Anasayfa
24 Eylül 2021, 12:44
Kuran Meali
Yönetici

İftira ile ilgili ayetler

İftira ile ilgili ayetler

Hoca
İftira kelimesinin geçtiği süre ve ayetler

11. Sure (Hûd Suresi), 50. Ayet
Âd kavmine de kardeşleri Hûd’u gönderdik. Hûd şöyle dedi: "Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Ondan başka sizin hiçbir ilahınız yoktur. Siz, sadece iftira ediyorsunuz."

Okudunuz mu?  Kitapları sağ tarafından verilenler ile ilgili ayetler

24. Sure (Nûr Suresi), 11. Ayet
O ağır iftirayı uyduranlar, sizin içinizden bir güruhtur. Bu iftirayı kendiniz için kötü bir şey sanmayın. Aksine o sizin için bir hayırdır. Onlardan her biri için, işledikleri günahın cezası vardır. İçlerinden (elebaşılık ederek) o günahın büyüğünü üstlenen için ise ağır bir azap vardır.

Okudunuz mu?  İmam kurtubi nisa 94 ün tefsirini nasıl yapmıştır?

24. Sure (Nûr Suresi), 12. Ayet
Bu iftirayı işittiğiniz zaman, iman eden erkek ve kadınlar, kendi (din kardeş)leri hakkında iyi zan besleyip de, "Bu apaçık bir iftiradır" deselerdi ya!

24. Sure (Nûr Suresi), 13. Ayet
Onlar (iftiracılar) bu iddialarına dair dört şahit getirselerdi ya! Madem ki şahit getirmediler; işte onlar Allah yanında yalancıların ta kendileridir.

Okudunuz mu?  Üç Şeyin Aslı Yoktur

24. Sure (Nûr Suresi), 14. Ayet
Eğer size dünya ve ahirette Allah’ın lütfu ve rahmeti olmasaydı, içine daldığınız bu iftiradan dolayı size mutlaka büyük bir azap dokunurdu!

24. Sure (Nûr Suresi), 15. Ayet
Hani o iftirayı dilden dile dolaştırıyor; hakkında hiçbir bilginiz olmayan şeyleri ağzınıza alıp söylüyor ve bunu önemsiz bir iş sanıyordunuz. Halbuki bu, Allah katında büyük bir günahtır.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü meali diyanet

24. Sure (Nûr Suresi), 16. Ayet
Bu iftirayı işittiğiniz vakit, "Böyle sözleri ağzımıza almamız bize yaraşmaz. Seni eksikliklerden uzak tutarız Allah’ım! Bu çok büyük bir iftiradır" deseydiniz ya!

24. Sure (Nûr Suresi), 26. Ayet
Kötü kadınlar, kötü erkeklere; kötü erkekler de kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara layıktır. O temiz olanlar iftiracıların söyledikleri şeylerden uzaktırlar. Onlar için bir bağışlanma ve bolca verilmiş iyi bir rızık vardır.

Okudunuz mu?  ALAK SURESİ Hakkında Bilgi

33. Sure (Ahzâb Suresi), 58. Ayet
Mümin erkekleri ve mümin kadınları işlemedikleri şeyler yüzünden incitenler, bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir.

42. Sure (Şûrâ Suresi), 24. Ayet
Yoksa "Yalan uydurup Allah’a iftira etti" mi diyorlar. Eğer Allah dilerse senin kalbini mühürler. Allah bâtılı yok eder, hakkı sözleriyle gerçekleştirir. Şüphesiz O, göğüslerin özünü (kalplerde olanları) hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  Furkan süresinde geçen müminlerin özellikleri

Yorum: İftira ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim. Ödevimi rahatça tamamlayabildim. Bu sitede ne arasam bulabiliyorum.


Yorum: İftira ile ilgili ayetler

imam
iftira hakkındaki ayetler geneli nur suresinde geçer, konu hz Aişe annemize atılan ve namuslu tüm kadınlara atılacak iftira ve ceza konu anlatılır.

Okudunuz mu?  Ruhul Beyan Tefsiri kimindir? içeriği hakkında bilgi verirmisiniz?

iftira ile ilgili ayetler, iftira ile ilgili ayet, iftira etmemek ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Yalanlayanlar ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İftira ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.