Anasayfa
16 Eylül 2022, 19:46
Kuran Meali
Yönetici

Kuranda Hz. Nuh ile ilgili ayetler

Kuranda Hz. Nuh ile ilgili ayetler

Hoca
Kuranda Hz. Nuh Peygamber ve Kavmi ile ilgili ayetler

11. Sure (Hûd Suresi), 32. Ayet
Dediler ki: "Ey Nûh! Bizimle tartıştın ve tartışmayı uzattın. Eğer doğru söyleyenlerden isen, haydi kendisiyle bizi tehdit ettiğin azabı getir."

Okudunuz mu?  Ayet-el Kürsi Yazılışı - Okunuşu ve Anlamı !..

11. Sure (Hûd Suresi), 33. Ayet
Nûh dedi ki: "Onu size, dilerse ancak Allah getirir ve siz (Allah’ı) âciz bırakamazsınız."

11. Sure (Hûd Suresi), 36. Ayet
Nûh’a vahyolundu ki: "Kavminden daha önce iman etmiş olanlardan başka, artık hiç kimse iman etmeyecek. O halde, onların yapmakta oldukları şeylerden dolayı üzülme."

Okudunuz mu?  İlk Olarak Arapça Konuşan Kişi

11. Sure (Hûd Suresi), 38. Ayet
(Nûh) gemiyi yapıyordu. Kavminden ileri gelenler her ne zaman yanına uğrasalar, onunla alay ediyorlardı. Dedi ki: "Bizimle alay ediyorsanız, sizin bizimle alay ettiğiniz gibi biz de sizinle alay edeceğiz."

11. Sure (Hûd Suresi), 40. Ayet
Nihayet emrimiz gelip, tandır kaynamaya başlayınca (sular coşup taşınca) Nûh’a dedik ki: "Her cins canlıdan (erkekli dişili) birer çift, bir de kendileri hakkında daha önce hüküm verilmiş olanlar dışındaki âilen ile iman edenleri ona yükle." Ama, onunla beraber sadece pek az kimse iman etmişti.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin insani özelliklerini anlatan ayetler ve mealleri

11. Sure (Hûd Suresi), 41. Ayet
(Nûh), "Binin ona. Onun yüzüp gitmesi de durması da Allah’ın adıyladır. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir." dedi.

11. Sure (Hûd Suresi), 42. Ayet
Gemi, dağlar gibi dalgalar arasında onları götürüyordu. Nûh, ayrı bir yere çekilmiş olan oğluna, "Yavrucuğum, bizimle beraber sen de bin, inkârcılarla birlikte olma" diye seslendi.

Okudunuz mu?  Meale "B" Sırrı İle Bakalım

11. Sure (Hûd Suresi), 43. Ayet
O, "Ben, kendimi sudan koruyacak bir dağa sığınacağım" dedi. Nûh, "Bugün Allah’ın rahmet ettikleri hariç, onun azabından korunacak hiç kimse yoktur" dedi. Derken aralarına dalga giriverdi de oğlu boğulanlardan oldu.

11. Sure (Hûd Suresi), 45. Ayet
Nûh Rabbine seslenip şöyle dedi: "Rabbim! Şüphesiz oğlum da âilemdendir. Senin va’din elbette gerçektir. Sen de hükmedenlerin en iyi hükmedenisin."

Okudunuz mu?  Hırsızlık hakkında ayetler

11. Sure (Hûd Suresi), 46. Ayet
Allah, "Ey Nûh! O asla senin âilenden değildir. Onun yaptığı, iyi olmayan bir iştir. O halde hakkında hiçbir bilgin olmayan şeyi benden isteme. Ben sana cahillerden olmamanı öğütlerim" dedi.


hz nuh ile ilgili ayetler, Hazreti nuh ile ilgili ayetler, H.z. Nuh ile iligili iki ayet

Bu kategoride yer alan Tefekkür ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda Hz. Nuh ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.