Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Cahil ile ilgili atasözleri ve açıklamaları

Cahil ile ilgili atasözleri ve açıklamaları

NuN
Cahil ile ilgili güzel atasözleri
cahillik ile ilgili atasözleri ve anlamları

1 Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur
2 Dolu küpün sesi çıkmaz

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur

Cahil kişi, okuyup öğrenim görmemiş, bilgisiz ve deneyimsiz kimsedir. Bu bakımdan söylenen bir sözün ne maksatla söylendiğini, hangi anlama geldiğini kavramakta zorluk çeker. O ne biliyorsa, doğru onlardır. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın kendi doğrularından başka bir doğru kabul etmez. Öyle de inatçıdır ki deve nasıl hendek atlamamak için direniyorsa, o da görüşünden vazgeçmemek için direnip durur.

Okudunuz mu?  Söz gümüşse, sükût altındır atasözünün anlamı

Dolu küpün sesi çıkmaz

Gösterişe düşkün, bilgisiz, deneyimsiz kimse kendini ön plâna çıkarmak ve bilgiçlik taslamak amacıyla çok konuşur; her sözün arasına girer, etrafındakileri rahatsız eder. Kişi bilgili ve bilgisinden de emin ise,bu bilgeliğin verdiği ağırlıkla kendini anlatmaya ve ispata gerek duymaz.

Okudunuz mu?  Her kuşun eti yenmez atasözünün anlamı

Kaynak:renkliweb


Cevap: Cahil ile ilgili atasözleri ve açıklamaları

EHLİMAN
Cahil ile baklava yiyeceğine zengin ile taş taşı.Bu ata sözünde belirtildiği gibi insanların maddi durumundan ziyade fikirleri ve insanlıkları ön plandadır.Cahil insan her zaman tehlikeli olurlar.


cahil ile ilgili atasözü

Bu kategoride yer alan Söz gümüşse, sükût altındır atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cahil ile ilgili atasözleri ve açıklamaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.