yetmiyor?


Umut
NasIl sizler bu karara varIrsInIz. Dinden dönerse öldürmek yüzde yüz günah kesinlikle .Sizlerde biliyorsunuz insan öldürmek tüm insanligi öldürmek gibi. Mum sen "Hadisler neyine yetmiyor?" demissin. O zaman sana soruyorum Hadisi Kurandan üstünmü görüyorsun apacIk ayetler varken sen hadislerimi öneriyorsun .AllahIn hadisinden sonra hangi hadise uyorsun ?

murselat.50 Diyanet İşleri : Onlar artık ondan (Kur’an’dan) sonra hangi söze inanacaklar?

MantIklI düsünün .AklInIzI kulanIn.Sadece bir misal:Diyelim Mum sen müslümanlIktan cIkIp yahudi oldun diye Müslümanlar seni öldürmekle görevlidir (sana ve Şem’aya göre).Bu dinde zorlamaktIr niye adamIn müslüman kalmasInI zorluyorsunuz herkesin dini kendinedir .Diyanet İşleri (Kafirun 6): Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.
Adam Degistirirse degistirsin dinini banane bundan belki onu uyarIrI yanlIs yolda oldugunu güzelce anlatIrIm ama onu ölümle tehdit etmem.

Okudunuz mu?  Ailemi evliliğe nasıl ikna edeceğim??

musab
internetten 3-5 abdülaziz bayındır izlemekle,3-5 meal kopyalamakla bu işler olmaz.sana tek tavsiyem ehli sünnet hocalara yönel.
mum ve şema ya göre diye bir söz kullanmışsın onlara göre değil ehli sünnetin müctehidlerine göre hüküm budur.
hangi ayete dayanarak mürted öldürülmez diyorsun?


sehervakti
Hadisin mutlak hüküm ifade edecek biçimde söylenmiş olması, Hz. peygamber(Sav) zamanında irtidat edenlerin müslümanları terk ederek düşman tarafa iltihak etmeleri, ya da isyana kalkışmaları sebebi iledir."

Okudunuz mu?  Keşke Doğmasaydım Demek Günahmıdır?

Hoca
< Mum sen "Hadisler neyine yetmiyor?" demissin. O zaman sana soruyorum Hadisi Kurandan üstünmü görüyorsun apacIk ayetler varken sen hadislerimi öneriyorsun .AllahIn hadisinden sonra hangi hadise uyorsun ? >

Allaın hadislerinden hangilerine mi uyuyorum:
Örnekler:

Ahzab Süresi 36. ayet

"Allah ve Resulü, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış bir erkek ve kadına, o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur."

64. Sure (Tegâbün Suresi), 12. Ayet
Allah’a itaat edin, peygambere de itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki elçimize düşen sadece apaçık bir tebliğdir.

33. Sure (Ahzâb Suresi), 70. Ayet
Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve doğru söz söyleyin ki Allah sizin işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah’a ve Resülüne itaat ederse, muhakkak büyük bir başarıya ulaşmıştır.

Okudunuz mu?  Kapı orda git demek nikahı düşürür mü

48. Sure (Fetih Suresi), 17. Ayet
Köre güçlük yoktur, topala güçlük yoktur, hastaya güçlük yoktur. (Bunlar savaşa katılmak zorunda değillerdir.) Kim Allah’a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyar. Kim de yüz çevirirse, onu elem dolu bir azaba uğratır.

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 32. Ayet
De ki: "Allah’a ve Peygamber’e itaat edin." Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kafirleri sevmez.

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 132. Ayet
Allah’a ve Peygambere itaat edin ki size merhamet edilsin.

Okudunuz mu?  Hayız bitimi tespiti

4. Sure (Nisâ Suresi), 59. Ayet
Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden olan ulu’l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin. Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir.

4. Sure (Nisâ Suresi), 69. Ayet
Kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştır.

5. Sure (Mâide Suresi), 92. Ayet
Öyleyse Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin ve Allah’a karşı gelmekten sakının. Şayet yüz çevirirseniz bilmiş olun ki elçimize düşen sadece apaçık tebliğdir.

Okudunuz mu?  Mezhep Taklidi Kefaret Orucu

9. Sure (Tevbe Suresi), 71. Ayet
Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar. Namazı dosdoğru kılar, zekâtı verirler. Allah’a ve Resûlüne itaat ederler. İşte bunlara Allah merhamet edecektir. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

24. Sure (Nûr Suresi), 56. Ayet
Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, Resüle itaat edin ki size merhamet edilsin.
______________________________________

Ben Peygamberin getirdiği kuranı kabul ederim ama Peygamberin kuranı izah eden sözlerini kabul etmiyorum diyen kişi ahmaktır/cahildir.


umutlucan
dini bilmeyenler yorum yapmasın gidip akaid derslerine katılsınlar ehli sünnet hocalarınada laf atmasınlar selametleeee

Okudunuz mu?  Müslüman olmayıpta cennete girecek insan varmı

Kayıtsız Üye
Allah ve resulüne itaat edin.


Kayıtsız Üye
Allah kitabında mürdetler için şöyle buyurur…Ey Muhammed! Sana haram aydan ve o ayda savaşmaktan soruyorlar. De ki: O ayda savaşmak, büyük bir günahtır. Bununla beraber Allah yolundan alıkoymak, O’nu inkar etmek, insanları, Mescidi Haram’dan menetmek ve halkını oradan çıkarmak, Allah yanında daha büyük bir günahtır ve fitne, öldürmekten daha büyük bir vebaldir. Onlar, güçleri yeterse, sizi dininizden döndürmek için sizinle savaşmaktan hiçbir zaman geri durmazlar. Sizden de her kim, dininden döner ve kâfir olarak can verirse artık onların bütün amelleri, dünyada ve ahirette boşa gitmiştir. İşte onlar, cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi olarak kalacaklardır………….ve buna karşılık uydurulmuş dinin öncüleri aAllahın resulune isnad edlerek mürdetleri öldürün deydirtmiş.dikkat ediniz ki indirilen din herşeyi apaçık anlayasınız diye indirdim diyor…

Okudunuz mu?  Gusül alırken burna fazla su verip boğaza kaçması oruca ve gusüle engel mi ? Oruc ve gusülü bozar mı ?

her kim dinini değiştirirse onu hemen öldürünüz, buhârî cihâd 149, buhârî cihâd 149 ayeti

Bu kategoride yer alan İddaa oynuyorum ibadetlerim Kabul olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kim dinini değiştirirse onu öldürün Hadisini yorumlayabilir misiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.