Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
sizden05
Abone

Hafızların kullandığı mushaf-kuran hangisi?

Hafızların kullandığı mushaf-kuran hangisi?

Abade
Merhaba arkadaşlar ben Kur’an okumayı öğrenmek sonrada inşAllah yapabildiğim kadarıyla ezber yapmak istiyorum.Yaşım 30 azmettim inşAllah muvaffak olucam.

Benim sorum şu; ezberler hafız boy kurandan kolay okunan bir hattan yapılması gerekiyormuş bu kur’an hangisi resmini satış linkini vs. yazabilirmisiniz?Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Oyun, Film İndirmek Caiz midir? Kul Hakkına girer mi?

Kuranı Kerim Ebatları, Kuran çeşitleri

Fetva Meclisi
Kuranı Kerim Ebatları, Kuran çeşitleri, Kolay okunan Kuran

Kuranı Kerim ebatlarından ve Kuran çeşitlerinden bahsettiğimiz bu yazımızda sizlere kolay okunan Kuran olarak ne almanız gerektiği konusunda tavsiyeler sunmaktayız.
kurani kerim ebatlari

Kuran-ı Kerim ebatlarını incelediğimiz zaman cep boy, çanta, hafız, orta, rahle ve cami boy gibi ebatlar görmekteyiz. Söz konusu çeşitlerin santimetre cinsinden ölçülerini yazacak olursak:
Cep Boy: 11 X 15 cm, Çanta Boy: 12 X 17 cm, Hafız Boy: 1420 cm, Orta Boy: 16 X 24 cm, Rahle Boy: 19 X 28 cm ve Cami Boy: 23 X 34 cm. Bu durumda en büyük boy Kuran’ın cami boy olduğunu görmekteyiz.
Söz konusu ebatlardan başka Kuran çeşitlerine bakacak olursak, klasik Kuran’lardan başka Beşli Cüzler yani her biri 120 sayfa olan 6′şar cüzlü Kuranlar, Hatmi Şerif Cüzleri yani her biri 20 sayfa olan ayrı ayrı 30 cüzlü Kuranlar görmekteyiz.

Okudunuz mu?  Hristiyan ve Yahudilerin İnkarda Israr Sebebi Nedir?

Mealli Kuran arayanlar ise sade mealli Kuran’lardan başka kelime mealli Kuran’ları da beğenebilirler. Kelime mealli Kuran’larda her biri kelimenin altında anlamı yer almaktadır.
Kuran fiyatları, cilt türüne, renkli veya siyah beyaz olmasına, kutulu veya çantalı muhafazasına ve ebata göre değişmekte.
Hattatların el emeği göz nuru uzun seneler içinde yazdıkları el yazması Kuranı Kerimler aynı zamanda birer sanat eseri olma hususiyetine sahiptir. Fakat bazı mushaf-ı şerifleri okumak, yeni başlayanlar için pek de kolay olmuyor. Kolay okunan Kuran arayanlar için öncelikle Hayrat neşriyatın sunduğu tevafuklu Kuranı Kerim olarak bilinen Hüsrev hattını öneriyoruz. Kuran mucizesini gözle görülür şekilde sunan tevafuklu Kuran’ın en temel özelliği, Allah, Rab, vs. gibi lafızların alt alta gelmesi. Tevafuklu Kuran’da bundan başka çok ilginç özellikler de mevcut.
Okunması kolay Kuranı Kerim arayanlar bilgisayarlı (bilgisayar hattı) Kuranları inceleyebilirler (Örneğin Sefa yayıncılık). Hayrat neşriyatın kız çocukları için hazırladığı pembe Kuranı kerim veya erkek çocukları için mavi Kuran-ı Kerim de çocukları Kuran okumaya teşvik anlamında güzel bir çalışma.
Kuranı Kerim almadan önce Diyanet İşleri Başkanlığı onaylı olmasına dikkat ediniz. Kuran öğrenmek istiyorsanız, özellikle yaz aylarında düzenlen Kuran kurslarına katılabilirsiniz. Ayrıca camilerde namaz öncesi veya sonrasında tertip edilen Kuran dersleri de size uyabilir. Kuran öğrenmek için elifba cüz’ü edinmeniz yeterlidir.

Okudunuz mu?  Namazda eksik ve ya fazla kılmak

hafız boy ne demek, orta boy kuran ölçüleri, kuranı kerim boyutları

Bu kategoride yer alan Nefsimizin derecesini nasıl artırabiliriz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hafızların kullandığı mushaf-kuran hangisi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.