Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

Kısaca Tekvin Nedir?

Kısaca Tekvin Nedir?

Kayıtsız Üye
tekvin ne demektir kısaca


Cevap: Kısaca Tekvin Nedir?

Darusselam
TEKVİN NEDİR? KISACA

Tekvin; îcad ve yaratma demektir. Tekvin`i mâdum (yok) olan bir şey`i yokluktan çıkarmak, vücûda getirmek diye îzah etmişlerdir. Tekvin, Ehl-i Sünnet`in iki hak itikadî mezhebinden biri olan Mâtüridîlere göre, ilim, irade ve kudret sıfatından ayrı bir sıfattır.

Okudunuz mu?  Seyyid'ler kimlerdir ? Ehl-i Beyt'ten midir ? Mehdi, Seyyid soyundan mıdır ?

Yine Mâtüridîlere göre, Hak Teâlâ`nın yaratmak, rızık ve nimet vermek, azâb vermek, diriltmek, öldürmek gibi bütün fiilleri, tekvin sıfatına râcidir. Onun eser ve tecellîsi sayılır. Bunlara sıfat-ı fi`liyye (fiilî sıfatlar) da denilir. Kudret ve tekvin, birer kemal sıfatı olup zıdları olan acz, Allah hakkında muhaldir.

Okudunuz mu?  İlk kılıç çeken sahabi

Eş`arîlere göre ise: Allah`ın tekvin sıfatı diye ayrı, müstakil bir sıfatı yoktur. Tekvin, kudret sıfatının makdûrata (yaratılması takdîr edilmiş şeylere) yaratma ânında taallûkundan ibarettir. Yani tekvin, kudret sıfatı içinde itibarî bir vasıf olmaktadır.

Allah Teâlâ`ya Mükevvin isminin verilmesi, O`na, kudret sıfatından ayrı, Tekvin adında bir sıfatın isnâd edilmesini gerektirmez. İcad etmek, yaratmak, bilfiil vücuda getirmek, Hak Teâlâ`nın Kudret sıfatıyla olur. Mâtüridîler Tekvin sıfatını Kudret sıfatından ayrı bir sıfat kabûl ettiklerinden, zâtî ve sübûtî sıfatları 8 olarak sayarlar. Eş`arîlere göre ise bu sıfatlar 7`dir (Sıfât-ı Seb`a).

Okudunuz mu?  Lûtîlik (Cinsî Sapıklık/Homoseksüellik) - LÂNET

Cevap: Kısaca Tekvin Nedir?

Kayıtsız Üye
Valla helal olsun TEKVİN nedir 6 cümlede özetlemişsiniz TEBRİKLER:)


Cevap: Kısaca Tekvin Nedir?

Kayıtsız Üye
Tekvin yaratma demektir.


tekvin nedir, tekvin ne demek, tekvin nedir kisaca

Bu kategoride yer alan Kocam ikinci çocuğu istemiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kısaca Tekvin Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.