Anasayfa
9 Ekim 2021, 22:58
sizden7-2
Abone

Aşk Acısı Nedir

Aşk Acısı Nedir

By JoKer
Esselamu aleykum verahmetullahi veberakatuhu.

Allah’ın selam ve rahmeti mağfiret ve hidayeti hepmizin üzerine olsun.

Merhaba arkadaşlar, size bir derdimi anlatacağım, inşaAllah dermanını verirsniz. Allah yardımcı olanlardan razı olsun.

Ben çok eskilerden akrabamdan bir bayanı çok sevdim. Nasıl sevdim. Sadece 3-4 kez görüşmemize rağmen ben ona aşık oldum ama kimseye söyleyemedim. Karşılıksız ama güzel bir sevgiydi. Öyleki ona duyduğum bu muhabbet ile adeta ibadetlerim daha da yoğunluk ve haz gösteriyordu. Yani dahada zevk alıyordum. Ne zaman ki bazı insanların aklına uyup, kalkıp ona neler yaşadığımı anlatan bir mail attım 6 sayfa yazdım. herşeyi baştan sonra anlattım. Ben zaten en baştan onun beni kabul etmeyeceğini ve hatta beni sevmediğinide biliyordum.

Okudunuz mu?  Alacağını alabilmek için dua

Velhasıl kelam düşündüğüm gibide oldu. Kabul etmedi. Baktım olacağı yok unutmaya karar verdim. Ama dostlar o gün bugündür acı içerisindeyim. Hayattan bıktım usandım. Hergün dua ediyorum. İbadetlerimden ozaman ki gibi haz alamıyorum. Allah’ıma hergün dua ediyorum. Unutamıyorum. Ne yaptıysam olmadı. Tam bir buçuk yıl oldu bugün ama hala aklımda o var.

Okudunuz mu?  Namaz sonrası okunacak dua ve tesbih

Nereye gitsem, nerede kalsam. Aklımda hep o, Yatarken kalkarken Utanıyorum Allah’tan onu düşündüğüm kadar Allah’ı anmadım.

Nolur bana yardım edin. Bediüzzaman hazretlerinin bu konuyla alakalı sohbetini dinledim. Okudum. İşe yaradı bir zaman. Ama sonrası yine hüsran olmuyor. Yapamıyorum. Her geçen gün kahroluyorum. Kalbime söz geçiremiyorum. Nasıl sevmişim. Ama gidipte ona bunu da söyleyemiyorum. Zaten görüşmüyoruz. Hiçbirşekilde. Dile kolay 10 yıllık bir sevgi ve karşılıksız.

Umarım tecrübeli veya bana bir derman verecek varsa lütfen söyleyin. Bundan kurtulmak için bir dua var mıdır?

Okudunuz mu?  İmam Nikahı ne zaman yapılmalı ?

en güzele emanetsiniz.

Selam ve dua ile..


Cevap: Aşk Acısı

Şema
Allahtan daha hayırlısını dile ve sabret
__________________________________________
Bu arkadaş Allah askını bulamamış. Birinci sıraya sevdiğini almış Allah daha sonraki sıralarda. keşke onu Allah’a davet etseydin ve Allah’tan çok başkasını sevmenin sirk olduğunu anlatsaydın.
şüphesiz ki
Allah’ı bulan neyi kaybetmiş ki Allah’ı kaybeden neyi bulmuş ki.

mail üzerine kilitli konu açıldı


Cevap: Aşk Acısı Nedir

By JoKer
Sürekli tevbe ediyorum, inşaAllah düzelir durumum. Allah herkese içinde de bana merhamet ve rahmet eylesin.

Okudunuz mu?  Sehiv Secdesi Gerektiren Haller Nelerdir, Bu Tür Durumlar Gerektirir mi?

Cevap: Aşk Acısı Nedir

silversoul
Aziz kardesim; Kalp Allah içindir. İnsanin asik olmasi gerek aslinda yaratilmis olan değil onu yaratip ona sekil verendir. Senin begendigin o sureti o bedeni o akli o kasi gozu ve o kalbi yaratip duzene koyan Allah’tir. Oyleyse sen Allah’a asik ol. Allah’a baglanan kul Allah’in takdirine razı olur Allah sana o kızı vermediyse bir hayr vardir. Belki seni Allah’tan uzaklastirip, tamamen kalbini kizin sevgisiyle doldurma diye Allah sana nasip etmemis olabilir.
Allah mealen buyuruyorki:Siz birseyi çok istersiniz ama sizin için sonu hayrsizdir siz birseyi hiç istemezsiniz ama sonu sizin için hayrlidir Allah bilir siz bilmezsiniz.
Bu dunya hayati guzellik hepsi grlip gecicidir. Bir insan Allah rizasi için şehvetini birakip Allah yoluna girerse onu Allah katinda degeri artar. Allah’tan hayrlisini iste.
Gercek aşk Allah askidir. bütün guzellerin olanca guzelligi Allah’a aittir.
Kimi insanlar var sevgilisi için gecelerce uykusuz kalan ama Allah için 1 gecesini infak etmeyen
Allah kalbte Allah’tan daha çok baska sey sevmeyi haram kilmistir.
ayette mealen buyuruluyor ki
TEVBE 24:Onlara de ki:Eger babalariniz,ogullariniz, kardesleriniz, kadinlariniz, akrabalariniz, kabileniz, elinize gecirdiginiz mallar, kesada ugramasindan korktugunuz bir ticaret, hosunuza giden evler size Allah ve resulunden ve O’nun yundaa cihaddan dahasevgili iseartik, Allah’in emri gelinceye kadar bekleyin. Allah fasiklar guruhunu hidayete erdirmez.

Okudunuz mu?  Dualarının kabul olmadığını gören arkadaşım

By JoKer
Allah razı olsun kardeşim, bu yazdıklarını çok iyi biliyorum ama bilmee rağmen aklımı kullanamıyordum. Gerçektende gaflet deryasına dalmışım. Allah’ı unutmuşum. Gerçektende ben kendimi helak etmişim. Allah razı olsun. Gerçektende bu olaylardan önce hiç tamin etmediğim insanlar beni sevmmişti ama Allah’tan korktuğum için hçbirisini kale almadım. Ama bunda takıldım kaldım. İnşaAllah düzelecek. Herşeye yeniden başladım. Artık gönlümde ilk sıraya Allah’a koydum ne olursa olsun oradan çıkarmayacağım.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde namazda süreleri tekrar tekrar okumak ve dua etme hakkında soru

Sizlerden de Allah razı olsun, Allah rahmetiyle muamele eylesin. Tekrar teşekkürler.

Selam ve dua ile.


imkansızzzzz
tabi aşk ateşiyle yanmadığın için böyle oturduğun yerden ahkam kesebiliyorsun kolaysa önce o ateşe elini sok sonra yüreğini bak bakalım nasılmış.


Kayıtsız Üye
Birini çok seviyorum onu unutmak için ne yaptıysam olmadı. Henüz daha çok gencim, biliyorum siz buna gençlik diyebilirsiniz geçici bir şey diyebilirsiniz ama maalesef 2 yıldır geçmeyen bir şey. Her gece ağlaya ağlaya yatıyorum, rabbime dua ediyorum artık kurtulayım bu sevdadanda bu hayattanda diye. Nasıl kurtulabilirim nasıl onu tamamen unutabilirim ? Bir dua bir ümit yok mudur ölüm hariç ? 😢

Okudunuz mu?  Boşanmak üzereyim, dua edin

bbgbbg
Şimdi hayatındaki merkeze Allahu Teala’yı ve O’nun(azze ve celle) gönderdiği dini alırsan Allah’ın izniyle geçer gider.Allahu Teala Isra 11. Surede biz mü’minler şöyle buyuruyor ;

İnsan hayra dua eder gibi şerre dua eder. İnsan çok acelecidir.
Bu hayattan kurtulmak için dua etmemen gerekir kardeşim.Çünkü bu dünya senin sonsuz hayatını etkileyecek olan yerdir.Halbuki ölümünde,yaşamında hayırlısını istemelisin Allahu Teala’dan.Bizler insanız tabiki severiz,sevilmek isteriz.Ancak en büyük başarı Allahu Teala’nın bizi sevmesi ve bizden razı olmasıdır.Beni yanlış anlama ama 2 sene sevdiğin kız için ağlayacağına 2 sene Rabbin için ağlayıp ibadet yapsaydın senin için daha hayırlı olurdu.Allahu Teala hepimizi doğru yola iletsin.Dua ederken bundan ahiretini ve bizleride unutma inşaAllah.

Okudunuz mu?  Tesbih namazı ile ilgili sorular

aşk acısı Allahtan mıdır, Allah katında aşk acısı, islam dininde ask acisi

Bu kategoride yer alan Ehli dünya iken evlenip, evlendikten sonra tahkiki imanı fark etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aşk Acısı Nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.